Kultura nema prethodne stranice
FESTIVALI

Završio Sea Star festival

objavljeno prije 5 sati i 4 minute

Sinoćnjim nezaboravnim nastupima koje su priredili headlineri na ovogodišnjoj spektakularnoj glavnoj pozornici u srcu lagune Stella Maris u Umagu završen je drugi Sea Star… više »

FESTIVALI

Krešo Bengalka, Ogenj i Svemirko nova imena Regius festivala!

objavljeno prije 8 sati i 51 minutu

Šibenski Regius festival na ovogodišnji lineup dodaje još tri sjajna imena - Krešu Bengalku, Ogenj i Svemirka! Na jednom od najpopularnijih festivala u srcu… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Vlado Tuđa

objavljeno prije 11 sati i 4 minute

Vlado Tuđa, suvremeni hrvatski likovni umjetnik ovih je dana u serioznim pripremama za dvije nove samostalne izložbe, koje ga uskoro očekuju u Trstu ( svaka s po nekoliko stotina recentnih… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 13 sati i 5 minuta

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (20h, 30 kn) Koncert iz ciklusa kvarteta flauta 4syrinx AKC Medika (19h) Off Program: Sunday Live Sessions : Among The Firs Barbar bar (19h, 20 kn)… više »

KNAP

Završni performerski maraton ovogodišnje 10. Kustoske platforme

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

U svakodnevici suvremenog čovjeka, po svemu, izgleda, homo universalisa, svijest o posvemašnjoj izloženosti nekada skrivenom Promatraču veća je no ikada. Sve je svima otkriveno, pa… više »

FESTIVALI

Svemirski brod se spustio u Umag

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Sinoć je proključala umaška laguna Stella Maris, kako uz temperature koje su prelazile i 30 stupnjeva, tako i uz partijanje na šest krcatih pozornica i još deset drugih… više »

OSVRT

Tekući akrili Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Svaki se put iskreno iznenadim, kada vidim atelier suvremenog hrvatskoga umjetnika, slikara Mladena Žunjića prepun novih slika, najčešće u velikom i ponešto u srednjem formatu.… više »

INMUSIC #13

INmusic #13 bogatiji za sjajne glumačke izvedbe u sklopu INteatra!

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Posjetitelji INmusica #13 i ove će godine imati priliku uz sjajni glazbeni program uživati u tri odlične kazališne predstave na zagrebačkom Jarunu! "Muškarci su s Marsa, a žene… više »

POČELO

Večeras u Umagu puna Sea Star ludnica

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

EXIT, službeno najbolji europski festival, ovoga se vikenda preselio u Istru gdje je u toku drugo izdanje Sea Stara, hrvatskog člana velike regionalne festivalske obitelji! U Umag su… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Vlado Martek

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Vlado Martek istaknuti je suvremeni hrvatski umjetnik, osobiti trag je ostavio svojim istupima s grupom šestorice umjetnika . Gospodine Martek, Vi ste najzastupljeniji autor u fundusu… više »

OSVRT

Europske skitnje - Ana Marija Botteri Peruzović

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Ana Marija Botteri Peruzović, akademska slikarica iz Splita ugledno je ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autorica je niza zapaženih samostalnih izložbi i značajnog, osebujnog opusa.… više »

FESTIVALI

Sutra počinje Sea Star Festival

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Sea Star Festival kao prvi u nizu festivala kojima će Exit obitelj vladati ovog ljeta počinje sutra u Umagu. Vrata raskošne Stella Maris lagune otvaraju se u četvrtak 24. svibnja u 19… više »

SJAJNO!

Lisinski i Filharmonija predstavili nove sezone

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Na konferenciji za medije koja se održala u srijedu, 23. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ravnatelj Dvorane g. Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije,… više »

25 GODINA

Premijerno prikazan Jurski svijet: pad kraljevstva

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Ovog je tjedna, u ponedjeljak 21. Svibnja, u Madridu održana međunarodna premijera filma JURSKI SVIJET: PAD KRALJEVSTVA.  U čast cijenjenom redatelju Juanu Antoniu Bayonau,… više »

CEKATE

Proglašenje pobjednika natječaja "Knjiga nije hrana, ali je poslastica"

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Proglašenje pobjednika natječaja „Knjiga nije hrana, ali je poslastica" koji je organiziran u sklopu 11. Festivala dječje knjige održat će se u petak ,… više »

skrolaj na vrh