Kultura
NOĆ KNJIGE 2017

Akcija Bilo kuda, čitaj svuda!

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Kada ste zadnji puta s knjigom prošetali u obližnji park ili pročitali poglavlje napetog romana na autobusnoj stanici? Skratili si u njezinu društvu čekanje kod liječnika ili se… više »

NAJAVE

Judette 27. travnja u klubu Sax

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Alternativni pop rock bend Judette koji je oduševio publiku i kritiku albumom prvijencem "27" nedugo je s navedenog albuma objavio novi singl „U mrak", u kojem su ugostili Johna… više »

YEAH!

The Exploited ide dalje - ipak koncert u Vintageu u nedjelju

objavljeno prije 5 dana

Nakon službenog odgovora menadžmenta The Exploiteda, potvrđujemo da će se koncert The Exploited / The Casualties / Code Red održati u nedjelju 23. travnja u zagrebačkom Vintage Industrial… više »

DOĐITE

U utorak započinje 10. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Diljem svijeta u proljeće se slavi knjiga i rođendan velikog dječjeg pisca H.C. Andersena pa tako i Centar za kulturu Trešnjevka desetu godinu uzastopce organizira Festival dječje… više »

POŽURITE

Povoljnije ulaznice za Pet Shop Boys u Zadru do 23. travnja

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Pet Shop Boys, najuspješniji britanski dvojac, po prvi puta će posjetiti Zadar i Jazine Open Air u subotu 12. kolovoza. Povoljnije ulaznice dostupne su do nedjelje, 23. travnja. Na… više »

WOW!

Netflix kupio prava za The Irishman s plejadom legendi

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Netflix je za 105 milijuna dolara kupio prava na film "The Irishman" kojeg će režirati čuveni Oskarovac Martin Scorsese i čija se premijera najavljuje za 2019. godinu. Film priča istinitu… više »

FESTIVALI

Sea Star Festival - poznat program dvije glavne pozornice

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Nakon tri vala objavljenih izvođača poznat je program dvije najveće pozornice Sea Star Festivala - Addiko Tesla Stagea i Nautilus Arene powered by Radio 101. Impozantan, eklektičan i… više »

BRAVO

Zagreb Book Festival ušao u elitno festivalsko društvo

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Zagreb Book Festival dobio je oznaku kvalitete EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) Label 2017-2018 koju nose festivali s izrazitom umjetničkom kvalitetom i imaju velik utjecaj… više »

PROGRAM

Dokukino KIC istražuje: Tko je zapravo Nenad Puhovski?

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Na ova, ali i druga zanimljiva pitanja odgovaramo 27. travnja, s početkom u 19 sati, u Dokukinu KIC u kojem započinjemo autorski program "Upoznaj autora" s ciljem predstavljanja istaknutih… više »

NAJAVE

The Cult - povoljnije do nedjelje 23. travnja

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

The Cult, miljenici domaće publike i jedan od najvećih hard rock bendova svih vremena vraća se u metropolu nakon osam godina i rasprodanog Doma sportova, u sklopu Zagreb RockFesta koji će se… više »

NAJAVE

Record Store Day izdanja iz Sony Music kataloga

objavljeno prije 6 dana i 3 sata

Izvođači diljem svijeta i ove su godine za Record Store Day, 22. travnja, pripremili niz zanimljivih izdanja na pločama. Jedan od njih je Toto koji je svoja dva hita "Africa" i "Rosanna"… više »

IGRE I IGRICE

Prevara zvana Kinoteka

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Jedna od vijesti o kojima se najviše priča u Zagrebu ovih dana je otvaranje Kinoteke. No iza naoko dobre vijesti skriva se politički interes. Naime, Kinoteka je prestala biti kino… više »

SA SNIMANJA

Kad bi masline mogle pričati…

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

U okrilju tisućljetnih maslina, u prekrasnim Vrtovima lunskih maslina na otoku Pagu, Ana Rucner je snimila ovih dana novi spot. Zasvirala je pod drevnom maslinom starom 2000 godina, a uz nju… više »

NASTUPI

Laibach - Nakon Sjeverne sad i u Južnoj Koreji

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

Koncertom u Sjevernoj Koreji 2015. Laibach je šokirao cijeli svijet, a sjećanje na taj nezaboravan izlet zauvijek će ostati zabilježeno u filmu «Liberation Day» Mortena… više »

MONTAŽSTROJ

O ilegalnom pobačaju i ljubavi

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Berlin. 1929. godina. Radnička četvrt Wedding. Na snazi je zakonska zabrana pobačaja. Prodavač novina Kuckuck (Ante Perković) u svom kiosku skriva Paula (Adrian Pezdirc) i Maxa (Dado Ćosić) -… više »

skrolaj na vrh