Kultura
INTERVJU

Susret u atelijeru – Nenad Marasović

objavljeno prije 17 dana i 7 sati

Nenad Marasović, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar, autor je opsežnog i slojevitog opusa koga čini nekoliko specifičnih i simbolima prepunih ciklusa, izlagao je na brojnim… više »

IZLOŽBE

"Nešto i ništa" - otvorenje izložbe Gordane Zagorec u CeKaTe-u

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

Galerija Modulor/ Centar za kulturu Trešnjevka /otvara svoja vrata u utorak, 10. travnja izložbi Gordane Zagorec pod nazivom „Nešto i… više »

NAJAVE

SVE U JEDAN GLAS! – festival aktivističkih zborova

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

„Sve u jedan glas!" regionalni je susret, treći po redu festival samoorganiziranih aktivističkih zborova čiji su prethodnici festivali „Svi u glas" u Beogradu i „Vsi v en… više »

FESTIVALI

EXIT objavio cijeli program udarne No Sleep Novi Sad pozornice

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

Nakon što je EXIT objavio gigantski "All-Star" spisak headlinera za ovogodišnje izdanje mts Dance Arene, na kojem su redom trenutno najveće svjetske DJ zvijezde Nina Kraviz,… više »

FESTIVALI

Eyehategod i kanadski Bison predvode drugo izdanje Massive Infection Festa

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Rezervirajte 9. & 10. svibnja za uskrsnuće našeg mini džn-džn festivala - Massive Infection Festival vol. 2 koji i ovog puta traje dva dana. Prvi dan predvode kumovi sludge i… više »

NOVI FILMOVI

Johnny English ponovno na zadatku

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Johnny English ponovno na zadatku nadolazeća je britanska akcijska komedija, redatelja Davida Kerra. U trećem nastavku popularne sage, istoimeni glavni junak, kojeg tumači nezamjenjivi… više »

RECENZIJA KNJIGE

U trileru On kaže/ona kaže pomrčina Sunca skriva nasilni zločin

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

Erin Kelly hoda po tankom rubu u romanu On kaže/ona kaže, pomalo nalik koroni koja nakratko okružuje Mjesec tijekom Sunčeve pomrčine. Slično tom neobičnom fenomenu, savršeno oblikovan… više »

FESTIVALI

Omiljena EXIT akcija “Kupi 4, zgrabi 5” odsad i za grupni odlazak na Sea Star Festival!

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

 "Kupi 4, zgrabi 5" ili, prijateljski nazvana 4=5, omiljena je akcija fanova EXIT festivala, a od danas će ovu akciju moći koristiti svi fanovi umaškog Sea Stara. Iza jednostavne… više »

NAJAVE

14. Anarhistički sajam knjiga

objavljeno prije 19 dana i 7 sati

Četrnaesti Anarhistički sajam knjiga održat će se u Zagrebu od 6. do 8. 4. 2018. u AKC Medika, Pierottijeva 11. Ovogodišnji Anarhistički sajam knjiga donosi niz diskusija… više »

INTERVJU

Susret u atelijeru – akademska slikarica Romana Milutin Fabris

objavljeno prije 19 dana i 8 sati

Romana Milutin Fabris, suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica iz Dubrovnika autorica je opsežnog i slojevitog opusa, vrlo karakterističnog rukopisa, izlagala je na brojnim… više »

STANDUP

Studio Smijeha Splićankama i Splićanima donosi tjedan ispunjen odličnom stand up komedijom

objavljeno prije 20 dana i 4 sata

Idući tjedan (9.-13. travnja) u gradu pod Marjanom gotovo svaki dan će biti prilika da se nasmijete na stand up nastupima u organizaciji Studija Smijeha. Ponedjeljak je rezerviran za Večer… više »

IZLOŽBE

Izložba "Forms of life" Josipa Šurlina i Jana Tomažina u Galeriji SC

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

U sklopu projekta Oni dolaze....u Galeriji SC, u petak, 6. travnja s početkom u 20 sati predstavit će se umjetnici Josip Šurlin i Jan Tomažin s… više »

NAJAVE

Tram 11 i trodnevni spektakl

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Tram 11 pripremaju tri klupska koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture od 12. do 14. travnja 2018. kojima će na snazi dati fantastični gosti, redom istaknuta imena našeg hip hopa.… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - slikar Danko Merin

objavljeno prije 20 dana i 8 sati

Danko Merin, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar, rođen je u Sarajevu 1962. godine, a poslije završene Likovne Akademije u Sarajevu bavi se grafikom, slikanjem,… više »

KRATKE SLIKE

Poetski dokumentarac o tursko-kurdskim sukobima u MM centru

objavljeno prije 21 dan i 2 sata

Najveća vojna akcija u Istočnoj Anatoliji u kojoj je turska vojska napala pripadnike Kurdske Radničke stranke (PPK) prošla je u potpunosti nezapaženo u svjetskim medijima. Jedina su… više »

skrolaj na vrh