Kultura
NAJAVE

Grace Jones stiže na EXIT!

objavljeno prije 21 dan i 6 sati

Jedna od najvažnijih svjetskih umjetnica suvremenog doba, revolucionarna glazbena ikona, supermodel i filmska zvijezda, istinski besmrtna - jedna, jedina i neponovljiva Grace Jones dolazi na… više »

NAJAVE

Stray Dogg i Paul The Walrus u Vintage Industrialu

objavljeno prije 22 dana

Četvrtak 29. ožujka rezervirajte za koncert hvaljenih miljenika zagrebačke publike - STRAY DOGG, beogradski indie/folk/americana bend predvođen karizmatičnim Dukatom Strajnićem. Iza sebe… više »

RECENZIJA KNJIGE

Zaljubit ćete se u „Zabranjene ljubavi“

objavljeno prije 22 dana

Gospođa Firdevs udala se mlada. Kada se to dogodilo svi su ju u čudu gledali i pitali „Zar već?". No, ona se s osamnaest godina upustila u brak s gospodinom Melihom koji je u svojoj… više »

SUPER!

Simple Minds stižu na splitski Žnjan

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Nakon nedavno objavljenog sedamnaestog albuma Walk Between Worlds te rasprodanih koncerata diljem Europe koji se održavaju u sklopu istoimene turneje, Grad Split te tvrtka MPG Live sa… više »

NAJAVE

Siberian Meat Grinder& Shin večeras u Vintage Industrialu

objavljeno prije 22 dana i 4 sata

Srijedu 28. ožujka rezervirajte za povratak sibirskih hardcore ratnika SIBERIAN MEAT GRINDER, koje će na pozornici Vintage Industriala dočekati domaće snage SHIN. Tko je bio zadnji put, želi… više »

INMUSIC #13

Indie pop senzacija Superorganism premijerno u Hrvatskoj na INmusic festivalu #13

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Superorganism je transatlantski glazbeni kolektiv o kojem bruje svjetski glazbeni mediji, a u Hrvatsku ih premijerno dovodi INmusic festival u sklopu projekta Europavox! Osmeročlana grupa… više »

WOW!

Hedy Lamarr - čudesna glumica i inovatorica

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Hedy Lamarr u svoje je vrijeme slovila kao najljepša žena svijeta i najviše je pamte kao sirenu s velikog ekrana koja je filmskom golotinjom tridesetih godina prošlog… više »

KNJIGE

Novo izdanje knjige Sedma republika Ante Perkovića

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Prva glazbena knjižara Rockmark u sklopu istoimene biblioteke pripremila je novo izdanje knjige Sedma republika novinara, pisca, kantautora ili možda najbolje rečeno multimedijalnog autora… više »

FILMOVI

U kina nam stiže pravi film za djecu

objavljeno prije 23 dana i 5 sati

Vjerojatno bi se većina ljudi složila da je djetinjstvo jedno od najljepših životnih razdoblja svake osobe. Nevinost kojom se promatra svijet oko sebe pomiješana sa svakodnevnim… više »

KONCERTI

Koncert Glazba i svijet 28. ožujka 2018. u NSK

objavljeno prije 23 dana i 5 sati

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska pozivaju sve zainteresirane na koncert u ciklusu Glazba od djece za svijet i od svijeta za djecu, a… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave Krleža, stani u red!

objavljeno prije 23 dana i 7 sati

'Krleža, stani u red!' multimedijalna suvremeno-kazališna predstava tematizira nevidljivost umjetnika danas. Autorica Vesna Mačković koristeći glasove izvođača i iPad looper s… više »

KINO PROGRAM

Na repertoar Kinoteke stižu "Fantomska nit" i "Projekt Florida"

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Sve do kraja ožujka u kinu Kinoteka gledamo filmove koji su obilježili ovogodišnje Oscare - bilo kao nominirani ili nagrađeni naslovi. U utorak je na programu Kvadrat švedskog… više »

KRATKE SLIKE

Od aktivistice do gradonačelnice, dokumentarac o Adi Colau

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Film Gradonačelnica (Alcaldessa) u režiji Paua Fausa prati godinu dana u životu Ade Colau, od vremena koje je provela organizirajući antideložacijske borbe u… više »

NAJAVE

Chui i Josipa Lisac u Vintage Industrialu 26. travnja

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

U četvrtak 26. travnja nemoj propustiti poslasticu u formi genijalnog Chuia, benda koji zadnjih par godina samo raste i realizira apsolutno odlične projekte, a s kojima će nastupiti i… više »

KONCERTI

Springsteen na Broadwayu do kraja godine

objavljeno prije 25 dana i 3 sata

Bruce Springsteen još jednom je produljio svoju seriju koncerata za koje gledatelji ponekad izdvajaju i stotine dolara i odlučio nastupati na Broadwayu do kraja godine. Springsteenova… više »

skrolaj na vrh