Kultura
OSVRT

Hiperrealizam Nenada Marasovića

objavljeno prije 26 dana i 20 sati

Nenad Marasović, zagrebački slikar istaknuti je predstavnik suvremene hrvatske umjetnosti, osobito poznat po svojem vrlo vrlo atraktivnom i lijepom ciklusu mediteranskih stvarno nestvarnih… više »

FESTIVALI

Festival 84 predstavio olimpijsku postavu izvođača

objavljeno prije 27 dana i 13 sati

EXIT, koji je prošli tjedan na 9. godišnjoj dodjeli Europskih festivalskih nagrada službeno proglašen za najbolji veliki europski festival, od 15. do 18. ožujka na… više »

TU SU...

Nominacije za Oscara 2018.

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Nominacije za Oscara 2018. upravo su objavljene, a iako su neka imena iznenađujuća, velik broj favorita već se može razabrati, pa možemo očekivati poznata imena s kipićima u ruci.… više »

POZIV

I ove godine tradicionalna Noć muzeja u Pivani

objavljeno prije 27 dana i 16 sati

Kultna pivnica Zagrebačke pivovare - Pivana i ove godine se tradicionalno uključuje u obilježavanje manifestacije Noći muzeja. Ove godine će posjetitelji po prvi puta imati priliku upoznati… više »

DOĐITE

Eduard Galić gostuje na Kratkim slikama

objavljeno prije 27 dana i 17 sati

U četvrtak, 25. siječnja od 19:30 na Kratkim slikama u MM centru gledamo tri filma koji svoju dramaturgiju grade na čovjeku svojstvenoj potrebi da vidi ono čega nema i da mu pokloni… više »

NAJAVE

Andrija 8. ožujka promovira novi album u Tvornici kulture

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Dinarski/alter, noise, punk/cabaret prepad, porijeklom iz Livna, bend Andrija, u Tvornici kulture 8. ožujka promovira peti studijski album "Izvoli Voli". Album izlazi u ožujku ove godine, a… više »

OSVRT

Slojevita simbolika kolora Nevena Otavijevića

objavljeno prije 27 dana i 20 sati

Neven Otavijević, zadarski slikar, s nekoliko posljednjih izložbi, privukao je znatan interes javnosti, ponajprije svojim motivima i klasičnim pristupom u kojem je na prvom mjestu izvanredno… više »

NAJAVE

Šajeta priprema veliku feštu u Saxu!

objavljeno prije 28 dana i 13 sati

Šajeta je grupa osnovana 1993. godine u Opatiji i jedna je od najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav… više »

KINOTEKA

Zadnji tjedan opusa Woodyja Allena donosi njegove najrecentnije naslove

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Nakon što će u utorak, 23. siječnja biti prikazana repriza jednog od najuspješnijih filmova Woodyja Allena, "Zločini i prekršaji" (1989.), ostatak tjedna… više »

NAJAVE

Trophy Jump i Fire in Cairo na otvorenju Kreativnog glazbenog kolektiva u Saxu

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

KGK ili Kreativni glazbeni kolektiv je koncertni program koji se od 2018. počinje u suradnji s top listom Muzika je Zvonko Radost održavati jednom mjesečno u zagrebačkom Saxu s misijom… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Ante Barišić

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

Ante Barišić, slikar iz Dubrovnika, hrvatski je likovni umjetnik s vrlo jakom inozemnom izlagačkom aktivnošću, znakovite osobne biografije, izlagao na brojnim samostalnim… više »

DOĐITE

Filmske mutacije XI od nedjelje u kinu Europa

objavljeno prije 29 dana i 18 sati

U fokusu jedanaestog izdanja Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, pod naslovom REFLEKSIJE ZA BUDUĆNOST dvosmjerna je refleksija autorskih politika Montea Hellmana i Víctora… više »

OSVRT

Finoća kolora Viktora Šerbua

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Viktor Šerbu, akademski slikar iz Dubrovnika (rođen je 1938.g. u Dubrovniku, diplomirao je na zagrebačkoj ALU, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama), autor je značajnog i vrlo… više »

OSVRT

Aktovi Josipa Konte

objavljeno prije 1 mjesec

Josip Konta, akademski kipar i slikar odavno je kontinuirano nazočan u hrvatskoj umjetnosti i kao vrlo samosvojan kipar i kao nadahnuti slikar, stvarajući djelo u proteklih nekoliko… više »

NOVOSTI

14. ZagrebDox širi se i putuje

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Novo, četrnaesto izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. U osam festivalskih dana domaćoj će publici biti ponuđen bogat izbor… više »

skrolaj na vrh