Kultura
1927. - 2017.

Umro je Sir Roger Moore

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Sir Roger Moore, legendarni glumac i najomiljeniji James Bond svih vremena umro je nakon kratke bolesti. Umro je u 89. godini života u Švicarskoj, potvrdila je njegova obitelj.… više »

FESTIVALI

Headlineri Sea Stara oduševljeni Istrom produžuju svoj boravak

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Jedinstvene ljepote i vrhunska ponuda Istre i Umaga globalno su poznati turistički aduti naše regije. Znaju to jako dobro headlineri Sea Star Festivala, grupa The Prodigy koji su,… više »

FESTIVALI

Jeff Mills pokreće prvi No Sleep festival nultog dana Exita

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Ovogodišnji EXIT trajat će pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe! Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svjetske klubove i… više »

DOVU 2017

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U sklopu Dani otvorenih vrata udruga 2017., Centar za dokumentiranje nezavisne kulture u četvrtak i petak, 25 i 26. svibnja, od 12 do 16 sati organizira prikupljanje i razgledavanje… više »

ČESTITAMO

Dodijeljene nagrade Billboard Music Awards

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Billboard Music Awards možda nemaju težinu poput Grammyja ili MTV Music Awardsa, no svejedno predstavljaju sjajno dostignuće u svijetu muzike. Na novoj dodjeli Beyoncé je pobijedila… više »

FESTIVALI

Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula iz Novog Sada prema Umagu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Uoči Sea Star festivala koji EXIT Tim ovog svibnja po prvi put pokreće u Umagu, danas je ispred Gradske kuće u Novom Sadu krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi. Vožnja… više »

KRATKE SLIKE

Francuski dvojac na Kratkim slikama

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

francuski dvojac Jean-Marie Straub i Daniéle Huillet među najzanimljivijim je umjetničkim tandemima u povijesti europskog filma. Njihovo stvaralaštvo… više »

INMUSIC 2017

Eksplozivni Antenat pridružuje se programu INmusica #12

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Antenat je 1997. godine u zagrebačkom naselju Špansko osnovala skupina prijatelja, a započeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom. S vremenom njihov se… više »

COOL

Otkriveni novi detalji o životu Leonarda da Vincija

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Nove detalje o životu Leonarda da Vincija otkrio je povjesničar umjetnosti, Martin Kemp, profesor emeritus na Sveučilištu Oxford, kopajući po arhivama u Firenci i Vinciju. Pravo ime… više »

VIJESTI

Clint Eastwood nada se novom vesternu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Clint Eastwood ne odbacuje mogućnost da snimi još jedan vestern, otkrio je u subotu dok je povodom 25. godišnjice filma "Nepomirljivi" predstavljao njegovu preuređenu kopiju na… više »

MLJAC

Fino Film Festival u Kaptol Boutique Cinema

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Zagrebačko 'arthouse' kino Kaptol Boutique Cinema ugostit će od 25.svibnja "Fino Film Festival", prvu gurmansku reviju filmova najavljenu kao "višeosjetilnu poslasticu za sve… više »

FESTIVALI

Regionalni heroji za nezaboravna Sea Star jutra

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Posljednji val potvrđenih izvođača za Sea Star Festivala donosi furiozan finiš za nezaboravna jutra u Stella Marisu. Tri regionalna elektronska heroja, DJ-i koji su redovito vrtili… više »

EXIT 2017.

Killersi odabrali tri predgrupe za spektakl na Petrovaradinu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Ostalo je još samo mjesec i pol dana do spektakla godine uz Killerse, koji će 5. srpnja nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi! Jedan od najvećih bendova našeg vremena u Srbiju… više »

MONTAŽSTROJ

Glasovi za zenska prava

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Objavom dodatnih sadržaja projekta Montažstroj povezuje prošlost s našom društvenom stvarnošću. Od danas su na stranici cijankalij.montazstroj.hr dostupne video… više »

CEKATE

Književnost i mediji na 10. Festivalu dječje knjige

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U vrijeme kada su knjige i čitanje zamijenile video igrice i chatanje, pitanje je na koji način je moguće djecu ponovno zainteresirati za književnost. Odgovor na to znaju redateljica Hana… više »

skrolaj na vrh