Lifestyle
EH, DA...

Jedete brzo jer "nemate vremena"? Razmislite malo...

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Koliko ste puta samo ubacili obrok u sebe u par zalogaja, jer "nemate vremena", "žuri vam se" i slično? Vjerujemo dosta puta, a jednako tako vjerujemo i da su vaša opravdanja barem… više »

ZNATE LI?

Kako doba godine u kojem smo rođeni utječe na zdravlje

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Zdravlje ovisi o raznim faktorima, a jedan od onih na koje se često zaboravlja je - doba godine u kojem smo rođeni.  Naime, istraživanje Sveučilišta Pennsylvania pokazalo je da,… više »

SAVJETI

5 savjeta za brzinsko jutarnje šminkanje

objavljeno prije 25 dana

Šminkanje je nekima pravi pravcati ritual koji traje, drugima je tlaka (ali i obaveza), no i jedni i drugi ponekad se nađu u nezgodnoj situaciji - žele izgledati lijepo i odmorno, ali… više »

SAZNAJEMO

Muška njega poslije brijanja

objavljeno prije 25 dana i 17 sati

Brijanje je prilično neugodan proces. Svaki potez britvice uzrokuje oštećenje, uklanja vanjski sloj kože i ostavlja kožu bez nužne zaštite od infekcija i iritacija. Uklanjanjem… više »

ZANIMLJIVO!

Znakovi kojim tijelo javlja da ste pod stresom

objavljeno prije 25 dana i 20 sati

Stres se ne zove bez razloga tihim ubojicom, jer simptome stresa nije jednostavno prepoznati, a lako ih je zamijeniti nečim drugim. No, kako tvrdi nutricionistica Charlotte Watts, tijelo koje… više »

SAVJETI

Kako privući novac (i zadržati ga)

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Novčana inteligencija kod čovjeka nije razvijena pa, naravno, mora raditi na duhovnom aspektu privlačenja novca. Tek toliko da znate - danas je svaki drugi čovjek zadužen raznim pozajmicama i… više »

MLJAC

Kranjska u tavi s krumpirom i jajima - mljac!!

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku? Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba… više »

I fino i zdravo! / ISTOCK / PEOPLEIMAGES
To te ja pitam!

Zdravo je jesti čokoladu za doručak

objavljeno prije 26 dana

Na temelju svega što znamo o čokoladi i šećeru, pomislili bismo da je čokolada za doručak noćna mora svakoga tko imalo brine o sebi i svojem zadravlju. No, za… više »

STRAŠNO

Tinejdžerice na udaru depresije zbog - pametnih telefona

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Djevojčice i mlade djevojke najranjivija su skupina kada je u pitanju utjecaj moderne tehnologije na psihu, pokazalo je američko istraživanje. Rizik da obole od depresije čak je 71… više »

STVARNO?!

Aerobne vježbe dobre su za mozak

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Vježbanje nije samo korisno za organizam u cjelini, naročito mišiće, već ima i ulogu u očuvanju zdravlja mozga, pronašli su znanstvenici. Naime, praćenje utjecaja vježbanja na… više »

Spadate li u posebnu skupinu? / ISTOCK/GETTY IMAGES
JESTE LI ZNALI?

Ako se od glazbe naježite, vaš je mozak poseban

objavljeno prije 26 dana i 20 sati

Ako se naježite kad slušate glazbu ili vas se stvori knedla u grlu od svih emocija koje ona u vama budi, spadate u posebnu manjinu. Matthew Sachs s Harvarda, proučavao je na koji način… više »

SAVJETI

4 savjeta za ublažavanje depresije

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Depresija je jedna od najraširenijih, a istovremeno i najpodcjenjenijih bolesti današnjice o koje pate stotine milijuna ljudi, a još barem toliko niti ne zna da zapravo… više »

SAVJETI

Produžite život povremenim postom

objavljeno prije 27 dana

Post ima svoju, vrlo važnu ulogu u svakoj religiji, a znanstvenici tvrde da je tome tako iz vrlo jednostavnog razloga - donosi koristi za duh i tijelo, što je i pokazalo istraživanje… više »

Predblagdanski stres počinje za 3...2...1 / Pixabay
Samo lagano...

Predblagdanski stres počinje za 3...2...1...

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Osim osjetnog zahlađenja, studeni sa sobom vuče i predblagdansko raspoloženje. Trgovine su već natrpane božićnim drvcima, lampicama, Djeda Mrazima i sobovima, iste stvari se reklamiraju… više »

Vjerujete li u život nakon smrti? / KATARZYNABIALASIEWICZ / ISTOCK
HMMM

Znanstvenica tvrdi da je život nakon smrti nemoguć

objavljeno prije 27 dana i 20 sati

Koliko god znanost pomaže u svakodnevnom životu, toliko nas tjera na preispitivanje vlastitih vjerovanja. Jedna znanstvenica tako misli da bismo trebali prihvatiti kako ne postoji… više »

skrolaj na vrh