Lifestyle
SAVJETI

Kako se riješiti stalnog umora?

objavljeno prije 21 dan i 4 sata

Umor je jedna od najčešćih riječi koje možete čuti kad pitate nekoga kako je, jer ludi ritam života ne omogućava dovoljno odmora, ključnog faktora dobrog zdravlja cijelog organizma.… više »

KUPANJEEE

5 ljekovitih učinaka mora

objavljeno prije 21 dan i 6 sati

More je san mnogih koji ne mogu skucati dovoljno novaca da barem tjedan dana provedu na plaži, ali ako ikako možete - pokušajte barem toliko, jer blagotvorni učinci mora na ljudski… više »

ZAPAMTITE

Fruktoza - šećer koji treba izbjegavati u širokom luku

objavljeno prije 21 dan i 8 sati

Šećer je već dugo pri vrhu liste namirnica koje treba zaobilaziti u što širem luku, jer ne samo da je glavni izvor viška kalorija u prehrani, već su nova… više »

MA DA?

Večera od koje ćete mršaviti

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Večera je obrok oko kojeg se nutricionisti najviše spore, a uvijek se govori da bi tebali doručkovati kao kralj, a večerati kao siromah - pa evo nekoliko naputaka provjerenih u… više »

Jedimo za dvoje

Srušeni mitovi o trudnoći

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

U mit da u trudnoći treba 'jesti za dvoje' dugo se vjerovalo i to zato jer na neki način zvuči kao da ima smisla, ali i zato jer upućuje na dodatnu brigu prema djetetu. No, istraživanje koje… više »

ZAPAMTITE :)

Loše strane trčanja

objavljeno prije 22 dana i 2 sata

Trčanje je jedan od omiljenih načina rekreacije i tjelovježbe, a već se desetljećima preporučuje kao savršen način mršavljenja i očuvanja zdravlja - što definitivno nije… više »

STVARNO?

Alkohol vam ipak neće popiti pamet, upravo obrnuto

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Alkohol obično povezujemo s gubitkom pamćenja (jutro nakon, zvuči poznato?) i odumiranjem stanica u mozgu, no pokazalo se da alkohol ipak ima potpuno drugačije djelovanje na naš mozak.… više »

EH, DA ...

5 znakova koji otkrivaju sretnu osobu

objavljeno prije 22 dana i 8 sati

Volite li sebe i svoj život? Rijetko će se dogoditi da dobijete takvo pitanje, jer ljubav obično usmjeravamo prema drugim ljudima ili stvarima (a i životinjama), zaboravljajući pritom da prvo… više »

Novac ne može kupiti sreću?

Koji je recept za sreću?

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Prema nekim studijama, kako prenosi BBC, novac možemo koristiti kako bismo si kupili više slobodnog vremena, a time povećavamo zadovoljstvo našim životima. U eksperimentu se… više »

ZAPAMTITE :)

Tri savjeta za lakše opuštanje na godišnjem odmoru

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Godišnji odmor jedva čekamo cijele godine, no nerijetko ljudi imaju problema s opuštanjem, najčešće zbog silnog nakupljenog stresa. Četiri od 10 putnika (38%) smatra da… više »

HIGIJENA

Kako održavati higijenu sobe i kupaonice

objavljeno prije 23 dana i 4 sata

Higijena doma vrlo je važna za zdravlje ukućana. U čistoj kući manje je alergena i mikroorganizama koji nam narušavaju imunitet. Nakon što smo pisali o… više »

OZBILJNO?

Što stvarno tjera komarce?

objavljeno prije 23 dana i 8 sati

Komarci su ljetna napast koje se nije jednostavno riješiti, a kad je u pitanju tjeranje male leteće gamadi, svatko ima neki svoj recept u kojeg se kune - od piva i sličnih varijanti do… više »

RAZMISLITE

Mijenjate li posteljinu ljeti dovoljno često?

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Tuširate prije spavanja i u postelju liježete čisti, no to ne znači da je i ona čista. Mrtve stanice kože i znoj koje ostavljamo pod plahtama pravi su 'raj' za bakterije i gljivice… više »

SAVJETI

Hrana koja će smanjiti želju za pušenjem

objavljeno prije 24 dana i 2 sata

Prestanak pušenja zapravo je mokri san (gotovo) svakog pušača, no obično sve ostane na pustim željama... jer volja nije dovoljno jaka, kažu oni. No, pozovimo znanost u pomoć,… više »

ZAPAMTITE :)

Zadovoljstvo je ključ sretnog i dugog života

objavljeno prije 25 dana

Zadovoljstvo je osjećaj koji je u životu najvažniji, jer iz njega izravno proizlazi i osjećaj sreće, a s takvim stanjem uma život postaje prekrasno mjesto. Naime, novo je istraživanje… više »

skrolaj na vrh