Lifestyle
ZNATE LI?

Što se događa s našim mentalnim zdravljem nakon što prestanemo vježbati

objavljeno prije 21 dan i 20 sati

Poznato je da je vježbanje neizbježno za održavanje zdravog duha i tijela. No, postavlja se pitanje - na koji način se mijenja… više »

TUŽNO

Usamljenost ubija, neosporno, ali ima i gora varijanta

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Društvena izolacija značajno povećava rizik od preuranjene smrti nakon srčanog ili moždanog udara, dok usamljenost utječe manje na rizik od obolijevanja od neke… više »

ZAPAMTITE!

Kako paziti na sigurnost hrane tijekom Uskrsa?

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Uskrs je blagdan punih stolova, kako god mi gledali na to, a tolika količina namirnica treba se pažljivo nabaviti i čuvati tijekom blagdana kako bi se maksimalno smanjila mogućnost zaraze… više »

COOL

Sastojkom kanabisa protiv ovisnosti?

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Kanabis i dalje izaziva svađe - jedni tvrde da se radi o štetnom opijatu koji uzrokuje ovisnost, drugi se kunu u njegovu ljekovitost, a pojavljuje se sve više istraživanja koja… više »

MMMM

Simbol svježine i dobrog raspoloženja

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Naranče se razlikuju po veličini, boji i kakvoći, ali sve dijele kraljevski status koji ovo rajsko voće iz antičkog doba razlikuje od ostalih agruma. Svima je jasno da tu titulu nema svaka… više »

Foto: Pexels
EH, DA...

Zašto se klinci trebaju igrati na svježem zraku

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Djeca su nekada znatno više boravila vani, trčala, penjala se po drveću, cijele dane provodila na zraku. Danas su većinom unutar četiri zida, pred računalima i smartphoneima ili pred… više »

USPJEH

S ProWeina odlične najave za Feravino

objavljeno prije 23 dana

Sa sajma u Düsseldorfu predstavnici Feravina vratili su se sa sjajnim vijestima. Narudžbe stižu od novih partnera iz Njemačke, Danske, Belgije i Nizozemske. Ovaj najveći europski sajam… više »

MYTHBUSTERS

3 pogrešne optužbe na račun konzervirane hrane

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

Konzerva je riječ koja obično izaziva negativne konotacije - što zbog toga jer u slengu znači osobu koja nije u skladu s modernim trendovima, što zbog činjenice da se hrana koja… više »

MA DA?

Najružnija boja na svijetu našla primjenu

objavljeno prije 23 dana i 20 sati

Boje su vrlo utjecajna stvar, to vam vjerojatno ne moramo posebno naglašavati - dobro se zna da ćemo u proljeće odjenuti vesele i vedre boje, crvena će poslužiti za zavođenje, crna kao… više »

SAZNAJEMO

Zelena kava za njegovano lice

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Vaša koža treba promjenu? Osvježite je zelenom kavom! Izlaganje sunčevim zrakama i onečišćenju zraka, stres te nedostatak sna ubrzavaju prirodan proces starenja. Ipak, prve… više »

ISPROBAJTE!

Namirnice koje su zdravije sirove

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Neke namirnice bolje je jesti sirove nego kuhane ili pečene, jer tek na taj način možete dobiti svo bogatstvo zdravih sastojaka kojih su pune. Iako neke od njih redovito upotrebljavate u… više »

Foto: Pexels
ZAPAMTITE!

Bademovo ulje - sve blagodati prirode

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Bademovo ulje je bogato vitaminima A, B1, B2, B6 i E, a sadrži trei vrste esencijalnih masnih kiselina, a to su Omega 3, Omega 6 i Omega 9. Najstabilnije biljno ulje Ovo ulje se dobiva… više »

JEDITE ZDRAVO!

10 namirnica koje treba izbjegavati u širokom luku

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

Zdrava prehrana znači ne samo da jedete zdravu hranu, već i da izbjegavate onu koja to nije. Naravno, lista i jedne i druge je prilično duga i teško bi je bilo smjestiti u jedan… više »

NUSPOJAVA

Zašto dobivamo kilograme nakon prestanka pušenja

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Prestanak pušenja prilično je nezgodna stvar - to će vam reći svaki bivši (a bogami i sadašnji) pušač jer ključna stvar za uspjeh je motivacija, koju nije… više »

ZNATE LI?

Ovakva vrsta prehrane korisnija je čak i od vježbanja

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Prehrana koja sadrži 40% manje kalorija od preporučene doze pozitivno je utjecala na smanjenje upala u mišjim stanicama mozga i pripomogla očuvanju moždanog tkiva, otkriveno je na… više »

skrolaj na vrh