Lifestyle
SAVJETI

Kako privući novac (i zadržati ga)

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Novčana inteligencija kod čovjeka nije razvijena pa, naravno, mora raditi na duhovnom aspektu privlačenja novca. Tek toliko da znate - danas je svaki drugi čovjek zadužen raznim pozajmicama i… više »

MLJAC

Kranjska u tavi s krumpirom i jajima - mljac!!

objavljeno prije 28 dana i 17 sati

Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku? Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba… više »

I fino i zdravo! / ISTOCK / PEOPLEIMAGES
To te ja pitam!

Zdravo je jesti čokoladu za doručak

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Na temelju svega što znamo o čokoladi i šećeru, pomislili bismo da je čokolada za doručak noćna mora svakoga tko imalo brine o sebi i svojem zadravlju. No, za… više »

STRAŠNO

Tinejdžerice na udaru depresije zbog - pametnih telefona

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Djevojčice i mlade djevojke najranjivija su skupina kada je u pitanju utjecaj moderne tehnologije na psihu, pokazalo je američko istraživanje. Rizik da obole od depresije čak je 71… više »

STVARNO?!

Aerobne vježbe dobre su za mozak

objavljeno prije 29 dana i 12 sati

Vježbanje nije samo korisno za organizam u cjelini, naročito mišiće, već ima i ulogu u očuvanju zdravlja mozga, pronašli su znanstvenici. Naime, praćenje utjecaja vježbanja na… više »

Spadate li u posebnu skupinu? / ISTOCK/GETTY IMAGES
JESTE LI ZNALI?

Ako se od glazbe naježite, vaš je mozak poseban

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Ako se naježite kad slušate glazbu ili vas se stvori knedla u grlu od svih emocija koje ona u vama budi, spadate u posebnu manjinu. Matthew Sachs s Harvarda, proučavao je na koji način… više »

SAVJETI

4 savjeta za ublažavanje depresije

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Depresija je jedna od najraširenijih, a istovremeno i najpodcjenjenijih bolesti današnjice o koje pate stotine milijuna ljudi, a još barem toliko niti ne zna da zapravo… više »

SAVJETI

Produžite život povremenim postom

objavljeno prije 29 dana i 18 sati

Post ima svoju, vrlo važnu ulogu u svakoj religiji, a znanstvenici tvrde da je tome tako iz vrlo jednostavnog razloga - donosi koristi za duh i tijelo, što je i pokazalo istraživanje… više »

Predblagdanski stres počinje za 3...2...1 / Pixabay
Samo lagano...

Predblagdanski stres počinje za 3...2...1...

objavljeno prije 1 mjesec

Osim osjetnog zahlađenja, studeni sa sobom vuče i predblagdansko raspoloženje. Trgovine su već natrpane božićnim drvcima, lampicama, Djeda Mrazima i sobovima, iste stvari se reklamiraju… više »

Vjerujete li u život nakon smrti? / KATARZYNABIALASIEWICZ / ISTOCK
HMMM

Znanstvenica tvrdi da je život nakon smrti nemoguć

objavljeno prije 1 mjesec

Koliko god znanost pomaže u svakodnevnom životu, toliko nas tjera na preispitivanje vlastitih vjerovanja. Jedna znanstvenica tako misli da bismo trebali prihvatiti kako ne postoji… više »

ZANIMLJIVO!

Što je bolje biti - starije ili mlađe dijete?

objavljeno prije 1 mjesec

Koliko ste se puta zapitali što bi bilo da ste se rodili prije ili kasnije od svog brata ili sestre? Da niste starije nego mlađe dijete ili obrnuto? Bi li vas roditelji jednako… više »

Ni brinuti o zdravlju nije zdravo / Pixabay
LOGIČNO...

Stalna briga o zdravlju može dovesti do problema - sa zdravljem

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Anksioznost, nezdrava prehrana i premalo kretanja među najpoznatijim su faktorima koji utječu na razvoj kardiovaskularnih bolesti. No može li i opsesivna briga o zdravlju… više »

Neke od namirnica već sadrže prirodne konzervanse
DOBRO JE ZNATI

10 namirnica koje ne bismo smjeli držati u frižideru

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Svi znamo da piletina i mliječne namirnice spadaju u frižider, no postoji nekoliko njih koje smo zasigurno gurnuli na hlađenje, a zapravo ne bismo smjeli.  1. Lubenica - prije nego… više »

SAVJETI

Soda bikarbona - čudesan utjecaj na ljepotu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Soda bikarbona jedna je od onih stvari koje obično imamo u kuhinji, negdje u dnu ormara, a za njom posežemo kod probavnih tegoba ili kad treba očistiti neke tvrdoglave mrlje - no, upotrebu… više »

MA DA!

Porezali ste se? Nadamo se po danu...

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ako se porežete ili opečete tijekom dana, vaše će rane zacijeliti 60 posto brže nego ako vam se ista nezgoda dogodi tijekom noći, pokazali su rezultati najnovije studije koji ukazuju… više »

skrolaj na vrh