Lifestyle STANOVANJE
BOJE U KUĆI

Žuta za komunikaciju, plava za povjerenje...

objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca

Kada je početkom osamdesetih New Order pjevao ‘Blue Monday’, manchesterski bend opisao je jedan tužni ponedjeljak: na engleskom jeziku ‘blue’, osim plave boje, znači i… više »

PAMETNA ŠTEDNJA

Deset stvari na koje trebate prestati bacati novac

objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca

S novcima ste već godinama na „Vi", a višegodišnja gospodarska kriza u kojoj konstantno rastu jedino cijene svaki vas mjesec tjera da poput kakvog mađioničara prekrajate… više »

ŽIVOTNA MUDROST

Istina ili mit: Sedam savjeta naših starih

objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca

Zasigurno ste se i sami odrastajući naslušali kojekakvih savjeta i „savjeta" svojih mama i baka iz različitih sfera života. I dok su mnogi od tih savjeta bili dobri i… više »

ŠTO SE MORA...

Razgovori o novcu koje svaki par mora imati

objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca

Ušli smo već u četvrtu godinu ekonomske krize, čije posljedice osjećamo na svim aspektima naših svakodnevnih života, a ljubavne veze tu nisu nikakva iznimka. Svađe oko financija… više »

SVJETLOST

LED - rasvjeta ili digitalna svjetlost

objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca

Protjecanjem električne struje žarna se nit zagrije do usijanja i tako zrači energiju u obliku vidljive svjetlosti i toplinskog zračenja. Ona naime troši golemu količinu… više »

SAVJETI

Uredan prostor za čiste i uredne misli

objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca

Početak godine pravo je vrijeme da se riješimo nepotrebnih predmeta i uvedemo reda u životni prostor. Mnogima je pisaći stol zatrpan raznim papirima i starim novinama, a ormari prepuni… više »

ČISTOĆA JE POLA ...

Riješite se klica i bakterija u kuhinji

objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca

Vjerovali ili ne, ali u našim domovima ima više različitih klica, bakterija i toksičnih tvari nego izvan njih. Objavite rat uljezima i učinite dom zdravim i ugodnim za… više »

UREĐAJI PRED IZUMIRANJEM

Zvukovi koje naša djeca vjerojatno nikad neće čuti

objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca

Iako o izumiranju uglavnom govorimo u kontekstu teško ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, nagli razvoj tehnologije u 20. i 21. stoljeću poslao je i mnoge uređaje koje smo… više »

UREĐENJE

Sobne biljke za vaš dom

objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca

Gotovo na svakom mjestu u kući uspijevat će neka vrsta bilja, no svaki položaj neće odgovarati svakoj biljci. Stoga je prije kupnje važno znati na kojem će se mjestu željena biljka najbolje… više »

ČISTI ZRAK

Kućno i ukrasno cvijeće štiti vaše zdravlje

objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca

Odavno je poznato da kućno i ukrasno cvijeće nema samo ornamentalnu ulogu jer predstavlja pravi filtar zraka koji udišemo. No, nova studija koju su proveli istraživači sa… više »

DJECA I BOŽIĆ

Kako zaštititi božićno drvce od znatiželjnih ruku vašeg djeteta

objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci

Velika većina ljudi koji slave Božić jednostavno uživa u prizoru lijepog i ukusno uređenog božićnog drvca. Štoviše, samo u našoj zemlji ove će ih se godine naći oko… više »

BOŽIĆ SE BLIŽI

Kako odabrati najbolje božićno drvce

objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci

Postoje dvije najvažnije stvari na koje morate misliti kad nabavljate božićno drvce: to su njegove dimenzije i mjesto na koje ste ga predvidjeli postaviti. Uvijek je pametno sve pripremiti… više »

OPREZ!

Detektori plina su rješenje za sigurnost u domu

objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci

Znate li da u Velikoj Britaniji i ostalim razvijenim zemljama EU detektor CO posjeduju mnoga kućanstva koje za grijanje i kuhanje plin, drvo, ugljen ili mazut, te da je ovim uređajima stopa… više »

ZBOGOM SVINJCU

Odlični trikovi koji pomažu u pospremanju

objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci

Sklonost pretrpavanja svakog kutka kuće ili stana osobina je s kojom se nose gotovo svi stanovnici planeta Zemlje. Problemi nastaju kad slobodnih mjesta za odlaganje polako ali sigurno… više »

Ocat
KORISNI SAVJETI

Kako sve ocat može biti koristan?

objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci

Ima ga svako normalno domaćinstvo, a najčešće se koristi u pripremi jela. Ocat međutim može biti od velike koristi kod ublažavanja opeklina od sunca i olakšavanja boli i upala… više »

skrolaj na vrh