Lifestyle GASTRO
ZIMSKI MENU

Hrana i začini koji će vas zagrijati

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Kada se temperature spuste ispod ništice i hladnoća dobro stegne logično je posegnuti za zdravom hranom, pogotovo onom koja grije. Osim što će vas ugrijati već svojim toplim… više »

TRI RAZLIČITA OKUSA

Topli napitci za hladne dane

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Zimi moramo dodatno grijati organizam, a za to su idealni topli zimski napitci. Svaki od njih se jednostavno priprema a nudi poseban okus, pa izaberite sebi najdraži i ugrijte se tijekom… više »

HMM

Kako uništavamo hranjive tvari u povrću

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Povrće je vrlo važan dio zdrave prehrane, no to nam neće puno pomoći ako ga tijekom pripreme učinimo nezdravim. Vjerojatno pogađate, najčešći način uništavanja hranjivih i… više »

ZASLADITE SE

Topli napici, idealni za hladne dane

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Kuhano vino Kuhano vino je naš tradicionalni napitak za hladne zimske dane, a bez kojeg se jednostavno ne može zamisliti šetnja gradom ili doček Nove godine glavnom gradskom… više »

MIRIS I OKUS

Vanilija - kraljica začina

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Vanilija je nakon šafrana najskuplji začin na svijetu. Potječe iz Meksika, a danas se pretežno uzgaja na Madagaskaru, Réunionu (nekadašnji Bourbon) i drugim otocima… više »

MLJAC

Najbolji recept za kuhano vino

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Recept za kuhano vino tražena je roba čim stegnu minusi, pa evo jednog malo kompliciranijeg, no nakon što probate ovo kuhano vino, sve drugo izgledat će vam kao blijeda kopija.… više »

MLJAC

Recept za savršenu puricu s mlincima

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Purica s mlincima najdraži je recept za božićni ručak na ovim prostorima, pa evo jednog savršenog načina pripreme koji će vam na stol donijeti deliciju o kojoj će se pričati. Sastojci… više »

RECEPT

Božićni kolači koji vas neće udebljati

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Božićni kolači neizbježan su dio blagdanskog stola, a obično baš na njima zapnemo i optužujemo ih za gubitak linije i probleme s novogodišnjom toaletom. Stoga, evo dva recepta… više »

MLJAC

Začini za božićne kolačiće

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Božićni kolači mirišu predivno, a za to zasluge idu začinima koje stavljamo u njih. No, osim što imaju sjajan okus i miris, svi začini imaju i blagotvoran učinak na naš… više »

BOŽIĆNI KOLAČI

Kiflice od vanilije i zvijezde od cimeta

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Božićni kolači neizostavan su ukras svakog božićnog stola, a njihov miris širi se svim kućama već danima prije. No, kako preživjeti Božić bez debljanja? Nije jednostavno, ali ako samo… više »

MLJAC

Božićni kolači na brzaka

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Božićni kolači mogu u trenu postati izvor frustracija, jer nedostatak vremena može sputati i najbolje kuharice. No, ako je čokolada omiljena vašim ukućanima, imamo rješenje za… više »

BOŽIĆ SE BLIŽI

Kako ispeći ukusne, ali zdrave kolače

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Božićni blagdani se bliže, a s njima i tradicionalna priprema božićnih kolača i slastica. Ove godine uvedite neke promjene za sebe i vaše bližnje kako biste bez straha o… više »

BLAGDANSKA GOZBA

Kako se najesti za blagdane, a pritom se ne udebljati

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Tradicionalna blagdanska gozba može sadržavati i do 6.000 kalorija - ne trebamo reći da ta brojka daleko premašuje preporučeni dnevni unos kalorija. No, nema potrebe za očajavanjem i… više »

MLJAC

Mali plac sada i tijekom tjedna u poslovnoj zoni na Zavrtnici

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Tijekom studenog Mali plac će se održavati svake subote na već tradicionalnoj lokaciji, na Tavanu u Sinkovićevoj 8, uz jedan dodatni termin tijekom tjedna u novom prostoru. Tako će se, uz… više »

GOODIE

Amatersko natjecanje u pripremi zdrave hrane

objavljeno prije 3 godine

Udruga Goodie poziva građane na amatersko natjecanje u pripremi zdrave hrane. Svrha je natjecanja promovirati zdravu prehranu, zainteresirati i uključiti što više… više »

skrolaj na vrh