Lifestyle GASTRO
PLAVA RIBA

Najbolji recepti za srdele

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Srdela je delicija koje se sigurno svi sjećamo još od malih nogu, a ako su nam je pripremali svježu, ostala nam je u dobrom sjećanju. Uz to, omega-3 masnoće u srdeli toliko su… više »

BLJAK!

Prerađena hrana koju treba obavezno izbjegavati

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Prerađena ili procesirana hrana, pogotovo ona koja spada u kategoriju visokoprocesirane spada u najnezdraviju moguću hranu dostupnu u trgovinama, no nerijetko se dobro prodaje zbog svoje… više »

SAVJETI

Ugljikohidrati koje ne treba izbjegavati

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Ugljikohidrati su postali neprijatelj linije i zdravlja broj jedan, barem ako se gleda velika većina savjeta o zdravoj prehrani. No, zapravo se radi o neopravdanoj hajci uz premalo… više »

HMM ...

Izbjegnite nezdravu hranu ponedjeljkom

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Nezdrava hrana najčešće je na meniju u ponedjeljak, zaključili su znanstvenici, a razlog tome je glad koja se javlja nakon povećanog unosa hrane tijekom vikenda. Glad počinjemo… više »

Bademovo ulje odlično je za kolače
SAVJETI

Kako smanjiti kalorije u omiljenoj hrani

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Recepti za kolače tražena su roba na inernetu, jer osim što svatko od nas ima svoju omiljenu slasticu, nemamo ništa protiv isprobavanja novih recepata. No, svi oni sadrže razne… više »

PREVARITE SE

Želite smršaviti? 'Sakrijte' povrće u jela

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

U slučaju da vam je teško pojesti dvije porcije povrća (pored tri porcije voća) na dan kao što preporučaju liječnici i stručnjaci za ishranu, postoji rješenje -… više »

DOBAR TEK!

Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Janjetina s mladim krumpirom jelo je koje se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs, a mirisi ružmarina koji se šire kuhinjom izazivaju takvu glad da vam se čini da bi… više »

SLATKI KRUH

Savršena pinca

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Tradicionalan slatki uskrsni kruh u Dubrovniku, Istri i Korčuli zovu sirnica, u Rijeci pinka, na području Zadra koristi se naziv pogača, dok je u kontinentalnim krajevima uobičajen naziv… više »

FINOOO

Najbolji recepti za Uskrs

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Uskrs je, kao i drugi blagdani, u znaku bogatog stola i zanimljive tradicionalne hrane koja nam priziva u sjećanje djetinjstvo i naše bake koje su se danima motale po kuhinji i dražile… više »

MLJAC

Fini muffini za Uskrs

objavljeno prije 3 godine

Kolači od mrkve počeli su se raditi u Srednjem vijeku kada se mrkva koristila kao prirodan zaslađivač u kolačima s obzirom da su ostali slatki sastojci bili skupi i nedostupni. U restoranima… više »

SAVJETI

Kako smanjiti količinu šećera u kolačima

objavljeno prije 3 godine

Kolači su poslastica koju će rijetko tko odbiti, osim onih koji su na dijeti i mogu samo s tugom u očima gutati sline dok se ostali za stolom slade. No, kako je važan dio recepta gotovo… više »

OTVORENJE

Otvoren Akamaru, prvi japanski restoran s tradicionalnim jelima

objavljeno prije 3 godine

Svi ljubitelji rafiniranih japanskih okusa od sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru, u samom središtu Zagreba, u Bogovićevoj ulici 3. Na svečanom… više »

ISTRAŽIVANJE

Mediteranska prehrana ima sve više zagovornika

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Prateći tijekom 5 godina gotovo 800 vatrogasaca uključenih u istraživanje, znanstvenici su utvrdili kako ispitanici koji su se najviše pridržavali mediteranskog načina prehrane imaju… više »

AHA!

Hrana koja nema rok trajanja

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

U hladnjaku će se uvijek pronaći neka namirnica kojoj je rok trajanja istekao pa je treba baciti, no ako imate nešto od ovoga u kući, može vam stajati koliko god želite. Med,… više »

KAD DOSADI

Učinite vodu zanimljivijom za piti

objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca

O zdravstvenim učincima i važnosti vode piše se skoro svakog dana pa ipak čini se da ne pijemo dovoljne količine te tekućine. pored toga što pomaže pri mršavljenju,… više »

skrolaj na vrh