Lifestyle GASTRO
MLJAC

Recept za uskrsni ručak - janjetina s krumpirom

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Janjetina s mladim krumpirom najčešći je tradicionalni uskrsni ručak u našim krajevima, a miris začina koji se širi kućom otvara apetit kao rijetko koje drugo jelo-… više »

MLJAC

Recept za pincu za prste polizati

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Pinca, simica, pinka ili pogača je tradicionalni slatki uskrsni kruh koji predstavlja jedan od glavnih ukrasa blagdanskog stola. Pinca se nosi na blagoslov u crkvu na Uskrs, neizostavan je… više »

ISPROBAJTE

Najbolji uskrsni recepti za sladokusce

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Uskrs je pun mirisa i okusa, baš kao i svi drugi blagdani, pa smo na jednom mjestu skupili najbolje recepte naših baka kako bi i vaš blagdanski stol izgledao baš… više »

ŽIVJELI

Pivo su Egipćani radili pred pet tisuća godina

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Egipćani su pravili pivo prije pet tisuća godina i to na mjestu na kojem je danas Tel Aviv, objavili su u nedjelju izraelski arheolozi nakon što su u 17 spilja iz Brončanog doba… više »

MLJAC

Hren, čudesni blagdanski začin

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Hren, neugledni bijeli korijen neosporan je vladar blagdanskih stolova kao začin jer se njegov ljutkasti okus u raznim kombinacijama odlično slaže s raznim varijantama mesa koje obično… više »

MLJAC

Ukusne proljetne juhe za mršavljenje

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Proljeće je stiglo, sad je vrijeme da se pozabavimo viškom koji smo uspjeli nagomilati preko zime. Netko je dobio kilogram-dva, netko pet, a nerijetko ima i onih koji se temeljito… više »

HMM :)

Što možete jesti nakon isteka roka trajanja

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Svake godine polovica proizvedene hrane se baci, što iznosi od 1,2 do dvije milijarde tona. Potaknut tom činjenicom britanski poduzetnik Dan Cluderay u tome je vidio odličnu priliku za… više »

MLJAC!

Što se jede u veljači?

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Osnova zdrave prehrane su sezonski svježi plodovi koji rastu u prirodnim uvjetima u određenom dobu godine, jer se u tom slučaju konzumiraju upravo u trenutku kad su najzdraviji. … više »

ZIMSKI MENU

Hrana i začini koji će vas zagrijati

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Kada se temperature spuste ispod ništice i hladnoća dobro stegne logično je posegnuti za zdravom hranom, pogotovo onom koja grije. Osim što će vas ugrijati već svojim toplim… više »

TRI RAZLIČITA OKUSA

Topli napitci za hladne dane

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Zimi moramo dodatno grijati organizam, a za to su idealni topli zimski napitci. Svaki od njih se jednostavno priprema a nudi poseban okus, pa izaberite sebi najdraži i ugrijte se tijekom… više »

HMM

Kako uništavamo hranjive tvari u povrću

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Povrće je vrlo važan dio zdrave prehrane, no to nam neće puno pomoći ako ga tijekom pripreme učinimo nezdravim. Vjerojatno pogađate, najčešći način uništavanja hranjivih i… više »

ZASLADITE SE

Topli napici, idealni za hladne dane

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Kuhano vino Kuhano vino je naš tradicionalni napitak za hladne zimske dane, a bez kojeg se jednostavno ne može zamisliti šetnja gradom ili doček Nove godine glavnom gradskom… više »

MIRIS I OKUS

Vanilija - kraljica začina

objavljeno prije 3 godine

Vanilija je nakon šafrana najskuplji začin na svijetu. Potječe iz Meksika, a danas se pretežno uzgaja na Madagaskaru, Réunionu (nekadašnji Bourbon) i drugim otocima… više »

MLJAC

Najbolji recept za kuhano vino

objavljeno prije 3 godine

Recept za kuhano vino tražena je roba čim stegnu minusi, pa evo jednog malo kompliciranijeg, no nakon što probate ovo kuhano vino, sve drugo izgledat će vam kao blijeda kopija.… više »

MLJAC

Recept za savršenu puricu s mlincima

objavljeno prije 3 godine

Purica s mlincima najdraži je recept za božićni ručak na ovim prostorima, pa evo jednog savršenog načina pripreme koji će vam na stol donijeti deliciju o kojoj će se pričati. Sastojci… više »

skrolaj na vrh