Lifestyle GASTRO
KUĆNA PIĆA

Ljetni napitci za brzo osvježenje

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Vrućine su lagano nastupile, ali umjesto klimatizacijskih uređaja, rashladiti se možete pomoću posebnih ljetnih napitaka koje svatko može pripremiti kod kuće. Ne nasjedajte na reklame u… više »

MLJAC

Zašto je krumpir genijalna hrana

objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci

Krumpir neki svrstavaju u superhranu, štoviše, unatoč tome što ga ne vole u medijima, no ako poslušamo nutricioniste, brzo ćemo promijeniti mišljenje jer… više »

SUPERHRANA

Jogurt je čudesno korisna namirnica

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Jogurt je, zapravo, superhrana jer blagotvorni učinci ovog napitka za zdravlje su višestruki. Primjerice, jogurt s malim udjelom masnoća u kombinaciji sa svježim voćem i integralnim… više »

PRIRODNO

Sjajni matični sokovi od aronije s dodacima

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Aronia Original (sokovi, namazi, dodaci prehrani) proširila je svoju ponudu te od sada, uz klasični 100% matični Aronia Original sok, nudi i četiri izrazito snažne i zdrave… više »

MLJAC

Što bi trebali jesti za doručak

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Doručak je, to već i vrapci na granama znaju, najvažniji obrok u danu, no to ujedno znači i da ga treba pažljivo izbalansirati kako bi se na stolu našli svi važni nutrijenti koji će… više »

PLAVA RIBA

Najbolji recepti za srdele

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Srdela je delicija koje se sigurno svi sjećamo još od malih nogu, a ako su nam je pripremali svježu, ostala nam je u dobrom sjećanju. Uz to, omega-3 masnoće u srdeli toliko su… više »

BLJAK!

Prerađena hrana koju treba obavezno izbjegavati

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Prerađena ili procesirana hrana, pogotovo ona koja spada u kategoriju visokoprocesirane spada u najnezdraviju moguću hranu dostupnu u trgovinama, no nerijetko se dobro prodaje zbog svoje… više »

SAVJETI

Ugljikohidrati koje ne treba izbjegavati

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Ugljikohidrati su postali neprijatelj linije i zdravlja broj jedan, barem ako se gleda velika većina savjeta o zdravoj prehrani. No, zapravo se radi o neopravdanoj hajci uz premalo… više »

HMM ...

Izbjegnite nezdravu hranu ponedjeljkom

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Nezdrava hrana najčešće je na meniju u ponedjeljak, zaključili su znanstvenici, a razlog tome je glad koja se javlja nakon povećanog unosa hrane tijekom vikenda. Glad počinjemo… više »

Bademovo ulje odlično je za kolače
SAVJETI

Kako smanjiti kalorije u omiljenoj hrani

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Recepti za kolače tražena su roba na inernetu, jer osim što svatko od nas ima svoju omiljenu slasticu, nemamo ništa protiv isprobavanja novih recepata. No, svi oni sadrže razne… više »

PREVARITE SE

Želite smršaviti? 'Sakrijte' povrće u jela

objavljeno prije 3 godine

U slučaju da vam je teško pojesti dvije porcije povrća (pored tri porcije voća) na dan kao što preporučaju liječnici i stručnjaci za ishranu, postoji rješenje -… više »

DOBAR TEK!

Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom

objavljeno prije 3 godine

Janjetina s mladim krumpirom jelo je koje se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs, a mirisi ružmarina koji se šire kuhinjom izazivaju takvu glad da vam se čini da bi… više »

SLATKI KRUH

Savršena pinca

objavljeno prije 3 godine

Tradicionalan slatki uskrsni kruh u Dubrovniku, Istri i Korčuli zovu sirnica, u Rijeci pinka, na području Zadra koristi se naziv pogača, dok je u kontinentalnim krajevima uobičajen naziv… više »

FINOOO

Najbolji recepti za Uskrs

objavljeno prije 3 godine

Uskrs je, kao i drugi blagdani, u znaku bogatog stola i zanimljive tradicionalne hrane koja nam priziva u sjećanje djetinjstvo i naše bake koje su se danima motale po kuhinji i dražile… više »

MLJAC

Fini muffini za Uskrs

objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec

Kolači od mrkve počeli su se raditi u Srednjem vijeku kada se mrkva koristila kao prirodan zaslađivač u kolačima s obzirom da su ostali slatki sastojci bili skupi i nedostupni. U restoranima… više »

skrolaj na vrh