Lifestyle GASTRO
MLJAC

Gdje se u svijetu najbolje jede?

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Putovanja i hrana neraskidivo su vezani, a svaki put na egzotičnu destinaciju obavezno uključuje i isprobavanje lokalne kuhinje - pa ne čudi da smo i mi nekome čista egzotika. Uz tri… više »

MLJAC

Granita - ledeni desert od lubenice

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Lubenica je omiljena ljetna hrana koja nas osvježava i puni nam usta svojim slatkim okusom, no osim toga korisna je za mnoge druge stvari.  Primjerice, puna je likopena,… više »

AHA!

Savjeti za savršen roštilj

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Roštilj je omiljen način pripreme hrane u toplijim danima, jer miris pečenog mesa i povrća jednostavno privlači ljude i potiče na zabavu, to će vam potvrditi svi. No, nije to… više »

MLJAC

Sok od bazge - recept naših baka

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Sok od bazge starije će vratiti u djetinjstvo, bit će dovoljan već taj slatkasti miris da navru sjećanja na baku koja radi domaći slasni sirup koji će u ljetnim mjesecima u trenu postati… više »

SAVJETI

Savršen roštilj - savjeti za iskusne i one druge

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Roštilj je omiljena zabava u našim krajevima što vikendom, što praznicima, pa evo par savjeta koji će vam pomoći da ispadne stvarno savršeno u svakom… više »

MLJAC

Najbolje meso za roštilj

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Meso na roštilju ima neku čar kao niti jedno drugo, od posebnog okusa koji daje dim u kombinaciji s pacom u kojem stoji neko vrijeme do same pripreme koja podsjeća na onu pradavnu i… više »

ZAPAMTITE :)

5 namirnica na kojima nas najčešće varaju

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Hrana dolazi u sve većem broju oblika i sve je teže prepoznati prirodne, kvalitetne namirnice iz jednostavnog razloga - proizvođači hrane trude se prevariti svoje kupce i zaraditi… više »

MLJAC

Nema boljeg od kvarnerskih šparoga!

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Riječani i Primorci, premda u pravilu suzdržani i neskloni samohvali, vole misliti kako su šparoge samo njihove. I drugdje beru i vole tu deliciju, ali malogdje s takvim žarom kao u… više »

RUČAK

Janjetina s povrćem i mladim krumpirom

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Janjetina je tradicionalno omiljen uskrsni ručak u našim krajevima, a kad joj se pridoda sezonsko povrće i mladi krumpir, dobiva se rijetko ukusna delicija fantastičnog okusa i mirisa… više »

MLJAC

Muffini od mrkve za uskrsni stol

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Muffini su omiljena poslastica koja se počela raditi u SAD 60-ih godina 20. stoljeća, a trebalo im je samo desetak godina da uđu na listu 10 najpopularnijih namirnica u Americi, pa su se… više »

MLJAC

Uskrsna pinca - recept koji morate isprobati

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Pinca je tradicionalni slatki kruh, znan u našim krajevima još i kao pogača, pinka ili simica, a predstavlja neizbježan dio tradicije i kolač koji će naći… više »

MLJAC

Tri sjajna recepta za upotpuniti blagdanski stol

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Za ovaj Uskrs, Zagrebački sirek u suradnji s food blogericom Yajina kuhinjica, poklanja svima vama tri recepta koji će sjajno upotpuniti vaš blagdanski stol. Kako je Zagrebački Sirek… više »

SUPER!

Izmišljena boca koja ne podlijeva

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Ako volite popiti čašu vina, a pogotovo ako je riječ o crnom vinu, onda znate koliko je frustrirajuće kada vidite kako vam se vino slijeva niz bocu i natapa vaš bijeli stolnjak.… više »

MLJAC

Rezervirajte svoje stolove za Tjedan restorana

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Gurmani će ponovno doći na svoje jer za par dana počinje manifestacija Tjedan restorana koja će trajati od 10. do 19. ožujka. Sudjelovat će 78 vrhunskih restorana s područja cijele Hrvatske,… više »

SAZNAJEMO

Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje osvojilo je prestižnu nagradu Povenjak 2017.

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje, dragocjeno ulje za užitak, osvojilo je prestižnu nagradu Povenjak 2017. kao najbolje ulje koje se prodaje u hrvatskim trgovinama. Nagradu desetu… više »

skrolaj na vrh