Lifestyle GASTRO
BOGATSTVO OKUSA

Znate li koji je najbolji sir na svijetu?

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Suci u Madisonu pohvalili su gruyere za njegovu kremastu teksturu i blagu voćnu aromu. Pobjednički sir proizveo je Fragniere Cedric iz Kirchberga u Švicarskoj. Drugo mjesto također je… više »

ŽESTICE

Koja je razlika između whiskeyja i scotcha?

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Heather Greene, brand menadžerica poznate marke Glenfiddich i jedna od rijetkih stručnjakinja za ženske whiskeyje za Metro World News objašnjava kako ispravno naručiti i ispijati… više »

EKSKLUZIVNA ULJA

Najskuplja maslinova ulja na svijetu

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Lambda (966 kuna/0.75l) Premium maslinovo ulje koje dolazi iz Grčke široko je prihvaćeno od zvijezda i elitnih restorana. Ulje s Krete proizvodi se u limitiranim količinama,… više »

SRTUČNJACI UVJERAVAJU

Smrznuto povrće bolje je od svježega

objavljeno prije 8 godina

Prema "najsvježijem" istraživanju, smrznuto povrće može biti hranjivije i kvalitetnije od svježeg koje kupujete na tržnicama i u trgovačkim centrima. Dok svježe povrće stigne do stola u… više »

JESTIVI IPHONE

Jeste li probali iSandwich?

objavljeno prije 8 godina

Što bi pripremili da vam se Steve Jobs najavi na večeri? Možda iSandwich 4G? Fanatični obožavatelji Applea svoje mobilne ljubimce vole toliko jako da bi ih najradije pojeli pa su… više »

SPECIJALITETI

Kušajte delicije na Zagreb Wine Gourmet Festivalu preko vikenda

objavljeno prije 8 godina

Treće izdanje Zagreb Wine Gourmet Festivala  održat će se 12. i 13. veljače 2010., u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Festival će predstaviti najbolje hrvatske i… više »

Kupujmo Hrvatsko

NATURA CROATICA- pet godina sa vama!

objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec

Danas lako prepoznatljiva trgovina prirodnih hrvatskih delikatesa i gastronomskih suvenira pod imenom „Natura Croatica", osnovana je u siječnju 2005. godine kao prvi mjesto u Zagrebu… više »

UZ ARAPSKU POMOĆ

Izrael nadjačao Libanon u 'ratu humusom'

objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec

Libanon i Izrael su službeno u ratu već šest desetljeća no, u posljednje se vrijeme nadmeću u pripravljanju humusa, namaza od slanutka koji na Bliskom istoku predstavlja jednu od… više »

GURMANSKA PROCJENA

Tuna prodana za rekordnih 175.000 dolara

objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec

Tuna je težila 232 kg, što je skoro četri puta više od težine prosječnog Japanca. Uhvaćena je sjeverno od glavnog japanskog otoka Honshua, u vodama koje su poznate po… više »

CRVENO ILI BIJELO

Rasvjeta može utjecati na okus vina

objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca

Već je otprije poznato da boja određenog pića može utjecati na njegov okus. No, znanstvenici s Instituta za psihologiju Gutenbergovog sveučilišta u Mainzu otkrili su i da rasvjeta… više »

Fina pizza

Pizza akrobati, Gustafi i Nikolina Pišek lansirali prvi internet portal za pizzerije

objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca

METRO Cash & Carry Hrvatska jučer je svečanom proslavom u hotelu Antunović obilježio lansiranje prvog internet portala za pizzerije i špageterije u Hrvatskoj - www.finapapizza.com.… više »

11. DO 15. PROSINCA

Dani meda na Trgu kralja Tomislava

objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca

U organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Zagreba i pčelarskih udruga s područja grada na Trgu kralja Tomislava od 11. do 15. prosinca održat će se prodajna… više »

32% alkohola

Probajte najjače pivo na svijetu

objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca

Proizvođač, pivovara BrewDog iz Fraserburgha, tvrdi kako je njihovo pivo, koje sadrži 32 posto alkohola, njihov najambiciozniji i najodvažniji projekt do sada. No predstavljanje se poklopilo… više »

winezero

Biste li vi pili bezalkoholno vino?

objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca

Winezero za neke je nešto najgore što se može učiniti vinu, drugi ga hvale kao sjajnu stvar za sprječavanje alkoholizma, treći još ne znaju što bi mislili. Radi se… više »

VODNJAN

Otvoreni Dani mladoga maslinovog ulja

objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca

Dani mladoga maslinovog ulja, koji su danas svečano otvoreni u Vodnjanu, okupili su šezdesetak maslinara iz Hrvatske, Italije i Slovenije koji su na 38 štandova izložili oko 150… više »

skrolaj na vrh