Lifestyle BODY&SOUL
STVARNO?

Zašto muškarci ne bi smjeli konzumirati šećer?

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Šećer nije dobar za zdravlje - kako onaj rafinirani, bijeli tako i raznorazne zamjene za njega, a u pravu kolonu dokaza štetnosti uključio se još jedan koji je posvećen… više »

SAVJETI

Kako se pravilno čisti lice

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Kako bi vam lice bilo lijepo i njegovano važno ga je redovito čistiti i brinuti se o njemu. U nastavku vam donosim nekoliko savjeta kako na pravilan način možete očistiti svoje lice. Ruke… više »

AHA!

Zdravom prehranom protiv celulita

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Celulit se često poistovjećuje s pretilošću i tada se pribjegava pogrešnom načinu liječenja - redukcijskim dijetama, a kao rezultat dolazi do mršavljenja dijelova tijela… više »

bomboni dra
SAVJETI

Zdrave zamjene za slatkiše

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Slatkiši su dragi gotovo svima, no ukoliko se pod hitno želite riješiti navike njihove konzumacije, jer nisu ni najmanje zdravi, u nastavku vam donosimo nekoliko namirnica… više »

OPREZ!

Masna hrana nije dobra za vas, evo i zašto

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Masna hrana često nam je na pameti, naročito kad smo umorni i neispavani - tijelo jednostavno traži nešto takvo, no ovo je slučaj kad bismo trebali zanemariti signale koje nam… više »

PRIPAZITE

7 svakodnevnih biljaka koje vas mogu ubiti

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Ukrasno bilje uljepšava naše domove, balkone i vrtove, no treba biti prilično oprezan - sigurno i vi u svojem vrtu imate par omiljenih biljaka koje bi zbog njihove toksičnosti… više »

Eterično ulje
SAVJETI

Detoksikacija doma - osvježite kuću lako i prirodno

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Detoksikacija se u zadnje vrijeme vrlo često koristi, no uglavnom za organizama - a i vaš dom bi trebao jednu dobru detoksikaciju, naravno na prirodan način. Kupovna sredstva za… više »

ZAPAMTITE :)

Manjak sna i ljepota

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Manjak sna uzrokuje raznorazne negativne posljedice po zdravlje, a onim najčešće spominjanim - brže starenje stanica, slabije pamćenje, oštećenje neurona i loš izgled… više »

SAVJETI

Ljetna hrana mora biti - sezonska

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Svježe i sezonske namirnice trebaju biti temelj prehrane tijekom ljetnih mjeseci, navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u svojim naputcima za ljeto, uz dodatne savjete kako se pravilno… više »

ZANIMLJIVO

Kako postati - vegetarijanac?

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Svaka osoba postaje vegetarijanac iz nekog razloga. Postoje tri razloga za vegetarijanstvo, a to su modni razlozi, etički razlozi i zdravstveni razlozi. Pod modnim razlozima se misli na one… više »

ZAPAMTITE :)

Hrana koja će vas uspješno rashladiti

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Ljeto donosi razne probleme, a jedan od najčešćih je - kako se rashladiti na prirodan način? Najlakše je upaliti klimu (ako je imate, naravno), no kad izađete van na 30+ i… više »

MA DA?

Velika guza nije samo in već i - zdrava!

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Nemojte se žaliti na to što imate veliku stražnjicu, jake bokove i bedra. Znanstvenici tvrde da to je to dobro jer masne naslage koje se talože na bedrima i stražnjici neće ugroziti… više »

SAVJETI

Domaći pripravci za ljetne tegobe

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Za vrijeme ljetnih mjeseci vašoj koži je potrebna posebna njega, a osim standardnih proizvodima, možete se poslužiti i nekim koje sigurno imate doma, a koji služe u neke druge svrhe,… više »

BMI

Indeks tjelesne mase nije dovoljno dobar

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Indeks tjelesne mase, famozni BMI već dugo se koristi kao glavni pokazatelj pretilosti, no sve više stručnjaka diže svoj glas protiv ove metode smatrajući da ne daje dovoljno precizne… više »

MLJAC

Lubenica - ljetna kraljica

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Lubenica je omiljeno ljetno osvježenje, no znate li da ih zapravo svi potpuno pogrešno konzumiramo? Naime, osim sočnog crvenog dijela lubenice postoji i bijeli dio koji je odmah ispod… više »

skrolaj na vrh