Lifestyle BODY&SOUL
ZNATE LI?

Zašto trebamo pisati - rukom?

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

Pisanje rukom definitivno izumire - djeca u školi pišu sve manje, a kod kuće niti toliko, odrasli većinom na poslu koriste računala, a sve to radi velik problem jer takav oblik… više »

ZNATE LI?

Valentinovo i ruže - kako su se spojili

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Valentinovo i ruže idu ruku pod ruku, no znate li kako je uopće došlo do toga i kako su ruže postale simbol ljubavi? Evo priče... Ruže su došle u Europu i ostatku svijeta… više »

Bolest modernog doba - ovisnost

objavljeno prije 8 dana i 13 sati

Pojam „ovisnosti" obično povezujemo sa sklonošću i ovisnošću o alkoholu, duhanu ili pak drogama. Međutim, osim što ovisnost kao poremećaj postoji od pamtivijeka,… više »

ZNATE LI?

5 mitova o spavanju koji nemaju veze s istinom

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Kvalitetan san nužan je svakom čovjeku za normalno funkcioniranje, a preporuka o tome kada i kako spavati, koliko i što jesti i slično ima toliko da ih je teško i nabrojati.… više »

SIESTA

Koliko je dobro spavati nakon ručka?

objavljeno prije 10 dana i 8 sati

Poslijepodnevni odmor koristan i dobar za zdravlje, to znamo svi (a ne samo Dalmatinci kojima se stalno pripisuje pospanost nakon ručka), no po rezultatima istraživanja četvorice… više »

Požurite! / Pixabay
ZNATE LI?

Što se radi nakon obilnog obroka

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Nedjeljni ručak obično nadoknađuje sve ono što smo propustili tijekom tjedna zbog posla, nedostatka vremena i gužvi - tu je juhica, teško glavno jelo s obiljem priloga,… više »

MLJAC

Jutarnja kava s najzdravijim dodacima

objavljeno prije 10 dana i 13 sati

Kavopije, pozor - vaša jutarnja kava može postati pravi zdravi napitak koji će donijeti mnoge blagodati vašem organizmu, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Scranton koji… više »

ZNATE LI?

Koliko često mijenjate ručnike?

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Ručnici koje svakodnevno koristimo plodno su tlo za razvoj i razmnožavanje bakterija i gljivica, na njima se skupljaju mrtve stanice kože, slina, fekalni i urinarni sekret… više »

ZNATE LI?

Što je važnije za mršavljenje - prehrana ili vježbanje?

objavljeno prije 11 dana i 8 sati

Tjelovježba je neizostavni dio svake dijete ili rutine održavanja težine, no ako mislite da je to dovoljno - varate se, jer su istraživanja pokazala da je prehrana važnija za gubitak… više »

STVARNO?

Ključ dobrog sna je - magnezij?

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Kako spavate? Dobro? Možete zaspati bez problema ili se beskonačno vrtite po krevetu, budite se tijekom noći i ujutro imate osjećaj da vas je pregazio parni valjak? Bit će da vam fali -… više »

HE HE

Planirate svoj dan? Nemojte baš svaki...

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Uspješni ljudi su organizirani i planiraju svoj dan kako bi na najbolji mogući način iskoristili vrijeme koje im je na raspolaganju - čuli ste za to? Naravno da jeste, pogotovo ako ste… više »

AHA!

Zašto trebamo jesti sporo?

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

Koliko ste puta "ubacili nešto u sebe na brzaka"? Vjerojatno puno puta, naročito na poslu ili kad gladni dođete kući... pa vam je to na kraju prešlo u naviku. I to jako… više »

OPA!

Blagi električni šokovi u mozak mogli bi omogućiti bolje pamćenje

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Znanstvenici tvrde da su uspjeli patentirati uređaj koji bi šokirao mozak u trenutku kada postoji mogućnost od zaboravljanja neke informacije, uređaj koji bi mogao postati oružje u… više »

MA DA?

Kašalj je, vjerovali ili ne, dobar za vas

objavljeno prije 12 dana i 9 sati

Kašalj je jedna od neugodnih posljedica raznoraznih zdravstvenih problema koja nam definitivno najviše ide na živce, više i od kihanja i curenja nosa. Naravo, svima se to… više »

MLJAC!!

Čokolada je pravi lijek, vjerovali ili ne!

objavljeno prije 13 dana i 5 sati

Čokolada je sigurno najomiljeniji slatkiš na svijetu - čak i oni koji ga nemaju u svojoj kulturi, nakon prvog griza postaju poklonici ovog čuda od kakaa... no, uz sjajan okus i… više »

skrolaj na vrh