Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Hrana koju ne smijemo podgrijavati

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

Podgrijana hrana nekima je svakodnevnica, jer ovaj ubrzani tempo života i nemogućnost da se obitelj svakoga dana okupi za stolom sprječava domaćice da kuhaju svježe. No, neku hranu… više »

gripa prehlada bolest mu
SAVJETI

Kako razlikovati gripu od prehlade

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Sezona gripe je na vratima, no ponekad možemo napraviti pogrešku i pomiješati gripu s prehladom, pa da vidimo koje su zapravo razlike. Gripa je puno ozbiljnija od prehlade i… više »

SAVJETI

Doručak šampiona - omlet s gljivama

objavljeno prije 29 dana i 7 sati

Doručak vas treba zasititi i dati vam energije za početak dana, što praktično znači da biste trebali unijeti dovoljno proteina - a tu onda nastupaju gljive! Nedavno provedena studija… više »

SUZE

3 razloga zašto se trebate dobro isplakati

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Plakanje je ona stvar koja obično sve oko nas ostavi u nekom neugodnom vakuumu, bez riječi i sa željom za što bržim bijegom s lica mjesta, no zapravo bi bilo sjajno - pridružiti se… više »

SAVJETI

5 razloga zašto se boravak u sauni isplati

objavljeno prije 1 mjesec

Najmanje je pet razloga zbog čega ove jeseni odabrati opuštanje u saunama. 1. Jeste li primijetili da znojenje u sauni najviše godi u hladnijim mjesecima? Osim što grije… više »

Boja očiju otkriva karakter / Foto: Pexels
STVARNO?

Što boja očiju govori o našem karakteru

objavljeno prije 1 mjesec

Znanstvenici sa Sveučilišta Orebro u Švedskoj proveli su istraživanje na 428 ispitanika, provjeravajući povezanost između boje očiju i ljudskog karaktera. Pritom su otkrili da… više »

ZAPAMTITE :)

Što više deblja - vino ili slatkiši?

objavljeno prije 1 mjesec

Vino, kalorije i zdravlje - o ovoj su temi napisane gomile članaka i znanstvenih radova, a percepcija se iz dana u dan mijenja, jer izgleda da kalorije iz čaše vina (kojih nema malo) u… više »

EH, DA...

Zašto nam se stalno jede slatko?

objavljeno prije 1 mjesec

Šećer je razotkriven kao jedan od glavnih neprijatelja ne samo vitke linije, već i zdravlja, no unatoč tome teško je odoljeti nekom slatkom zalogaju. Ako i sami imate problema s… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
GLAVU GORE!

Obrambeni mehanizmi - koji vam je najdraži?

objavljeno prije 1 mjesec

Obrambeni mehanizmi dijelom su naše svakodnevice, i nema osobe koja ne pribježe ovom načinu nošenja sa stvarnošću. Iako se možda aktivno ne bavimo promatranjem… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

5 razloga zašto dijeta ne daje rezultate

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Dijeta vam je već preko glave, jer svaki put kad krenete stvari idu u redu prvih par dana, no nakon toga nikako da postignete svoj cilj? Ništa neuobičajeno, uvjeravamo vas, to se… više »

Mladi moraju znati da je u redu ponekad se osjećati tjeskobno / Foto: Pexels
ZNATE LI!

Zašto je anksioznost u djece i mladih normalna

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Svatko od nas našao se u situaciji da mora djelovati ili govoriti pred skupinom ljudi. Jedina razlika između nas i djece koja se suočavaju s tom obavezom je u tome… više »

MYTHBUSTERS

Tko više pazi na higijenu - muškarci ili žene?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Muški WC na poslu, kafiću ili bilo kojem drugom javnom prostoru obično se doživljava kao neko grozomorno mjesto u kojem od higijene nema ni h, a muškarci kao svinje koje se ne… više »

SAVJETI

Zdravi zubi za zdrav život

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Zdravi zubi ključni su za zdravlje cijelog organizma, a dentalnu higijenu trebamo učiti od malih nogu, no osim paste za zube i zubni konac postoji još jedna stvar na koju moramo… više »

SAVJETI

Smanjite kalorije u tjestenini na pola

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Tjestenina spada među omiljenu hranu, pogotovo kad nismo pretjerano rasploženi za kuhanje i smišljamo nešto što ćemo pojesti na brzaka. No, tu dolazi do problema - samo… više »

SAVJETI

Feng shui za zdravu kuću

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Feng shui vam može pomoći pretvoriti dom u mjesto zdravlja, veselja i uživanja ako se pridržavate nekih pravila - za početak, prvo mjesto u domu kojem trebate posvetiti pažnju je spavaća… više »

skrolaj na vrh