Svijet
UFF

Trump danas postaje predsjednik

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump poručio je u četvrtak Amerikancima da će 'ujediniti naciju', te najavio promjene kakve Amerika nije vidjela desetljećima. "Ujedinit ćemo… više »

INTERVJU

Trump će Balkan prepustiti Putinu

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

DW: Odlazeća američka administracija je u utorak navečer (17.1.) uvela sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. U obrazloženju se navodi da je Dodik blokirao Dejtonski mirovni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Razmišljanja o parlamentarnoj demokraciji nestala su sa starim Grcima i trebalo im je prilično dugo da se ponovno pojave. Tek, ili možda već, 1265. godine sazvan je prvi britanski… više »

MA DA?

Umirovljeni svećenici za ukidanje celibata

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

U otvorenom pismu grupa od 11 visoko rangiranih svećenika zaređenih 1967. godine u Koelnu, kako piše Deutsche Welle, izjavila je kako bi svaki svećenik trebao moći birati hoće li se… više »

EPSKA BITKA?

Anonymousi prijete Trumpu

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Poznata hakerska grupa Anonymous je objavila prijeteće upozorenje izabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Grupa je na putem Twittera objavila poziv svojim prijateljima u kojoj ih… više »

STANJE

Teška vremena za EU parlament

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Europski parlament je nakon dugog izbornog maratona izabrao novog predsjednika. To svakako nije vijest dana, no za Europsku uniju ipak je vrlo značajna. Po prvi put su zastupnici do krajnosti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Različiti segmenti života imali su prilično različit pristup ukidanju ropstva u SAD. Najliberalnijim su se dijelom pokazala tajna društva, jer je osnivanje prve masonske lože za… više »

ZA KRAJ

Obama smanjio kaznu Bradleyu/Chelsea Manning

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Chelsea Manning, transrodna vojnikinja koja se prije zvala Bradley Manning, rođena je kao muškarac no nakon presude za špijunažu rekla je da se identificira kao žena u kolovozu… više »

KOMENTAR

Probudi se Europo!

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Aha! Britanci dakle žele napustiti EU zato što ih se prisiljava da prihvate previše izbjeglica! To tvrdi Donald Trump, u svom intervjuu za njemački list Bild i britanski… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

James Cook bio je engleski pomorac i istraživač, čuven po svojim trogodišnjim putovanjima u istraživanju južnog Pacifika i priobalnih voda Sjeverne Amerike. Na svom trećem putovanju… više »

KOMENTAR

Trump prijeti!

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

"NATO je zastario." Ova rečenica ne potječe od ruskog predsjednika Vladimira Putina, niti od sjevernokorejskog diktatora Kima Jonga Una. Izgovorio ju je budući američki predsjednik Donald… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Veliki engleski pomorac i istraživač, James Cook, je 14. siječnja 1773. prije svih drugih prešao arktički krug. Tražio je kontinent južno od Nove Nizozemske i došao do… više »

EH, DA ...

I NATO se brine zbog Trumpa

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

"Izjave izabranog predsjednika Trumpa koji NATO smatra zastarjelim, dočekane su sa zabrinutošću", rekao je Steinmeier nakon susreta s NATO-ovim glavnim tajnikom Jensom Stoltenbergom,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. siječnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Ivan IV., poznatiji pod imenom Ivan Grozni, bio je prvorođeni sin tada već staroga velikog kneza Moskve Vasilija III. . U trenutku očeve smrti 3. prosinca 1533. godine Ivan IV ima samo 3… više »

NEMIRNO ...

Počeo tjedan prosvjeda protiv Trumpa

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Tjedan prosvjeda protiv Trumpa je počeo, a najveći skup najavljen je za dan nakon inauguracije Donalda Trumpa koji bi trebao privući oko 200.000 žena. Oko 2000 Afroamerikanaca i drugih… više »

skrolaj na vrh