Svijet
EHH

Velika četvorka prekraja budućnost EU

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Svečano i pompozno u slavnome dvorcu u Versaillesu odlučivalo se o budućnosti Europe. Čelnici Francuske, Njemačke, Italije i Španjolske, suočeni s Unijom uzdrmanom Brexitom i rastućim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. ožujka

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

Hrvatski sabor je 1712. godine donio zaključak nazvan Hrvatska pragmatička sankcija kojom je regulirano pitanje nasljedstva hrvatskog prijestolja. Njome je efektivno osigurano prijestolje… više »

SUĐENJE

Spektakularan slučaj: Ukrajina protiv Rusije

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

Stručnjaci se slažu da bi ovo mogao biti jedan od najspektakularnijih slučajeve u povijesti ove institucije. U optužnici koja je detaljno napisana na 45 stranica se radi o kršenju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. ožujka

objavljeno prije 15 dana i 13 sati

Članak "African Slavery in America", autora Thomasa Painea, objavljen na današnji dan 1775. godine  postao je prvi članak objavljen u SAD-u kojime se pozivalo na emancipaciju… više »

WTF?!

Tko će graditi Trumpov zid?

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

„Nitko ne gradi zidove bolje od mene", rekao je Donald Trump tijekom predizborne kampanje u svom poznatom stilu. Kao predsjednik je očito naumio održati svoje predizborno obećanje koje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. ožujka

objavljeno prije 16 dana i 13 sati

Rimski car Konstantin I. proglasio je 321. godine dies Solis Invicti (sunčani-dan, nedjelju) danom odmora u carstvu. Od tada pa sve do danas nedjelja se u kršćanskoj tradiciji smatra… više »

KOMENTAR

Dolazi EU gdje neće svi biti isti

objavljeno prije 17 dana i 5 sati

"Nikada nećemo pristati podjelu Europske unije jer je to najjednostavniji način da se ona oslabi", čulo se na sastanku Višegradske skupine u Varšavi. Jedva možete vjerovati u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. ožujka

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

Posada na čelu s portugalskim istraživačem Ferdinandom Magellanom 1521. godine postaje prva europska ekspedicija koja je stigla do Guama u Marijanskim otocima. Tijekom opskrbe za nastavak… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. ožujka

objavljeno prije 18 dana i 13 sati

1770. godine u Bostonu je negodovanje grupe građana protiv britanskih kraljevskih vojnika iz gađanja grudama snijega preraslo u sukob prilikom kojega su vojnici ubili pet civila. Tragični… više »

KATASTROFA

State Department popljuvao Hrvatsku

objavljeno prije 19 dana

Hrvatska je, ako slušamo predsjednicu i predsjednika Vlade, zemlja divnih, veselih ljudi koji čine sve kako bi bila još bolja - praktički Utopija između Drave i Jadrana... no,… više »

OČAJNI SU?

Obama za predsjednika - Francuske!

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Plakati kampanje se mogu vidjeti posvuda po Parizu, a peticiju preko interneta je već potpisalo više od 40 tisuća građana. Barack Obama je možda izgubio posao u SAD, ali ga se sad… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. ožujka

objavljeno prije 19 dana i 13 sati

Knez Trpimir je 852. godine izdao povelju u kojoj se naziva "vladarom Hrvata po Božjoj milosti" što je prva hrvatska isprava u kojoj se spominje hrvatsko ime. Kristofer Kolumbo na svom… više »

ZANIMLJIVO

Hrvatska, vjerovali ili ne, klizi - ulijevo?

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Europska komisija objavila je nacionalno izvješće Standardnog Eurobarometra za Hrvatsku - javno mnijenje u Europskoj uniji za jesen 2016. godine. Hrvatski građani su među… više »

WTF?!

Mađarska gradi novu ogradu

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Mađarska je na vrhuncu migrantske krize 2015. bila glavna ruta za stotine tisuća migranata koji su krenuli prema zapadnoj Europi. Ubrzano podignuta bodljikava žica i strogi novi zakoni… više »

IZBJEGLICE

Teška potraga za partnerima

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

Njemačka kancelarka Angela Merkel pokušava ponovno postići dogovor o izbjeglicama. I ponovno je njezin potencijalni partner, slično kao i u slučaju sporazuma o izbjeglicama s Turskom,… više »

skrolaj na vrh