Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 8. rujna

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Iako se smatra prvim čovjekom koji je oplovio svijet, slavni moreplovac Ferdinand Magellan ipak nije bio te sreće. Krenuvši na put 1520. oplovio je veći dio Zemlje a najveća zasluga mu… više »

IDEJA

Mobitel kao sporna osobna iskaznica

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Mladi muškarac je izjavio da je pobjegao iz Alepa. Nekad ujesen 2015. je stigao na austrijsko-njemačku granicu. Nije imao nikakvu osobnu ispravu. Kao objašnjenje je naveo da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. rujna

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Majanski kalendar jedan je od najspominjanijih načina mjerenja vremena u zadnjih nekoliko godina, jer je prema dosadašnjim tumačenjima kraj tog kalendara 21.12. 2012., kada se trebalo… više »

DA ILI NE?

Slovenija blokira ulazak Hrvatske u OECD?

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

U Bruxellesu je Slovenija upozorila da ne može poduprijeti članstvo Hrvatske u organizaciji OECD-a zbog nepoštovanja vladavine prava. Takvo je stajalište Slovenija neslužbeno… više »

URAGANI

Irma stigla na Karibe, Florida u panici

objavljeno prije 18 dana i 11 sati

Irma je postala "iznimno opasan uragan" pete, najviše kategorije. Uragan praćen je vjetrom jačin do 300 km/h, stigao je do obala otočja Leeward. Oko uragana snagom od 250… više »

Dogodilo se na današnji dan – 6. rujna

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

Poznati brod Mayflower isplovio je iz engleske luke na današnji dan 1620. Brod je prevozio Pilgrime, engleske separatiste, iz Engleske do mjesta Plymouth u SAD-u. Brod je inače trebao… više »

STRAH

Kim Jong-un provocira bez granica

objavljeno prije 19 dana i 15 sati

Za sjevernokorejski propagandni aparat je to bila uspješna misija: u nedjelju ujutro je vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un putem državne novinske agencije KCNA objavio da zemlja sada… više »

5. RUJNA

Dogodilo se na današnji dan - 5. rujna

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Nacionalna asocijacija profesionalnih bejzbolskih liga formirana je 1901. kao krovna organizacija manjih liga. Na današnji dan potpisan je ugovor između većih i manjih liga; njime se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. rujna

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Moreplovac Henry Hudson istraživajući sjeveroistočnu obalu Amerike dospio je do ušća široke rijeke u blizini današnjeg New Yorka. Nadao se da će mu upravo ta rijeka… više »

WTF?!

Sjeverna Koreja uspješno testirala hidrogensku bombu

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Sjeverna Koreja provela je u nedjelju šesti nuklearni pokus - dva plitka potresa pogodila su u nedjelju Sjevernu Koreju, što ukazuje na to da je provela nuklearni pokus.… više »

MOJA EUROPA

Strah od rascjepa Europe

objavljeno prije 21 dan i 15 sati

"Čovjek naginje tome da red u kojem živi smatra razumljivim samim po sebi", napisao je Czeslaw Milosz 1951. i time sažeo tragično iskustvo ratne generacije u Europi. Dalje je pisao: "Kuće… više »

3. RUJNA

Dogodilo se na današnji dan - 3. rujna

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Malo je onih koji nisu čuli za engleskog kralja Richarda I. Dobro, vjerojatno je poznatiji kao Richard the Lionheart, odnosno Richard Lavlje Srce. Nadimak je dobio po iznimnoj hrabrosti i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. rujna

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Legendarna pomorska bitka kod Akcija s još legendarnijim učesnicima, poznatim ljubavnicima Markom Antonijem i Kleopatrom, odigrala se na današnji dan 31. godine prije Krista.… više »

STVARNO?

EU i Libija zatvaraju Sredozemno more

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Škole i bolnice, električne i vodovodne mreže, sportski centri te nadzorne kamere i restrukturiranje policije - sve su to točke na listi želja libijskih općina koje je objavio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. rujna

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Broj Zvijeri, iliti broj 666 kojeg sadržava godina 1666., mnogima je objašnjenje uzroka Velikog londonskog požara iste godine. Izuzme li se kršćanska mistika, stvarni uzrok nije… više »

skrolaj na vrh