Svijet
EH, DA ...

Više novca za humanitarnu pomoć, ali...

objavljeno prije 14 dana i 7 sati

Globalna humanitarna pomoć prošle je godine dosegnula svoj vrhunac - 29 najbogatijih država svijeta lani je doniralo rekordnih 142,6 milijarde dolara kao pomoć za razvoj, što je… više »

Svjetska trgovina može biti i pravednija

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Svake godine njemačka kancelarka se sastaje s najvišim predstavnicima međunarodnih financijskih institucija. Ali baš zbog sve glasnijih kritika i najava kako su nacionalni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. travnja

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Američki građanski rat vodio se između sjevernih saveznih država (Unije) i južnih robovlasničkih država (Konfederacije). Odvajanje južnih država počinje nakon predsjedničkih izbora 1860.,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. travnja

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Bela IV. (1206.-1270.) hrvatsko-ugarski kralj, vladao je 1235. - 1270. godine. Mongolska plemena ujedinio je početkom 13. stoljeća Džingis kan i započeo osvajanja. Njegov nasljednik kan… više »

ZAOŠTRAVANJE

Priprema li SAD kopnenu intervenciju u Siriji?

objavljeno prije 16 dana i 9 sati

DW: Koliko je Vas iznenadila vijest da je SAD napao sirijsku zračnu bazu? Michael Lüders: Bio sam jako iznenađen, jer nisam to smatrao mogućim da se američka vlada stvarno pokaže… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. travnja

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

Vulkan Tambora na indonezijskom otoku Sumbawa 1815. godine ušao je u najjaču fazu erupcije koja je trajala puna tri mjeseca. U 7 sati ujutro erupcija se intenzivirala, a svjedoci su… više »

ESKALACIJA?

Trump poslao nosač aviona prema korejskom poluotoku

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

Manje od 48 sati nakon što je napao sirijsku zračnu bazu kako bi kaznio Asadov režim zbog kemijskog napada, Donald Trump je odlučio u subotu pokazati snagu i u okviru… više »

PROBLEMI

Nova schengenska pravila prijete hrvatskom turizmu

objavljeno prije 17 dana i 9 sati

„Ovako je bilo u Jugoslaviji prije 35 godina! Ovo je i gore od stare Jugoslavije!", bjesnio je u petak ujutro Klaus Neuss iz Würzburga u Bavarskoj, vlasnik autobusa koji već 40… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. travnja

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Najveći vojskovođa Američkog građanskog rata, južnjački general Robert E. Lee predao se 1865. godine s vojskom Sjeverne Virginije generalu Ulyssesu S. Grantu kod Appomattox Courthousea.… više »

POLITIKA

Je li Bannonu odzvonilo?

objavljeno prije 18 dana i 9 sati

U Bijeloj kući nikada nije bilo mjesta za prijateljstva. Tamo se ministri i savjetnici surovo bore za moć i blizinu predsjednika. Steve Bannon, glavni Trumpov strateg, sada je izbačen iz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. travnja

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Na egejskom otoku Milosu (bivšem Melosu), 1820. godine otkriven je kip Venere s Milosa, starogrčko umjetničko djelo koje prikazuje Afroditu, grčku božicu ljubavi i lova, te jedan od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. travnja

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

U bečkom Theater an der Wien 1805. godine premijerno je za javnost izvedena Beethovenova III. simfonija, poznata kao Eroica. Simfonija je bila posvećena Napoleonu Bonaparteu i prvobitno se… više »

KOMENTAR

Jedan ili četiri jezika?

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

Pitanje da li jezike koji se govore u državama koje su nastale nakon raspada Jugoslavije 1991. definirati kao jedan ili četiri stručne slavističke krugove dijeli već duže vrijeme.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. travnja

objavljeno prije 20 dana i 17 sati

Nizozemski moreplovac Jan van Riebeeck 1652. godine je sa zaposlenicima Dutch East India Companyja na Rtu Dobre nade osnovao stalni kamp za opskrbu brodova na putu za Indiju. U početku je… više »

STVARNO?

Trump treba Kinu zbog Sjeverne Koreje

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

DW: S jedne strane, Trump smatra da može i bez Kine, a s druge strane traži da se ta zemlja više angažira kako bi Sjeverna Koreja prekinula dalji razvoj nuklearnog naoružanja...… više »

skrolaj na vrh