Svijet
POLITIKA

Al Jazeera: ljubimica publike s političkom agendom

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Al Jazeera je naveliko reklamirala svoj intervju s Osamom bin Ladenom. Nije dopustila da ju impresioniraju međunarodna upozorenja. Uzbuđenje zbog najavljenog priloga je poraslo i zahvaljujući… više »

TRENDOVI

MerCron i budućnost Europe

objavljeno prije 24 dana i 6 sati

To je izgledalo kao početak jednog predivnog europskog prijateljstva, savršeni par na zajedničkoj pozornici: njemačka kancelarka sa smirenošću svog dugogodišnjeg iskustva… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. lipnja

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Na današnji dan 1358. osnovana je Dubrovačka Republika. Venecija je Zadarskim mirom izgubila otoke i gradove od Kvarnera do Drača, a Dubrovnik je priznao vlast hrvatsko-ugarskog kralja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. lipnja

objavljeno prije 25 dana i 14 sati

Prema srednjevjekovnoj legendi Čarobni frulaš je 1284. godine odveo djecu iz njemačkog grada Hamelina. Priča govori kako su grad Hamelin opsjedali štakori zbog čega su građani… više »

PERSPEKTIVE

Njemačka kako ju vidi Angela Merkel

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Niti jedan njemački političar nije pod tolikim pritiskom niti se od bilo koga toliko očekuje kao od kancelarke Angele Merkel. Otkako je Donald Trump postao predsjednik SAD-a, njemačka… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. lipnja

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

U američkoj saveznoj državi Montani, nedaleko od današnjeg mjesta Busby, 1876. godine odvila se bitka kod Little Bighorna, najslavnija bitka velikog rata sa Siouxima u kojoj je… više »

ZANIMLJIVO

Nova ljubav u njemačko-francuskim odnosima

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk nazvao je to povijesnim korakom, a i francuski predsjednik Macron koristio je sličnu formulaciju. Samo je njemačka kancelarka trezveno ostala pri… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. lipnja

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Njemački grad Aachen 1374. godine postao je poprištem jedne od prvih zabilježenih epidemija tzv. 'plesne kuge'. Stanovnici grada, prema nekim izvorima njih do tisuću, kroz nekoliko su… više »

PROBLEMI

Sudar Amerike i Rusije nad Sirijom

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Zbog toga je ruska vlada zaustavila komunikaciju s SAD-om  i to za sve kanale koji su prvobitno bili uspostavljeni kako bi bili izbjegnuti vojni konflikti između dvije zemlje. Osim toga,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

RAZMIŠLJANJA

Mihail Hodorkovski: Putinova moć će oslabiti

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Bila je to premijera ne samo za Global Media Forum, već i za grad Bonn. Mihail Hodorkovski je prvi put boravio u Bonnu kako bi sudjelovao na ovogodišnjoj konferenciji o medijima koju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

10. GMF

Global Media Forum: Treba nam više pozitivnog izvještavanja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

"Tehnološki moramo biti otvoreni za sve, ali sadržajno ne smijemo ulaziti ni u kakve kompromise". Njemačka ministrica gospodarstva Brigitte Zypries je na otvaranju 10. Global Media… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

skrolaj na vrh