Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 3. ožujka

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Francuska i Velika Britanija 1856. godine objavom rata Kini započele su Drugi opijumski rat tijekom kojega se europskim, a poglavito engleskim trgovcima, pokušalo osigurati nesmetan… više »

NAPOKON

Europski parlament traži uvođenje viza za građane SAD-a

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Europski parlament zatražio je u četvrtak od Europske komisije da u roku od dva mjeseca privremeno uvede vize za američke građane budući da Washington traži vize za pet zemalja članica EU-a.… više »

KOMENTAR

Turska u zaleđu

objavljeno prije 21 dan i 5 sati

Turska sve više i više prelazi u zaleđe. Turski predsjednik Erdogan sve očiglednije vodi svoju zemlju prema islamski obilježenoj autokraciji. Neki čak misle i strahuju da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. ožujka

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

U Engleskoj je 1717. godine izveden prvi balet, The Loves of Mars and Venus. 1791. godine u Parizu je predstavljen komunikacijski sustav nazvan semafor. Radilo se o svojevrsnom 'optičkom… više »

PROBLEMI

Na Europu se može biti i ponosan

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

Marine Le Pen baš i nije pretjerano obzirna prema političkim protivnicima, a u te protivnike se ubraja i Njemačka. Susjed je, prema mišljenju ove francuske nacionalistice,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. ožujka

objavljeno prije 22 dana i 13 sati

Pokoljem 23 hugenota u francuskom Wassyju 1562. godine započeli su francuski vjerski ratovi koji su trajali do 1598. kada je kralj Henry IV izdao Nantski edikt kojime je protestantima… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. veljače

objavljeno prije 23 dana i 13 sati

John Wesley, svećenik engleske crkve na današnji je dan 1784. godine donio osnovne postulate Metodističke crkve, inspirirane idejama Jacobusa Arminiusa o potrebi čovjeka da Isusa… više »

NAPOKON?!

Kraj kukavičluku prema Erdoganu

objavljeno prije 24 dana i 5 sati

Konačno se netko usprotivio. Ralf Jäger, ministar unutarnjih poslova pokrajine Sjeverno Porajnje i Vestfalija, njemačkoj vladi je uputio zahtjev da spriječi nastup turskog predsjednika u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. veljače

objavljeno prije 24 dana i 13 sati

U Križevcima je 1397. godine održan tzv. Krvavi sabor na kojemu su pristaše Žigmunda Luksemburškog podmuklo ubile hrvatskog bana Stjepana II. Lackovića i velik broj hrvatskih… više »

I ONI?

Frexit i franak (ni)su rješenje

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Visoka stopa nezaposlenosti i šepav gospodarski rast - za sve je kriv euro, ako je vjerovati nekim predsjedničkim kandidatima u Francuskoj. Zato traže istupanje iz eurozone i obećavaju… više »

KOMENTAR

ISIL treba biti politički pobijeđen

objavljeno prije 25 dana i 5 sati

Teroristička milicija Islamska država bi uskoro mogla biti protjerana iz Mosula. Međunarodna koalicija, koju predvodi Irak, već je oslobodila istočne dijelove grada. Sada nastoji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. veljače

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

Napoleon Bonaparte 1815. godine pobjegao je s otoka Elbe na kojem je bio zatočen manje od godinu dana. Nakon bijega Napoleon se vratio na vlast, ali je već u lipnju 1815. godine poražen u… više »

INTERVJU

Njemačke tvrtke još čekaju odluke Trumpa

objavljeno prije 26 dana

Daniel Andrich od srpnja 2016. je na čelu Predstavništva njemačke industrije i trgovine u Washingtonu. To je zajedničko predstavništvo Udruge njemačke industrije (BDI) i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. veljače

objavljeno prije 26 dana i 13 sati

Samuel Colt je 1836. godine patentirao svoj revolver, prvi pištolj s rotacijskim bubnjem. Godine 1901. J.P.Morgan i Elbert H. Gary osnovali su United States Steel Corporation koji je… više »

BRAVO!

New York Times reklamira neovisno novinarstvo

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

New York Times će tijekom nedjeljnog prijenosa dodjele Oscara emitirati prvu reklamu u sedam godina kojom će te 166 godina stare novine naglasiti važnost neovisnog novinarstva u vrijeme dok… više »

skrolaj na vrh