Svijet
KOMENTAR

Brzo i nemilosrdno protiv izbjeglica

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Političku sezonu nakon duge ljetne stanke francuski predsjednik otvorio je u dvorištu Elizejske palače u Parizu, uz kavicu. Da tema nije toliko sumorna, moglo bi se čak pomisliti da je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. kolovoza

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Čovjek opjevan u mnogim djelima kao tiranin i hladnokrvni ubojica, engleski kralj Henry VIII. stvarao je neprijatelje na svakom koraku. Na današnji dan svađa koju je godinama vodio s… više »

30. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 30. kolovoza

objavljeno prije 25 dana i 23 sata

Na današnji dan 1974. dogodila se strašna željeznička nesreća u Zagrebu. U 22 sata i 40 minuta vlak Atena-Dortmund uletio je brzinom od 103 km/h u splet tračnica i skretnica na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. kolovoza

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Turcima Ludovik II. Jagelović, hrvatsko-ugarski… više »

STRAŠNO

Uragan Harvey opustošio i poplavio Teksas

objavljeno prije 27 dana i 7 sati

Uragan Harvey izazvao je katastrofalne poplave zbog koji je Houston, kao i cijeli istok Teksasa paraliziran. Riječ je o najsnažnijoj oluji u posljednjih 50 godina, a gradonačelnik… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. kolovoza

objavljeno prije 27 dana i 23 sata

Nakon što je patentiran fotoaparat, prirodne pojave postale su jedna od omiljenih tema prvih kroničara svog doba na olovnim pločama. Vesterni su opjevali likove koji obavijeni dimom… više »

PROJEKT

Više sigurnosti – manje privatnosti

objavljeno prije 28 dana i 15 sati

Nezadovoljni građani okupili su se na jednoj od velikih berlinskih željezničkih postaja uoči dolaska poznatog gosta. Ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière u četvrtak (24.8.)… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. kolovoza

objavljeno prije 28 dana i 23 sata

Francuska revolucija počela je u krvi, kotrljale su se glave, revolucija je jela svoju djecu, no pad Bastille je svejedno jedno od općih mjesta u povijesti čovječanstva. Na današnji… više »

OPASNO

Uragan Harvey pogodio Teksas; ojačao na kategoriju 4

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

Uragan Harvey pogodio je južnu obalu Teksasa, a prate ga snažne oluje s jakim vjetrovima i oceanskim valovima. Taj uragan smatra se najsnažnijom olujom u SAD-u od 2005. godine. Mjesto Corpus… više »

Velika Britanija povećava pritisak na EU

objavljeno prije 29 dana i 15 sati

Michel Barnier, šef EU-delegacije koja vodi pregovore o Brexitu, ovih dana se vjerojatno osjeća kao kralj Sizif. Sizif je uzaludno gurao komad stijene na vrh planine, da bi se kamen… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. kolovoza

objavljeno prije 29 dana i 23 sata

Rimsko se Carstvo prostiralo duž obala Mediterana, kao najmoćnija sila tadašnjeg zapadnog svijeta. No, jednom od careva ni to nije bilo dovoljno, pa je krenuo u pokoravanje kontinenta.… više »

#

Kako je #hashtag osvojio svijet

objavljeno prije 1 mjesec

Naravno da na Twitteru za desetu godišnjicu hashtaga postoji i poseban hashtag, i to: #hashtag. No, pod tim znakom se ne mogu naći samo rođendanske čestitke već i zamršeni kaos… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec

Doba renesanse označilo je i malo veće slobode u razvoju znanosti i istraživanju svijeta oko nas, no i dalje su ostale neke granice koje je bilo prilično teško prijeći. Galileo Galilei… više »

REALNOST

Borba za glasove i na sajmu igrica

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

„Jednostavno zajedno igrati" - to je moto ovogodišnjeg Gamescoma u Kölnu. Najveći svjetski sajam video-igrica već odavno je više od okupljališta gejmera.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Na današnji dan početkom naše ere, preciznije 79. godine dogodila se jedna od najstrašnijih prirodnih katastrofa u povijesti, ako gledamo u razmjerima svijeta poznatog u… više »

skrolaj na vrh