Svijet
RUSKA POSLA

Putin, četvrta verzija

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Ceremonija je bila ista kao i prethodne tri u skoro dva desetljeća: dvorana u Kremlju, s puno zlata, jedna vrata se otvaraju i Vladimir Putin prolazi odlučnim korakom po crvenom tepihu. Od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. svibnja

objavljeno prije 20 dana i 11 sati

Francuski kemičar Antoine Lavoisier 1794. godine, u jednom je danu proglažen izdajnikom, osuđen i poguljen na giljotini. Lavoisiera smatraju osnivačem moderne kemije koji je… više »

KOREJE

Rušenje režima USB stickom

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

Park Jeong-oh svojim malim teretnjakom dolazi preko blatnjavog puta do najsjevernije točke južnokorejskog otoka Seongmodo. Odavde pa do morske granice sa Sjevernom Korejom je svega nekoliko… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. svibnja

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Francuska heroina Ivana Orleanska 1429. godine postigla je jednu od svojih najvažnijih pobjeda koja je označila prekretnicu u englesko-francuskom 'Stogodišnjem ratu'. Razbijanje opsade… više »

STRAŠNO

Onečišćeni zrak ubija milijune svake godine

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Oko sedam milijuna ljudi svake godine umre od posljedica izloženosti onečišćenom zraku, novi su podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Od posljedica zagađenja okoliša… više »

MOJA EUROPA

EU proračun - daj dobrima uzmi lošima?

objavljeno prije 22 dana i 3 sata

Na vrhuncu masovnih protesta u Grčkoj zbog mjera štednje pitao sam jednu mladu Grkinju zašto je toliko ljutita. Bilo je to 2011. godine. Ostat će bez mirovine, rekla je. Mislio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. svibnja

objavljeno prije 22 dana i 11 sati

Njemačka i španjolska vojska 1527. godine opljačkale su Rim čime je završilo zlatno doba talijanske renesanse. Papa Klement VII. ranije je, pokušavajući izjednačiti… više »

ANALIZA

EU treba ostati cool

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

Od ožujka zemlje, koje prodaju čelik i aluminij u SAD, moraju računati s uvođenjem kaznenih carina od 25 i deset posto. Izuzete su za sada EU i neke druge zemlje. Predsjednik Trump je naime… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. svibnja

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Mir koji je engleski kralj John (Ivan Bez Zemlje) sklopio sa papom Inocentom III. prema kojem je Engleska postala papin feud, a engleski kralj njegov vazal, porazi koje je doživljavao u… više »

DOĐITE

Najava 7. VegeSajma

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Hamburgeri, kebap, ćevapčići, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski „džepići" punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke...… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. svibnja

objavljeno prije 24 dana i 11 sati

Francuski car Napoleon 1814. godine stigao je u Portoferraio na otoku Elbi čime je započelo njegovo zatočeništvo. Nakon što su u ožujku 1814. savezničke trupe osvojile Pariz,… više »

POLITIKA

Svijet se i dalje naoružava

objavljeno prije 25 dana i 3 sata

DW: Gospodine Wezeman, u izvještaju za 2017. godinu Štokholmski međunarodni institut za mirovna istraživanja (SIPRI) ustanovio je blago povećanje vojnih izdataka.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. svibnja

objavljeno prije 25 dana i 11 sati

Pionir indijskog igranoga filma Dadasaheb Phalke režirao je 3. svibnja 1913. prvi film u povijesti indijskog igranog filma Raja Harishchandra. Radi se o nijemom filmu o kralju Harishchandri,… više »

ANALIZA

Kaznene carine: Ultimatumi jednog narcisa

objavljeno prije 26 dana i 3 sata

Drama s kaznenim carinama na čelik i aluminij, kojima SAD prijeti svojim trgovinskim partnerima se nastavlja. Nešto prije isteka samovoljno određenog roka, američki predsjednik Donald… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. svibnja

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Anne Boleyn, druga od šest žena zloglasnog engleskog kralja Henryja VIII na današnji je dan 1536. godine uhićena i zatvorena uz optužbe za preljub, incest, vještičarenje… više »

skrolaj na vrh