Svijet
STRAŠNO

Preko 200 milijuna žena na milost i nemilost predatora na poslu

objavljeno prije 26 dana i 7 sati

Više od trećine država nema zakone protiv seksualnog zlostavljanja na poslu, zbog čega je više od 200 milijuna žena ostavljeno bez pravne zaštite na svom radnom mjestu,… više »

Dogodilo se na današnji dan – 27. listopada

objavljeno prije 26 dana i 20 sati

Amsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u IJseelmeer. Stariji dijelovi grada ispresjecani su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. listopada

objavljeno prije 27 dana i 20 sati

Današnji dan pun je obljetnica vrijednih bilježenja, a čak su se dvije stvari koje trenutno određuju različite aspekte života gotovo jednako snažno dogodile iste godine. 1863. godine u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. listopada

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

Oktobarska revolucija ili Listopadska revolucija je revolucija u Rusiji koja je dovela do raspada Ruskog Carstva i stvaranja Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika. 7. studenog (25.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. listopada

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, kako je vole zvati, i sve što je vezano uz 22 igrača koji guraju kožnu loptu terenom tretira se kao vijest. No, ovo što ćemo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. listopada

objavljeno prije 1 mjesec

Ivan Kukuljević Sakcinski na posljednjem staleškom zasjedanju Hrvatskog sabora 23. listopada 1847. godine održao je vatreni govor nakon kojeg je Sabor proglasio hrvatski jezik… više »

HMMM

Europski parlament protiv malih državica?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Predsjednik Europskog parlamenta Talijan Antonio Tajani smatra da se Europa mora bojati gomilanja državica, u trenutku kad se Katalonija bori za svoju nezavisnost a talijanske regije… više »

TAJNE

Trump otvara dosje o ubojstvu Kennedyja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Donald Trump objavio je na Twitteru da će odobriti objavu preostalih klasificiranih dokumenata o atentatu na predsjednika Johna Kennedya 1963. Američki nacionalni arhiv je kroz godine već… više »

SLOVENIJA

Zašto je dosadna predizborna kampanja dobra vijest

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Slovenski predsjednik Borut Pahor asfaltira put u radnom dijelu narančaste boje, pješači sa sinom kroz Sloveniju i sunča svoje atletsko tijelo s tetovažom delfina u Piranskom zaljevu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Etnografski muzej u Zagrebu osnovan je na današnji dan 1919. godine na poticaj Salamona Bergera, trgovca tekstilom i tvorničara, porijeklom iz Slovačke, koji je Muzeju ostavio jednu od… više »

ČLANAK 155

Španjolska ukida autonomiju Kataloniji

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Španjolska vlada aktivirala je u subotu članak Ustava kojim namjerava preuzeti kontrolu nad regionalnom vladom Katalonije te u roku od šest mjeseci tamo organizirati… više »

SRAMOTA!!!

Najviše gladnih i dalje u Africi

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Gladnih u ovome svijetu ima i dalje, unatoč svom tehnološkom i inom napretku, čudima koje nosimo u džepovima i na rukama - djeca umiru od gladi! Globalno gledajući od 2000. godine u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Portugalski moreplovac i istraživač Ferdinand Magellan uplovio je 1520. na današnji dan u prolaz koji je kasnije dobio njegovo ime. Mageljanov prolaz nalazi se na krajnjem jugu… više »

ZAOŠTRAVANJE?

Madrid prijeti ukidanjem katalonske autonomije

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Katalonska vlada nije udovoljila ni drugom ultimatumu središnje vlade u Madridu i nije se jednoznačno izjasnila o neovisnosti. Ultimatum je istekao 19.10. u 10 sati. U pismu upućenom… više »

PANORAMA

Politizacija školskoga gradiva - trend u EU

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Djeca koja marširaju i vježbe iz gađanja vatrenim oružjem kao dio nastave - ono što za mnoge istočne Europljane predstavlja mračno sjećanje na vrijeme komunizma, uskoro bi moglo… više »

skrolaj na vrh