Svijet
KOMENTAR

Politika po želji sponzora?

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Biti izabran u Sjedinjenim Američkim Državama je skup posao: samo u posljednjoj predsjedničkoj kampanji je Hillary Clinton dala objaviti kako je potrošila milijardu i 200 milijuna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. svibnja

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

Njemačka i španjolska vojska 1527. godine opljačkale su Rim čime je završilo zlatno doba talijanske renesanse. Papa Klement VII. ranije je, pokušavajući izjednačiti… više »

KOMENTAR

Više medijskog poštovanja za one koji misle drugačije

objavljeno prije 25 dana i 1 sat

Brojke su poražavajuće. Diljem svijeta na sve više novinarki i novinara vrši se pritisak, ometa ih se u obnašanju njihovog posla, u najgorem slučaju im se prijeti,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. svibnja

objavljeno prije 25 dana i 9 sati

Mir koji je engleski kralj John (Ivan Bez Zemlje) sklopio sa papom Inocentom III. prema kojem je Engleska postala papin feud, a engleski kralj njegov vazal, porazi koje je doživljavao u… više »

FRANCUSKA

Le Pen vrbuje birače i lijevo i desno

objavljeno prije 26 dana i 1 sat

Marine Le Pen ima problem: U ispitivanjima javnog mnijenja još uvijek zaostaje za Emmanuelom Macronom, odnos je 40 prema 60 posto. I nasuprot prognozama u SAD-u prije predsjedničkih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. svibnja

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Francuski car Napoleon 1814. godine stigao je u Portoferraio na otoku Elbi čime je započelo njegovo zatočeništvo. Nakon što su u ožujku 1814. savezničke trupe osvojile Pariz,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. svibnja

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Pionir indijskog igranoga filma Dadasaheb Phalke režirao je 3. svibnja 1913. prvi film u povijesti indijskog igranog filma Raja Harishchandra. Radi se o nijemom filmu o kralju Harishchandri,… više »

NESUGLASICE

Pregovori o Brexitu zapinju i prije početka

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Nakon što su šefovi vlada i država 27 zemalja članica Europske unije na posebnom summitu održanom u subotu (29.4.) u rekordnom roku od 15-ak minuta dali zeleno svjetlo za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. svibnja

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Anne Boleyn, druga od šest žena zloglasnog engleskog kralja Henryja VIII na današnji je dan 1536. godine uhićena i zatvorena uz optužbe za preljub, incest, vještičarenje… više »

BREXIT

Pregovori koji neće biti po želji Britanaca

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Glasovanje Britanaca o Brexitu je rastužilo mnoge njemačke političare, ali vrijeme za tugovanje je definitivno prošlo. Sada se u pregovore koji počinju nakon parlamentarnih izbora u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. svibnja

objavljeno prije 29 dana i 9 sati

Škotski i Engleski parlamenti 1707. godine donijeli su Zakon o uniji (Act of Union) kojime su Škotska i Engleska kraljevina spojene u jedinstveno Ujedinjeno kraljevstvo Velike… više »

EHH

100 dana Trumpa: ništa još nije jasno

objavljeno prije 1 mjesec

Eric Gomez iz uglavnom konzervativnog instituta Cato u Washingtonu je još najpozitivniji u ocjeni prvih 100 dana Donalda Trumpa. Tvrdi kako se zapravo njegov učinak može usporediti i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. travnja

objavljeno prije 1 mjesec

Hrvatski ban i vojskovođa Petar Zrinski i njegov šurjak, plemić i pjesnik Fran Krsto Frankapan, 1671. godine pogubljeni su u Bečkom Novom Mjestu. Dvojica hrvatskih plemića bili su dio… više »

VIDJET ĆEMO...

Postignut dogovor, gužve na granicama idu u povijest?

objavljeno prije 1 mjesec

Andrej Plenković i Miro Cerar postigli su u subotu na trilateralnom sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom dogovor da se na graničnim prijelazima prijeđe sa… više »

BRUXELLES

Sastanak na vrhu posvećen Brexitu

objavljeno prije 1 mjesec

Andrej Plenković u Bruxellesu sudjeluje na sastanku na vrhu 27 šefova država i vlada, na kojem će se prihvatiti smjernice za pregovore o izlasku Velike Britanije iz Europske… više »

skrolaj na vrh