Svijet
KOMENTAR

Europa treba Uniju

objavljeno prije 1 mjesec

Ako se današnju Europsku uniju usporedi s onom od prije deset godina, vrlo brzo upada u oči: onda je bilo više strasti, više nade. Onda su Europljani bili "srećom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec

Papa Klement V., koji je u povijesti ostao upisan kao papa koji je 'rimsku kuriju' iz Rima preselio u Avignon i osoba koja je ukinula viteški red Templara, 1309. godine je, uslijed… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

1830. godine u Palmyri u New Yorku izdana je Mormonova Knjiga prema kojoj je Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana poznata i kao Mormonska Crkva koju je 6. travnja iste godine osnovao… više »

HMM

Potpisana Rimska deklaracija

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Čelnici 27 zemalja članica, među njima i hrvatski premijer Andrej Plenković, te čelnici europskih institucija, potpisali su Rimsku deklaraciju. Predsjednik Europske komisije Jean-Claude… više »

INTERVJU

Škotska ostaje u EU?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

DW: Zašto želite zadržati Škotsku u EU? Tasmina Ahmed-Sheikh: Ja sam Škotkinja, azijskog porijekla i dijete sam iz miješanog braka. Škoti su međunarodna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Jedan od najpoznatijih engleskih kraljeva Richard I. Lavljeg Srca, uz francuskog kralja Filipa II. i njemačkog cara Fredericka I. Barbarossu jedan od ključnih sudionika Trećeg križarskog… više »

KOMENTAR

Teroru nema kraja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Poslije stravičnog napada u Nici prošlog ljeta, izgleda da se pojavio novi model terorističkih napada u Europi: radikalizirani pojedinačni izvršitelj ubija uz pomoć… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

James I. postao je 1601. godine prvi britanski kralj koji je istovremeno vladao Engleskom, Irskom te Škotskom kao James IV. Tijekom 22 godine svoje vladavine često je koristio titulu… više »

KOMENTAR

Trumpova potraga za jednorogom

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

James Comey ima zadaću istražiti kada i kako je Obamina administracija prisluškivala izborni tim predsjedničkoga kandidata Donalda Trumpa. Pri tome su i direktor FBI-a Comey i drugi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Potpisivanjem mira u Longjumeau 1568. godine završen je drugi u nizu francuskih vjerskih ratova, sukoba između katolika i hugenota (protestanata). Mirovnim sporazumom protestantima su… više »

INTERVJU

Milijuni ljudi još uvijek nemaju nikakvu perspektivu

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Human Development Index HDI (u nešto slobodnijem prijevodu: Indeks razvoja čovječanstva) je instrument kojim Program Ujedinjenih naroda za razvoj mjeri perspektive stanovništva… više »

STVARNO?

Zašto se zabranjuje unos elektronike u avione?

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Zabrana unosa elektroničkih naprava u kabine zrakoplova koju su u utorak uvele Sjedinjene Države posljedica je sugestije obavještajnih službi o aktualnim terorističkim prijetnjama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Templari ili punim imenom "Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama" (nazivani još i Vitezovi Templari) je bio kršćanski vojni red osnovan 1118. u Palestini… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Danas obilježava Svjetski dan poezije. Godine 1685. rodio se glasoviti njemački skladatelj Johann Sebastian Bach kojega se općenito  smatra jednim od najvećih skladatelja svih vremena.… više »

NOVA LICA

Martin Schulz superstar

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Tek što je stigao u dvoranu saarlandskog gradića Spiesen-Elversberga u kojemu je gost lokalnog SDP-a, salijeće ga jedan sjedokosi čovjek i obraća mu se riječima: "Ja sam već 70 godina… više »

skrolaj na vrh