Svijet
STVARNO?

Pregovori o Brexitu počinju za dva tjedna

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Velika Britanija planira pregovore o izlasku iz Europske unije početi "za dva tjedna", kao što je bilo planirano, rekla je u subotu britanska premijerka Theresa May njemačkoj… više »

INTERVIEW

EU i Marshalov plan za zapadni Balkan

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

DW: Mediji na Zapadnom Balkanu izvještavaju o njemačkom „Maršalovom planu" za tu regiju. Je li to drugi naziv za ono što je šef diplomacije Sigmar… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Prema izračunima grčkog matematičara, astronoma i oca geografije Eratostena, 1184. godine p.n.e. osvojena je, opljačkana i spaljena Troja. Jedini povijesni izvor u kojem se opisuje… više »

KOMENTAR

Cirkus s posljedicama po SAD

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

James Comey je saslušan u Senatu. To što je rekao će narušiti ugled Donalda Trumpa, ali u biti nije opasno po predsjednika. Saslušanje je donijelo nove saznanja o… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Njemački kralj i car Svetog Rimskog Carstva Frederick I. Barbarossa, utopio se 1190. godine u rijeci Saleph u Anatoliji (današnji Göksu u Turskoj) čime su ozbiljno poremećeni… više »

KOMENTAR

Katastrofa za Theresu May

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Theresa May je bila tako sigurna da će uspjeti. Željela je mandat koji bi joj omogućio da formira jaku vladu i svoju zemlju povede kroz jedan "tvrdi" Brexit. "Snažno i stabilno" bila je… više »

TURNEJA

Angela Merkel traži saveznike

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Latinska Amerika je neka vrsta uzornog posvojčeta njemačke vanjske politike: potkontinent ne pravi probleme, veseli se dobrim odnosima, ali se nitko ne trudi osobito da ih intenzivira. Otkako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Rimski car Neron je 53. godine oženio svoju polusestru Klaudiju Oktaviju koja je na isti dan 62. godine ubijena po njegovom nalogu, a i sam car je na isti dan 68. godine presudio sebi, iako… više »

KAOS?!

Izbori u Velikoj Britaniji u sjeni terorizma

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Birališta u Velikoj Britaniji otvorena su jutros za prijevremene parlamentarne izbore koje je premijerka Theresa May predstavila kao referendum o svojim planovima za Brexit, ali na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Opatiju Lindisfarne u britanskoj Northumbriji 793. godine napali su, opljačkali i uništili Vikinzi što povjesničari označavaju kao početak skandinavske invazije britanskog… više »

Dogodilo se na današnji dan – 7. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Hrvati su u područje današnje Hrvatske doselili tijekom 7. stoljeća. Tijekom seobe su se dijelili na nekoliko plemena. Kad su došli u novu domovinu bili su mnogobošci, no… više »

KOMENTAR

Teror u Londonu: važna je solidarnost

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Zabrinuta sam: tri napada u samo tri mjeseca. Koliko i kako to može promijeniti jednu zemlju? Što se to događa u mojoj voljenoj, šarenoj Velikoj Britaniji, gdje na malom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Sunčano popodne 6. lipnja 1889. godine ostalo je u pamćenju Seattlea kao dan kada je gotovo cijeli grad izgorio. Radnik u stolarskoj radioni grijao je ljepilo na vatri i zanio se u neke druge… više »

AKCIJA

Prekidaju se veze s Katarom zbog terorizma

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Šest arapskih država, uključujući Saudijsku Arabiju i Egipat prekinuli su diplomatske i prometne veze s Katarom okrivivši zaljevsku državu za destabilizaciju regije. Bahrein,… više »

5. LIPANJ

Dogodilo se na današnji dan - 5. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Rimska vojska predvođena budućim carem Titom Flavijem Vespazijanom 70. godine je tijekom opsade Jeruzalema uspjela probiti središnji gradski zid što im je omogućilo kasnije… više »

skrolaj na vrh