Svijet
INTERVJU

"Pulse of Europe" - prijatelji Europe izlaze na ulice

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Deutsche Welle: Gospodine Röder, Vi ste u studenom prošle godine zajedno s još dva prijatelja inicirali pokret „Pulse of Europe" („Puls… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Nakon uspješnog bijega s otoka Elbe, Napoleon Bonaparte je 1815. godine trijumfalno ušao u Pariz u pratnji 140.000 regularnih vojnika i oko 200.000 dobrovoljaca čime je otpočelo… više »

KOMENTAR

Nespretni Trump sa suverenom Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Samo da se ne zabrlja odmah na početku! Njemačka kancelarka Merkel i američki predsjednik Trump su si dali u zadatak istaknuti ono što ih povezuje i u čemu se slažu, a razilaženja u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Mongolskom pobjedom u bitki kod Jamena 1279. godine završena je Song dinastija u carskoj Kini. Bitka se s više od 1.000 brodova te oko 230.000 sudionika smatra jednom od… više »

WTF?!

Trump se nije rukovao s Merkel

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Angela Merkel i Donald Trump napokon su se sastali u Washingtonu, a internet umire od smijeha na njene reakcije - Trump očito nije navikao na diplomatske susrete. Merkel je crnim vozilom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Francuska se vojska 1871. godine u Parizu pobunila protiv svojih generala Lecomtea i Thomasa, strijeljala ih i pridružila se pariškoj Nacionalnoj gardi i pobunjenim građanima… više »

KOMENTAR

Nizozemska je uspostavila primjer

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U Francuskoj, Njemačkoj i drugim državama Europske unije, pravim demokratima svakako je pao kamen sa srca. Nizozemska ne skreće u pravcu desnog populizma. Liberalni premijer vjerojatno ostaje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Biskup Patrik, koji je kao mladić otet iz rodnog Walesa i kao rob doveden u Irsku gdje se nakon bijega vratio i proširio kršćanstvo, prema legendi je umro na današnji dan… više »

RAZMIŠLJANJA

EU: Zajedno protiv Erdogana?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Tko bi se trebao osjećati izazvanim nastupom u predizbornoj kampanji turskih političara: pojedinačne zemlje ili cijela Europska unija? Austrijski kancelar Christian Kern je za njemački… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Portugalski moreplovac i istraživač Ferdinand Magellan je 1521. godine sa 150 mornara došao do otoka Homonhon postavši tako prvi Europljanin koji je došao do Filipina.… više »

KOMENTAR

Nizozemska - ovako ili onako, populističke ideje ostaju

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Hladan vjetar puše preko "Binnenhofa", građevinskog kompleksa iz 13. stoljeća u kojemu se nalazi parlament. Nekoliko vladinih uposlenika u jednom kiosku ispred unutarnjeg… više »

Dogodilo se na današnji dan – 15. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Julije Cezar, najslavniji rimski Imperator, svojim je brojnim vojnim pobjedama znatno proširio vlast Rimskog carstva, a njegova diktatura označila je kraj vrhovne vladavine senata u… više »

KOMENTAR

Merkel u posjetu provokatoru

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Evo, na primjer, turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Što je duže na vlasti, on jače divlja, uspoređuje demokratsku, štoviše, moglo bi se reći pomalo sivu i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Antun Mihanović (1796.- 1861.) hrvatski je književnik. Neprolaznu slavu stekao pjesmom "Horvatska domovina" koja je krajem 19. stoljeća postala hrvatska himna. Pjesma je prvi put objavljena… više »

KOMENTAR

Glad na rogu Afrike nije izazvala promjena klime

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Kad sad Ujedinjeni narodi mole za pomoć glađu ugroženim ljudima u Džibutiju, Eritreji, Etiopiji, Keniji, Južnom Sudanu, Somaliji i Ugandi, jedna stvar upada u oči. To su upravo one zemlje… više »

skrolaj na vrh