Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

WTF?!

SAD testira novu nuklearnu bombu?

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Znanstvenici američkog Nacionalnog laboratorija uspješno su proveli prvi u nizu probnih letova s unaprijeđenom verzijom atomske bombe, koja je desetljećima u arsenalu SAD-a. Na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

AKCIJA

Facebook uklanja lažne profile u Francuskoj zbog izbora

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Facebook je u Francuskoj uklonio 30.000  lažnih korisničkih računa u okviru kampanje te društvene mreže da zbog pritiska europskih vlada spriječi širenje lažnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Unatoč opetovanim papinskim prijetnjama ekskomunikacijom križari su 1204. godine tijekom četvrtog križarskog rata, osvojili i opljačkali Carigrad, glavni grad Bizantskog carstva. Loše… više »

EH, DA ...

Više novca za humanitarnu pomoć, ali...

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Globalna humanitarna pomoć prošle je godine dosegnula svoj vrhunac - 29 najbogatijih država svijeta lani je doniralo rekordnih 142,6 milijarde dolara kao pomoć za razvoj, što je… više »

Svjetska trgovina može biti i pravednija

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Svake godine njemačka kancelarka se sastaje s najvišim predstavnicima međunarodnih financijskih institucija. Ali baš zbog sve glasnijih kritika i najava kako su nacionalni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Američki građanski rat vodio se između sjevernih saveznih država (Unije) i južnih robovlasničkih država (Konfederacije). Odvajanje južnih država počinje nakon predsjedničkih izbora 1860.,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Bela IV. (1206.-1270.) hrvatsko-ugarski kralj, vladao je 1235. - 1270. godine. Mongolska plemena ujedinio je početkom 13. stoljeća Džingis kan i započeo osvajanja. Njegov nasljednik kan… više »

ZAOŠTRAVANJE

Priprema li SAD kopnenu intervenciju u Siriji?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

DW: Koliko je Vas iznenadila vijest da je SAD napao sirijsku zračnu bazu? Michael Lüders: Bio sam jako iznenađen, jer nisam to smatrao mogućim da se američka vlada stvarno pokaže… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Vulkan Tambora na indonezijskom otoku Sumbawa 1815. godine ušao je u najjaču fazu erupcije koja je trajala puna tri mjeseca. U 7 sati ujutro erupcija se intenzivirala, a svjedoci su… više »

ESKALACIJA?

Trump poslao nosač aviona prema korejskom poluotoku

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Manje od 48 sati nakon što je napao sirijsku zračnu bazu kako bi kaznio Asadov režim zbog kemijskog napada, Donald Trump je odlučio u subotu pokazati snagu i u okviru… više »

PROBLEMI

Nova schengenska pravila prijete hrvatskom turizmu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

„Ovako je bilo u Jugoslaviji prije 35 godina! Ovo je i gore od stare Jugoslavije!", bjesnio je u petak ujutro Klaus Neuss iz Würzburga u Bavarskoj, vlasnik autobusa koji već 40… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Najveći vojskovođa Američkog građanskog rata, južnjački general Robert E. Lee predao se 1865. godine s vojskom Sjeverne Virginije generalu Ulyssesu S. Grantu kod Appomattox Courthousea.… više »

skrolaj na vrh