Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 20. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

1775. godine započela je opsada grada Bostona, početna faza Američkog rata za nezavisnost. Milicije New Englanda tom su prilikom u gradu okružile i zadržale britansku vojsku punih 11 mjeseci… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U Zagrebu je 19. travnja 1273. održan prvi poznati sabor, sa sačuvanim zapisnikom i zaključcima. Tada je utvrđen i naziv sabora: Opći sabor čitave kraljevine Slavonije (Congregatio Regni… više »

TAMO DA...

Štrajkovi u Francuskoj utječu na gospodarstvo

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Štrajkovi u Francuskoj koji traju od 3. travnja počeli su utjecati na tamošnje gospodarstvo, istaknuo je francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire.  Još ne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Na današnji dan 1506. godine položen je kamen temeljac za izgradnju bazilike Sv. Petra u Vatikanu. Prema predaji, na tom se mjestu nalazi grob Sv. Petra, jednog od dvanaest Isusovih… više »

NAGRADE

Pulitzer The New York Timesu i The New Yorkeru

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Dnevni list The New York Times i magazin The New Yorker zajednički su u ponedjeljak dobili Pulitzerovu nagradu za izvješćivanje u javnom interesu o hollywoodskom skandalu o optužbama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Geoffrey Chaucer 1397. godine po prvi je put na dvoru engleskog kralja Richarda II. ispričao priče iz Canterburya. Pjesnik, filozof, dvorjanik i diplomat, Chaucer je najpoznatiji upravo po… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

KREATIVNO, ALI ...

Energetska održivost Hrvatske

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Optimistično je sredinom veljače odjeknula vijest da se Hrvatska svrstala prilično visoko, sedmo mjesto u Europskoj uniji po instaliranoj snazi vjetroelektrana prošle godine. Ipak, već… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

STVARNO?

Najviše otpada odlažemo - pod zemljom?!

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Komunalni otpad predstavlja manje od desetine od 2,5 milijardi tona otpada proizvedenog u EU-u svake godine, vidljiv je i složen problem, prvenstveno zbog sastava i izvora otpada te veze s… više »

NIJE LI DOSTA?

Zračni udari na Siriju tijekom noći

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Sirija je napadnuta zračnim udarima rano ujutro u subotu od strane američkih, britanskih i francuskih snaga. Izgovor je napad kemijskim oružjem u kojemu su prošli tjedan u sirijskom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Unatoč opetovanim papinskim prijetnjama ekskomunikacijom križari su 1204. godine tijekom četvrtog križarskog rata, osvojili i opljačkali Carigrad, glavni grad Bizantskog carstva. Loše… više »

EKOLOGIJA

Predstavljeni rezultati DRAVA LIFE projekta

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

U kongresnoj dvorani Park Boutique hotela u Varaždinu održana je prva konferencija za medije povodom predstavljanja dosadašnjih i najave nadolazećih aktivnosti prilikom… više »

TRUMPOLOGIJA

Spremi se Rusijo

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Rusija ne bi trebala biti partner sa „životinjom koja ubija plinom" svoje građane i koja u tome uživa. „Rusija je obećala da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se… više »

skrolaj na vrh