Svijet
SUKOB

Hrvatskoj rok do kraja tjedna

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Ministri Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije usuglasili su na sastanku u Sarajevu sedam zaključaka povodom trgovinskih mjera koje je uvela Hrvatska za poljoprivredne proizvode… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

OPASNO

Ugrožen nuklearni dogovor s Iranom

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Ako postoji jedno mjesto na kojemu su različiti pristupi Europljana i SAD-a u ophođenju s Iranom postali očiti, onda je to bio Teheran ove subote, kada se održavala inauguracija velikom… više »

7. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 7. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Makedonski namjesnik u Grčkoj, Antipater, potpomognut vojskovođom Kraterom, 322. godine pr.Kr. pobijedili su pobunjeničku atensku vojsku u bitci kod Kranona čime je završen grčki… više »

SPOR

BiH zaustavlja gradnju Pelješkog mosta

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Spor zbog gradnje Pelješkog mosta između BiH i Hrvatske ponovno će biti otvoren, pri čemu je moguća i međunarodna arbitraža, poput one u slučaju morske granice u Savudrijskoj vali.… više »

KOMENTAR

Talijanski poraz u Libiji

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Ideja talijanske vlade je bila dobra. Postavila je ispravne prioritete. Parlament u Rimu je tako odobrio sudjelovanje talijanske ratne mornarice u pomoći libijskoj obalnoj straži, a i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Prvi Venecijanski Filmski Festival (Italian Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia), ujedno i najstariji filmski festival na svijetu, otvoren je 1932. godine. Od tada se… više »

5. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 5. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Legendarni škotski odmetnik, nacionalni junak i vođa Škota u Ratovima za škotsku nezavisnost William Wallace, 1305. godine zarobljen je od strane svojih ljutih protivnika… više »

MA DA?

Trump želi ukinuti lutriju za zelenu kartu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Donald Trump je objavio kako priprema "najveću promjenu u politici imigracije u posljednjih pedeset godina." Trenutno se izdaje oko 1,1 milijun Greencard godišnje, u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Rimljani su tijekom prvog židovsko-rimskog rata 70. godine uništili drugi jeruzalemski hram, na hebrejskom zvan Bet HaMikdaš, odnosno Sveta kuća. Nakon što su židovi 66.… više »

KOMENTAR

Još jedan ulaz u "tvrđavu Europa" se zatvara

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ove godine je već 95.000 podnositelja zahtjeva za azilom ili useljenika preko Sredozemlja stiglo do neke od talijanskih luka. Moglo bi ih doći još toliko. Jer "sezona" za… više »

3. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 3. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Rimski vojskovođa i kasniji car Tiberije, 8. godine na rijeci Bathinus je porazio ustanike predvođene vojskovođom Batonom (breučkim). Bellum Batonianum (Batonski ustanak), bila je pobuna… više »

INTERVJU

Ruske protusankcije nisu pogodile EU

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

DW: Vi tvrdite da je ruski odgovor na sankcije EU-u nanio veću štetu Moskvi i time indirektno proturječite ruskom predsjedniku Putinu koji stalno naglašava koliko su one… više »

2. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 2. kolovoza

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na današnji dan davne 1776. službeno je potpisana američka Deklaracija nezavisnosti što je događaj koji će, kako se kasnije pokazalo, označiti rađanje sasvim nove nacije koja će… više »

PROBLEMI

Američko-ruski rat sankcijama se nastavlja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

"To će biti bolno za SAD, ali iz mog gledišta, to se ne može izbjeći", izjavio je ruski predsjednik Putin na postaji Rossia 24. Kao odgovor na sankcije koje je usvojio i američki Senat… više »

skrolaj na vrh