Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 26. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Mirom u Parizu na današnji dan 1617. godine habsburški nadvojvoda i budući car Ferdinand obvezao se da će protjerati uskoke iz Senja. Uskoci su naseljeni u okolici Otočca i na… više »

IZBORI

Merkel pobijedila, desni AfD postao treća snaga

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Prema rezultatima izlaznih anketa javnog servisa ARD Unija CDU/CSU osvojila je 32,5 posto glasova. Slijedi Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) s osvojenih 20 posto. Desno populistička… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Na današnji dan godine 1493. Kolumbo je isplovio na svoje drugo putovanje prema Americi. Godine 1639. otvorena je prva tiskara u Americi. Junak Američke revolucije Ethan Allen… više »

Dogodilo se na današnji dan – 24. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Na današnji dan 1493. godine Kolumbo je započeo svoju drugu ekspediciju Novog svijeta. Prvi put oko svijeta jahtom dogodio se 1853.godine. Vlasnik jahte bio je Cornelius Vanderbilt.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca

Na današnji dan godine 1846. Johann Gottfried Galle i Heinrich d'Arrest otkrili su planet Neptun. 1868. godine Grito de Lares proglasio je neovisnost Portorika. Prvi tramvaj na parni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Na današnji dan 1692.g. posljednja je osoba u Americi obješena zbog optužbe da je vještica. Godine 1827.  Anđeo Moroni otkrio je Josephu Smithu zlatne ploče koje… više »

KOMENTAR

Trump, teleprompter-predsjednik

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

"America first": Pod tim geslom je Donald Trump izabran za 45. američkog predsjednika. Pod Amerikom Trump podrazumijeva Sjedinjene Američke Države, a ne Kanadu, pogotovo ne Meksiko i sve… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

STVARNO?

Više terorističkih napada zbog medija?

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Rezultati studije su više nego jasni: mi novinari imamo moć da svojim izvještavanjem odlučujemo o ljudskim životima. Ili drugim riječima: naši izvještaji mogu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Na današnji dan davne 1519. godine legendarni portugalski moreplovac Ferdinand Magellan započeo je svoje prvo, a kako se kasnije uspostavilo i uspješno putovanje (plovidbu) oko… više »

NAPETOSTI

Odmjeravanje snaga između Zapada i Rusije

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Kada se Kremlj žali na navodne agresivne poteze NATO-a na ruskoj granici, bira prilično oštre riječi: posebno je omiljena usporedba s „Trećim Reichom" ili „Operacijom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

STVARNOST

Desni populisti su već pobijedili

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

U Njemačkoj i Austriji se bliže izbori, a uskoro će i u Italiji. Kakav god bio ishod tih izbora, desničarski populisti već imaju moć u Berlinu, Beču i Rimu - za to uopće ne moraju biti na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »

skrolaj na vrh