Svijet
IZAZIVANJE

Još jedna raketa iznad Japana

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Glavni stožer Južne Koreje priopćio je da je raketa letjela oko 3.700 kilometara i dosegla najveću visinu od 770 kilometara. Lansiranje rakete u četvrtak kasno uvečer (14.9.) po… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, američki je automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu. Koncern je 1908. osnovao William C. Durant, a već iste godine… više »

STANJE

Radikalizacija spora između Hrvatske i Slovenije?

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Slovenskom najavom blokade hrvatskog pristupanja Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) hrvatsko-slovenska arbitražna kriza ušla je u novu, opasniju fazu. Nova blokada… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Mayflower je bio poznati brod koji je prevozio engleske separatiste, znane još kao Pilgrimi, iz Southamptona u Engleskoj u Plymouth, Massachusetts 1620. godine. Brod je isplovio iz… više »

JUNCKER

Euro i Schengen za sve članice EU-a

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Kao jedan od mehanizama u borbi protiv tendencija koje vode produbljivanju razlika unutar Europske unije, Jean-Claude Juncker je naveo nekoliko mehanizama među kojima je i konačno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Gregorijanski kalendar dobio je ime po papi Grguru XIII. i danas je u gotovo svim krajevima svijeta važeći kalendar. Papa je 1582. objavio reformu do tada postojećeg, julijanskog kalendara.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Michelangelov David rađen od 1500. to 1504., remek-djelo je kiparstva renesanse i jedno od Michelangelova dva najveća kiparska djela, zajedno s Pietom. Sám David smatra se jednim od… više »

EH, DA ...

Britanski parlament većinom za Brexit

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Zastupnici u britanskom parlamentu glasali su u noći s ponedjeljka na utorak za potporu zakonu o izlasku Britanije iz Europske unije, omogućivši da on uđe u sljedeću fazu… više »

12. rujna

Dogodilo se na današnji dan - 12. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Ljudima često genijalne ideje padaju na pamet na najčudnijim mjestima, pa je tako današnji dan 1933. godine definitivno ušao u najuži izbor za najluđi dan u godini. Naime,… više »

DVA OVNA

Kim prijeti Trumpu

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Sjeverna Koreja upozorila je SAD da će im 'nanijeti najveću patnju i bol' ako nastave sa zahtjevima za novim, strožim sankcijama Sjevernoj Koreji zbog njezina raketnog i nuklearnog programa.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Henry Hudson engleski je morepolovac koji je najpoznatiji po istraživanju područja oko današnjeg New Yorka početkom 17. stoljeća kako bi pronašao zapadni put do Indije. 11.… više »

SPRETNI

Sjeverna Koreja sve više izbjegava sankcije UN-a

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Što se više međunarodnih sankcija uvodi protiv Sjeverne Koreje kako bi zaustavila programe nuklearnog i konvencionalnog naoružanja, to ih Pjongjang više pokušava… više »

PRIČE

Europa s dvije brzine

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Provela sam ovo ljeto u Dalmaciji. U Dalmaciji se još njeguje stil života tipa "pomalo" - polako, bez žurbe. "Pomalo" je riječ koja mediteranski način života čini opipljivim.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. rujna

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Simon Bolivar, vojskovođa i državnik, 10. rujna 1823. izabran je za predsjednika Perua. Taj borac za nezavisnost u trogodišnjem ratu za oslobođenje Južne Amerike prešao je Ande,… više »

URAGANI

Evakuacije na Floridi zbog Irme, Jose udara na Antile

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Uragan Irma približava se SAD i ponovno je dosegnula najvišu, 5. kategoriju ječine pa su američke vlasti pozvale  na evakuaciju 5,6 milijuna ljudi na Floridi.  Naredba o… više »

skrolaj na vrh