Svijet
EHHH...

(Ne)briga za europsku prirodu

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Godinu dana nakon što je Europska komisija u Akcijskom planu za prirodu, ljude i gospodarstvo izjavila kako vlade EU-a trebaju bolje provoditi EU direktive za zaštitu… više »

STVARNO?

Na pomolu veća zaštita zviždača u EU

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Mnoga otkrića bez hrabrosti pojedinaca nikada ne bi bila moguća. Pritom se oni često moraju bojati oštrih sankcija. Europska komisija to sada želi promijeniti i planira usvajanje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na današnji se dan davne 1564. krstio jedan od najvećih dramatičara i književnih genijalaca uopće William Shakespeare. Moskva je dobila obrazovni primat u Rusiji; naime, u 16. stoljeću… više »

WWF

WWF najavljuje novo izdanje kampanje „Naše rijeke, naše blago“

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Ovogodišnja kampanja „Naše rijeke, naše blago" započinje svoje četvrto izdanje u Obrovcu na rijeci Zrmanji, prvoj od ukupno sedam rijeka na kojima će WWF i… više »

POKUŠAJI

Nemoguća misija u Bijeloj kući

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

„Nemoguća misija" u Washingtonu? Francuski predsjednik Emmanuel Macron službeno je započeo državnu posjet američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a njemačka kancelarka Angela Merkel će u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Francuska giljotina jedno je od najokrutnijih oruđa egzekucije koje je u jednom trenutku postalo vrlo popularno u svijetu, a dolazak na pogubljenje bio je svojevrsni društveni događaj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nakon desetogodišnjeg rata i opsade naizgled neosvojivog grada Grci su, prema legendi, 1184. godine pr.n.e. uz pomoć lukavstva ušli u Troju. U vrijeme Trojanskog rata živjela je… više »

ČUDO?

Sjevernokorejsko rješenje na pomolu?

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Nakon godina prijetnji i vojnih demonstracija moći, Sjeverna Koreja je iznenada priopćila da obustavlja svoj kontroverzni program nuklearnog naoružavanja. „Od 21. travnja Sjeverna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Jurjevski noćni ustanak (estonski - Jüriöö ülestous), pobuna estonskih seljaka protiv tuđinske vlasti feudalnih gospodara, izbio je 1343. godine. Estoniju su početkom 13.… više »

22. TRAVNJA

Dan planeta Zemlje - važan za opstanak

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta . Nekoliko milijuna ljudi i ove godine slavit će taj važan dan prikladnim akcijama poput čišćenja… više »

MOJA EUROPA

Macronovo neugodno iznenađenje

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Govor Emmanuela Macrona u Europskom parlamentu je bio pucanj kojim je označen start predizborne kampanje za izbore za Europski parlament 2019. I nakon što smo čuli lijepi govor,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Portugalski moreplovac Pedro Álvares Cabral 1500. godine postao je prvi Europljanin koji je stigao do obala Brazila, te se smatra otkrivačem tog dijela južnoameričkog teritorija.… više »

PRIDRUŽITE SE!

Dan Zemlje - Očuvajmo Zemlju čuvanjem biološke raznolikosti

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Dan planeta Zemlje, koji se još od 1970. godine obilježava na sutrašnji dan, uvijek nas podsjeti da moramo očuvati prirodu i njene resurse i odgovorno se ponašati prema… više »

BRIGE

Hidrocentrale ugrožavaju opstanak desetina vrsta riba

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

U povodu Svjetskog dana migratornih vrsta riba, 21. travnja, Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode upozorilo je da postojeće i planirane hidrocentrale ugrožavaju opstanak… više »

KOMENTAR

Europa s dvije brzine - stvarna slika

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Redoviti poljubac u obraz je ovaj puta „pao" na jednom gradilištu: Humboldtovom Forumu u srcu Berlina, jednom od prestižnih kulturnih projekata njemačke metropole. Mjesto je… više »

skrolaj na vrh