Svijet
NAPOKON?!

Kraj kukavičluku prema Erdoganu

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Konačno se netko usprotivio. Ralf Jäger, ministar unutarnjih poslova pokrajine Sjeverno Porajnje i Vestfalija, njemačkoj vladi je uputio zahtjev da spriječi nastup turskog predsjednika u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

U Križevcima je 1397. godine održan tzv. Krvavi sabor na kojemu su pristaše Žigmunda Luksemburškog podmuklo ubile hrvatskog bana Stjepana II. Lackovića i velik broj hrvatskih… više »

I ONI?

Frexit i franak (ni)su rješenje

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Visoka stopa nezaposlenosti i šepav gospodarski rast - za sve je kriv euro, ako je vjerovati nekim predsjedničkim kandidatima u Francuskoj. Zato traže istupanje iz eurozone i obećavaju… više »

KOMENTAR

ISIL treba biti politički pobijeđen

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Teroristička milicija Islamska država bi uskoro mogla biti protjerana iz Mosula. Međunarodna koalicija, koju predvodi Irak, već je oslobodila istočne dijelove grada. Sada nastoji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Napoleon Bonaparte 1815. godine pobjegao je s otoka Elbe na kojem je bio zatočen manje od godinu dana. Nakon bijega Napoleon se vratio na vlast, ali je već u lipnju 1815. godine poražen u… više »

INTERVJU

Njemačke tvrtke još čekaju odluke Trumpa

objavljeno prije 2 mjeseca

Daniel Andrich od srpnja 2016. je na čelu Predstavništva njemačke industrije i trgovine u Washingtonu. To je zajedničko predstavništvo Udruge njemačke industrije (BDI) i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca

Samuel Colt je 1836. godine patentirao svoj revolver, prvi pištolj s rotacijskim bubnjem. Godine 1901. J.P.Morgan i Elbert H. Gary osnovali su United States Steel Corporation koji je… više »

BRAVO!

New York Times reklamira neovisno novinarstvo

objavljeno prije 2 mjeseca

New York Times će tijekom nedjeljnog prijenosa dodjele Oscara emitirati prvu reklamu u sedam godina kojom će te 166 godina stare novine naglasiti važnost neovisnog novinarstva u vrijeme dok… više »

EHHH

Što se krije iza fenomena populizam?

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Dudenov rječnik definira populizam kao "oportunističku politiku kojom se nastoji pridobiti naklonost masa". Riječ potiče iz latinskog jezika, populos znači narod. Populizam je u politici… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

303. godine u Istočnom Rimskom carstvu izdan je edikt kojime je započeo poslijednji veliki progon kršćana, a u kojem je sudjelovao i tadašnji car zapadnog dijela carstva,… više »

PROBLEMI

Kako je Španjolska zaustavila izbjeglice?

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Kapetan Antonio Quevedo je na palubi svoje policijske brodice i promatra pučinu. Nad lukom Dakara zalazi sunce u zlatnim bojama. To bi bio slikovit trenutak kada ne bi vladao užasan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Gutenbergova Biblija 1455. godine postala je prva knjiga zapadne civilizacije štampana na pokretnom tiskarskom stroju. 1836. godine u San Antaniju u Teksasu počela je opsada Alama.… više »

WTF?!

Trump bi deportirao 11 milijuna ljudi

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Američki ministar unutarnje sigurnosti John Kelly potpisao je dva memoranduma kojima graničnoj kontroli i imigracijskim službenicima naređuje - da u najkraćem roku deportiraju… više »

NEZGODNO

Ameri pod žestokim stresom nakon izbora

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Američki predsjednički izbori definitivno su stresniji čak i od famoznog 9/11, barem što se tiče običnih ljudi, jer je istraživanje psihologa pokazalo da čak dvije trećine Amerikanaca… više »

INTERVJU

Može li Brexit biti zaustavljen?

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

DW: Vladi je bez većeg otpora uspjelo dobiti suglasnost Donjeg doma Parlamenta za zakon o Brexitu. Sada se to razmatra u Gornjem domu. Kakvom se ishodu Vi nadate? Lord Newby:… više »

skrolaj na vrh