Vic dana
VIC DANA

Mujo i tramvajska karta

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Mujo ulazi u tramvaj i zaustavlja ga kondukter: - Mujo, bolan, kup' kartu. Mujo odmahne glavom: - Jok, bolan, neće Mujo kupit' kartu! Kondukter ga pogleda ispod oka: - Moraš kupit'… više »

VIC DANA

Mali Mujica i prepisivanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Muju pozvalo u školu na razgovor zbog malog Mujice, pa ga dočeka razrednik i odmah mu objasni u čemu je stvar: - Vaš je Muj'ca prep'siv'o od najbolje učen'ce u razredu pa je… više »

VIC DANA

Mujo kockar i Fata

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo se zapio s jaranima i završio kod Hase na kartanju, a to se odužilo i na drugi dan. Fata ga zabrinuta krene tražiti i uspije nekako doći do Hasine kuće, kad tamo Mujo karta za… više »

VIC DANA

Mujo na pokeru

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Mujo zasjeo s jaranima na partiju pokera i to se odužilo duboko u noć, pa će Haso u neka doba: - Mujo, bolan, nisi l' ti rek'o da Fata ne voli kad kartaš 'vako dugo? Mujo uzdahne: -… više »

VIC DANA

Fata i rad u Njemačkoj

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Fata otišla raditi u Njemačku i za dvije godine se vrati sva sređena, puna nakita i velikom mečkom u dvorištu. Svrate do nje jaranice na kahvu pa je pitaju: - Fato, bona, kako… više »

VIC DANA

Mujo i crne cipele

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mujo odlučio kupiti nove cipele, pa hoda čaršijom i gleda izloge. Napokon uđe u jednu trgovinu, a prodavač odmah dođe do njega i upita: - Mogu'l vam pomoć ikako, kakve cipele tražite?… više »

VIC DANA

Mujo i gatara

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Mujo i Fata našli se s rajom i sjeli na kavu na čaršiji i nakon pola sata prikrpa im se gatara, gnjaveći da im čita iz dlana. Fata napokon popusti, da joj dlan, a gatara ispali:… više »

VIC DANA

Mujo i životne lekcije

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Mujo i Dalaj Lama sjede na obali rijeke i pecaju. Nakon dva sata tišine Dalaj Lama progovori: - Život je rijeka. Konta Mujo, konta, i nakon sat vremena ispali: - De, bolan, ne ser' ...… više »

Mali Mujica i školovanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Fata dočeka malog Mujicu nakon škole, pa mu stavi ručak na stol i upita ga: - Jel', bolan, Muj'ce, kako ti se sviđa škola? Mujica slegne ramenima: - Paaa, dobro je ... Fata… više »

VIC DANA

Kako Fata može iznervirati Muju

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Mujo i Fata se porječkali, pa Mujo shvati kako to nije prepametno i odluči malo smiriti situaciju: - De, bona, smir' se malo ... Fata nastavi vikati, pa će Mujo: - Aj, bogati, smir' se ... ti… više »

VIC DANA

Mali Mujica na svadbi

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Mujo i Fata poveli malog Mujicu na svadbu, pa on nakon nekog vremena upita Fatu: - Mamo, mamo, a zašto je ona teta u bijelom? Fata odvrati: - Zato, Muj'ce, što je bijela boja… više »

VIC DANA

Fata i problemi s oblačenjem

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Fata sjedi u dnevnoj sobi i čita novine, kad s vrata začuje pitanje: - Mama, mogu l' danas obuć' štikle? Fata samo procijedi: - Jok! Dijete uporno nastavi: - A mogu l' obuć' minicu?… više »

VIC DANA

Fata i želja za rođendan

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Mujo sjedi pred televizorom i nateže pivu, pa odjednom vikne Fati: - Fato, bona, dođ'der 'vamo! Fata dođe iz kuhinje, a Mujo je upita: - Sl'šaj, bona, teb' je sutra rođendan ... pa… više »

VIC DANA

Mujo s jaranima u kafani

objavljeno prije 5 mjeseci

Mujo izašao u popodnevnu šetnju čaršijom kad iza jednog ugla naleti na jarane iz osnovne škole koji su završili na radu u inozemstvu. Izgrle se oni i… više »

VIC DANA

Vic o ekipi

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Ulaze mali Mujica, policajac, plavuša, Mujo i Haso u kafić i sjedaju za stol.  Prilazi im konobar i kaže: - Što je ovo, neki vic, jel'? više »

skrolaj na vrh