Vic dana
VIC DANA

Fata na intenzivnoj

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Fata leži na intenzivnoj nakon nesreće, a Mujo čeka nestrpljivo u čekaonici da čuje kako je. Izlazi doktor i govori Muji:  - Mujo... Fata ne izgleda dobro... Mujo slegne ramenima: -… više »

VIC DANA

Mujo pandur u patroli

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Mujo postao pandur i nakon mjesec dana pošalje ga zapovjednik na prvu noćnu smjenu. Dolazi Mujo ujutro u stanicu i podnosi raport zapovjedniku: - Sve je bilo u redu, osim jedne stvari… više »

VIC DANA

Mujo trgovac i novi kupac

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo se zaposlio kao prodavač namještaja i dolazi mu prvog dana kupac, gleda stolove i na kraju ga upita: - Ja b' uz'o pola ovog stola, jel' more? Mujo ga zbunjeno pogleda i ode… više »

VIC DANA

Mujo i vozačka

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Mujo krenuo kući iz kafane i vijuga lagano autom po cesti, kad iza jednog zavoja stoji pandur i zaustavlja ga lizaljkom. Mujo stane i spusti prozor, a pandur službeno kaže: - Vozačku i… više »

VIC DANA

Fata i vibrator

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Fata ostala sama kod kuće, Mujo na putu, pa se odluči poigrati sama sa sobom - uzme vibrator i počne. No, u žaru igre vibrator joj se zaglavi u dupetu i nema druge nego da pozove hitnu.… više »

VIC DANA

Mali Mujica u vlaku

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mali Mujica krenuo s Fatom u posjetu njenoj sestri u Tuzlu vlakom, pa nakon što su sjeli u kupe, mali Mujica počne imitirati tipa koji sjedi preko puta njih. Tip nakon nekog vremena… više »

VIC DANA

Mujo se nabacuje Fati

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Mujo zasjeo u kafanu i reda rakijice jednu za drugom, kad mu za oko zapne Fata koja sjedi za šankom, pijucka koktel i gleda tursku sapunicu na televizoru iznad šanka.  Mujo… više »

VIC DANA

Mujo i građevinska dozvola

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Mujo odlučio dograditi kuću zbog djece, pa krenu izvaditi građevinsku dozvolu. Nakon par godina obijanja šaltera, napokon dobije zadnje papire i službenik mu kaže: - Evo, jarane, sve… više »

VIC DANA

Mali Mujica u pekari

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Mali Mujica dolazi u pekaru na čaršiji po kruh i gleda on u vitrinu, gleda pa upita gazdu: - Jel', bolan, a što s' vam i kruv i pec'va 'vako stari i smežurani? Gazda mu klepi… više »

VIC DANA

Mujo pandur i životni san

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Mujo pandur nakon smjene otišao s jaranima iz stanice na pivo, pa se nakon par pića opusti i upita jarane: - E, raja, znate l' šta je men' životni san? Haso i Ibro odmahnu… više »

VIC DANA

Mali Perica na državnoj maturi

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Mali Perica dolazi na državnu maturu iz hrvatskog i za temu eseja dobije temu "Što bih radio da sam direktor". Svi se marljivo bace na pisanje, samo Perica sjedi prekriženih ruku, pa… više »

VIC DANA

Mujo i vjenčanje kćeri

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Mujo sjedi u dnevnoj uz pivo i novine, kad ulazi jedva punoljetna Habiba i već s vrata počne: - Babo, bolan, znaš ti da ja 'odam s Ibrom... Mujo klimne glavom, a Habiba nastavlja: - E,… više »

VIC DANA

Mujo i Haso u mirovini

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Mujo i Haso, dva penzionera sretnu se na čaršiji nakon trideset godina. Sretni što se vide sjeli u kafanu pa krenuli o životu i svemu, da bi se na kraju počeli žaliti.- - Haso,… više »

VIC DANA

Mali Mujica i mudra pitanja

objavljeno prije 5 mjeseci

Mujo sjedi u dnevnoj s pivom u ruci i gleda TV, dok mali Mujica sa strane čita neku knjigu, pa je nakon nekog vremena stavi na stol i upita Muju: - Babo, bolan, š'a je to vakum? Mujo… više »

VIC DANA

Mujo čarobnjak

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Harry Potter došao u Bosnu i otvorio školu za čarobnjake, pa se Mujo upiše jer ne zna više što bi radio. Nakon nekog vremena ode Mujo na završni… više »

skrolaj na vrh