Vic dana
VIC DANA

Mujo i Haso krenuli u lov

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Mujo i Haso otišli u lov i cijelo jutro ne ugledaju niti jednu životinju. Negdje oko podne nalete na zeca, ali ga promaše i on pobjegne. Njih dvojica krenu za njim i na polju… više »

VIC DANA

Mujo bogataš i životni problemi

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Mujo se bijesno obogatio i Fata i on žive u pravom luksuzu. No, nakon par godina Mujo shvati da se pare lagano tope, pa jedno jutro za doručkom odluči nagovoriti Fatu na malo štednje:… više »

VIC DANA

Fata i majstor

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Fata kupila novi ormar i drugo jutro ga donese majstor da ga namontira. Šarafi on pola sata i taman kad je završio, prođe tramvaj po ulici i ormar se raspadne. Majstor ga sklopi… više »

VIC DANA

Mali Mujica i uspjeh u školi

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Mali Mujica vraća se kući iz škole sav veseo, pa ga Fata upita kad uđe u kuću: - Muj'ce, kako je bilo u školi? Mujica se ozareno pohvali: - Mamo, po'valila me uč'telj'ca! Fata… više »

VIC DANA

Kako Fata kupa malog Mujicu

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Mujo upada u kupaonicu, kad tamo Fata kupa malog Mujicu - napunila kadu vodom, drži ga za lijevo uhu i provlači ga kroz vodu. Mujo se zgrozi i upita je: - Fato, bona, šta radiš… više »

VIC DANA

Mujo i smisao života

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Mujo i Haso sjede u kafani i kad su se već prilično zarakijali, Haso upita Muju: - Jarane, šta je teb' važno u životu? Mujo ga zbunjeno pogleda: - Ne kontam ... ?! Haso uzdahne: -… više »

VIC DANA

Mujo i novi psihijatar

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Mujo krenuo kod novog psihijatra zbog problema s Fatom, pa nakon seanse dođe u kafanu na pićence. Haso sjedne do njega i upita ga brižno: - Jel', jarane, š'a je bilo kod psihijatra?… više »

VIC DANA

Mujo smetlar i policajac

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Mujo se zaposlio u čistoći i odmah prvi tjedan radi noćnu, pa ga iza ponoći zaustavi pandur: - Jarane, evo te čet'ti put noćas zaustavljam i lijepo ti kažem - curi ti nešt' iz kamiona!… više »

VIC DANA

Mujo i brak s Fatom

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Mujo se oženio Fatom i presele se oni u zajednički stan, a Fata odmah zasjela u kuhinju, ne diže se i samo naređuje: - De bolan, Mujo, dok si na nogama skuvaj nam kafu, dok si na nogama… više »

VIC DANA

Mujo i usputni seks sa Fatom

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Mujo je zaveo Fatu u kafani i uspije je odvesti u krevet iste večeri. Nakon seksa Mujo zadovoljno zapali i upita: - Fato, bona, super je bilo ... jesam ti prvi? Fata se nasloni na ruku i… više »

VIC DANA

Mujo i mačka

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Mujo dolazi s posla i stavlja vrećice na stol u kuhinji, a Fata ih brzo pregleda i tresne mu jednu vruću iza uha. Mujo se primi za uho s bolnim izrazom lica i upita: - Šta je bilo,… više »

VIC DANA

Mujo i ugodan vikend

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Mujo dođe Fati u kuhinju i odmah s vrata ispali: - Fato, bona, 'ajmo seb' priuštit' jedan pravo dobar vikend Fata ozareno odgovori: - Može, bolan, super ti je ideja! Mujo se okrene i… više »

VIC DANA

Mujo i zgodna plavuša

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Mujo se vozi seoskim putevima prema kući kad odjednom ugleda zanosnu plavušu kako stoji kraj automobila i neuspješno pokušava promijeniti probušenu gumu. … više »

VIC DANA

Mujo i Haso nakon nesreće

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Mujo se budi u bolnici, sav u zavojima, kad začuje da netko jauče s kreveta do njega. Jedva nekako okrene glavu i ugleda jarana Hasu, pa ga upita: - Haso, bolan, ja sam ... Mujo! Šta… više »

VIC DANA

Mujo kod dobrog zubara

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Mujo došao kod zubara i ovaj mu popravi zub u trenu, bez bola i gnjavaža, pa ga na kraju zamoli: - Mujo, bolan, de se sad zader' kol'ko god jače možeš! Mujo ga zbunjeno upita: -… više »

skrolaj na vrh