Vic dana
VIC DANA

Mujo u vlaku

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Mujo krenuo do Tuzle vlakom da posjeti familiju, pa sjedne u kupe preko puta jedne gospođe s djetetom. Klinac vragolast, počne oponašati svaki Mujin pokret, pa ovome to dojadi nakon… više »

VIC DANA

Mujo pred kavezom

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Mujo se odlučio za šetnju po zoološkom vrtu, pa nakon nekog vremena dođe do velikog kaveza u kojem je ogroman, šareni papagaj. Ide Mujo oko kaveza, zagleda papagaja sa… više »

VIC DANA

Mujo šofer i novo odijelo

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Mujo dobio novi posao kao šofer i već prvi dan naleti na čaršiji na jarana Hasu. Haso ga odmjeri od glave do pete i zadivljeno upita: - Mujo, bolan, š'a je ovo,… više »

VIC DANA

Fata i vježbanje

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Fata odlučila da je vrijeme za malo vježbanja, pa se upiše na sve živo i prvog dana kaže Muji: - 'Ajd', odo' ja na fitness ... Mujo slegne ramenima, a Fata će drugo jutro: - 'Ajd',… više »

VIC DANA

Mujo pandur na prvom zadatku

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Mujo otišao na doškolovanje za pandura i tamo ga šest mjeseci uče kako da ispravno zaustavi automobil i pita vozača je li pio. Nakon diplome, pošalju ga na cestu i… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
VIC DANA

Mali Mujica na satu

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Mali Mujica jedva drži otvorene oči na satu matematike, glava mu kljuca i napokon klone, kad se učiteljica zadere: - Muj'ce, bolan, nemo'š spavat' na satu matemat'ke!!! Mujica se trgne… više »

VIC DANA

Fata i godišnjica braka

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Fata odlučila Muji prirediti večeru za tridesetu godišnjicu braka, a Mujo čim je došao s posla da joj buket cvijeća i upita: - Fato, bona, šta's' priprem'la za… više »

VIC DANA

Fata i taksista

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Fata ujutro napravila doručak i skuhala kavu, pa probudi kćer Habibu: - 'Ćerce, jes' ti to sinoć taksijem došla kući kasno? Habiba uzdahne: - Ma jesam ... i tek kad me dovez'o s'vat'la… više »

VIC DANA

Mujo, Haso i električar

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Mujo i Haso sreli se na čaršiji i zapričali, kad kraj njih prođe Ibro i mahne im, pa Mujo u povjerenju kaže Hasi kad je ovaj odmakao: - Haso, bolan, znaš ti da je ovaj Ibro… više »

VIC DANA

Mali Mujica i žvakaće

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Mali Mujica krenuo u trgovinu, pa kad se vratio kući Fata ga upita: - Muj'ce, jes' naš'o onaj sapun šta sam ti rekla? Mujica odmahne glavom: - Jok, nisu imali tak'i, kupio sam… više »

VIC DANA

Mujo i Fatina prevara

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Mujo se jedan dan vraća s posla ranije nego inače, ulazi u kuću, kad nema Fate nigdje. Pretražio Muju cijelu kuću i na kraju uđe u spavaću sobu, a tamo Fatu guzi nepoznati muškarac.… više »

VIC DANA

Mali Mujica na selu kod babe

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Mali Mujica otišao je kod babe na selo na par dana, pa se prvi dan dobro zabavljao i igrao sa životinjama. No, drugi mu je dan sve to već dosadilo, pa uđe u kuhinju i upita babu: -… više »

VIC DANA

Mujo i novi sat

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Mujo dobio novi sat od jarana iz Njemačke pa ode kod Hase da ga nauči kako se na njega gleda. Haso uzme sat u ruku i reče: - Mujo, bolan, to t' je bar lako. Vid'' 'vamo - sad ti je ova vel'ka… više »

VIC DANA

Fata i novi telefon

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Fata se zaposlila kao sekretarica u velikoj firmi i drugi dan joj daju službeni telefon, novi smartphone. Fata se počne igrati s telefonom i ubrzo nazove Muju paničnim glasom: - Mujo, bolan,… više »

VIC DANA

Čestitka Donaldu Trumpu

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Donald Trump je nakon ulaska u Bijelu kuću dobio pismo od iranskog predsjednika, a kad ga je otvorio, na svoje iznenađenje u njemu pronađe list papira na kojem piše samo šifra:… više »

skrolaj na vrh