Vic dana
VIC DANA

Mujo i šljiva na oku

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

Mujo se dovukao u kafanu ujutro s masnicom na oku, sjeo i naručio duplu rakiju i kavu, pa se do njega sjedne Haso: - Mujo, bolan, o'klen t' ta šljiva na oku? Mujo uzdahne: - Od… više »

VIC DANA

Mujo i problemi s Fatom

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Mujo i Fata se posvađali, lete psovke i tanjuri, pa će Mujo zadihano: - Joo, koja s' ti idiotkinja, jel' znaš? Fata zafrljači još jedan tanjur prema njemu i odgovori: -… više »

VIC DANA

Mali Mujica i geografija

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

Mali Mujica došao u dnevnu, sjeo kraj Muje na kauč i udubio se u knjigu, pa ga ovaj pogladi po glavi i upita: - Muj'ce, zlato bab'no, š'a učiš to? Mujica koncentrirano… više »

VIC DANA

Napaljeni Mujo i jadna Fata

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

Mujo dolazi s posla sav napaljen i već s vrata viče: - Fato, stig'o sam... sa'ć' te jebavat' tamo đe ni'ko još nije!! Fata izleti iz kuhinje držeći se za uši i pobjegne u… više »

VIC DANA

Mujo i ljubavni savjeti

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Mujo odveo malog Mujicu u kafanu da ga naučio nešto o životu, pa mu uz rakijice i pivo objašnjava životne istine. Mali klima, već dobrano pijan, kad će Mujo: - Eto, Muj'ce, to… više »

VIC DANA

Mujo i pedeseta godišnjica braka

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Mujo i Fata stigli do pedesete godišnjice braka, pa će Mujo: - Bona, lijepa nam je okrugla godišnjica, zakla'ć'mo janje da proslavimo! Fata ga pogleda ispod oka i procijedi: -… više »

VIC DANA

Fata u kupaonici

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Fata se žali jaranici: - Juče dođem ti ja kući i čujem kako neko stenje u kupatilo. Kad pogledam moj Mujo drka. Jaranica se zbuni: - I šta s' uradila ? Fata slegne ramenima: - Ja… više »

VIC DANA

Mali Mujica u zoološkom vrtu

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Fata je odlučila povesti malog Mujicu u zoološki, pa će on: - Mamo, mamo, 'oć'mo l' vidit' rodu? Fata zbunjeno klimne, a Mujica veselo objavi: - Nadam se da ć' me prepoznat'! :) više »

VIC DANA

Mali Mujica i učenje

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Mali Mujica sjeo s jaranima na pivo, pa se žali: - Men' je mater uvijek govor'la - uč', Muj'ce, uč' da ne moraš teško radit'... i evo t' ga na - završio osnovnu,… više »

VIC DANA

Fata i godine

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Fata sjela na kavu s jaranicama, pa nakon što su se sve izjadale o muževima, djeci, svekrvama i šefovima, ona uzdahne: - E, drage moje, stigle me god'ne... nisam više… više »

VIC DANA

Mujo traži novi posao

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

Mujo se lijepo sredio, obukao novo odijelo i izglancao cipele, pa krenuo na razgovor za posao. Kad je stigao, samouvjereno ulazi i sjeda na stolac. Žena za stolom čita njegov životopis pa ga… više »

VIC DANA

Mujo u knjižnici

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Mujo dolazi u knjižnicu, tresne knjigom po stolu i potuži se knjižničarki: - Pravo t' je bezveze ova knjiga... prev'še likova, radnje nema, slika nema... što to dajete ljud'ma… više »

VIC DANA

Fata i šljiva

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

Fata se našla s jaranicama na čaršiji i sjela na kavu, pa ne skida velike sunčane naočale s očiju. Nakon što su je zbunjene jaranice počele ispitivati, ona ih skine i… više »

dug dugovanja novac
VIC DANA

Mali Mujica i kusur

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Fata poslala malog Mujicu u trgovinu po kruh i mlijeko i dala mu krupnu novčanicu, pa kad se mali vratio i stavio vrećicu na stol, Fata ga upita: - A đe je kusur? Mujica neuvjerljivo ispali:… više »

VIC DANA

Mujo i utovar

objavljeno prije 1 mjesec

Mujo našao posao na utovaru, pa cijelo jutro nosi vreće krumpira u kamione. Naleti u neko doba Haso, pa ga upita: - Š'a radiš, bolan? Mujo ga pogleda ispod oka i… više »

skrolaj na vrh