Vic dana
VIC DANA

Mujo i nebo puno zvijezda

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Mujo i Fata sjeli na klupicu u parku, a Mujine ruke nikako da se smire, pa ga Fata stalno sprječava da je cijelu ispipa. Na kraju se malo odmakne od njega i kaže: - De, bolan, smir' se malo,… više »

VIC DANA

Fata i bicikl

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Fata došla pred trgovinu s biciklom, nasloni ga na stup i uđe unutra. Dok je kupovala, bicikl padne kraj stupa, pa kad je izašla nezadovoljno zavrti glavom. Sa strane Mujo s… više »

VIC DANA

Mali Mujica i ručak

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Mali Mujica uletio u kuću nakon škole i odmah uđe u kuhinju, a Fata ga pošalje oprati ruke dok mu ona stavi ručak na stol. Sjedne Mujica i brlja nešto po tanjuru, pa ga… više »

VIC DANA

Mujo i sekretarica

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Mujo postao direktor i dobio zgodnu plavušu za tajnicu. Nakon par mjeseci uđe u ured predivna žena, maksimalno sređena i upita sekretaricu: - Jel' direktor tu? Sekretarica je odmjeri… više »

VIC DANA

Mujo i propast svijeta

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Mujo i Fata sjede pred televizorom, Mujo lista sportske novine uz pivo, Fata gleda neke dokumentarce i najednom ga upita: - Mujo, bolan, da te pitam... Mujo klimne odsutno: - Pitaj... Fata se… više »

VIC DANA

Mujo, boks i seks

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Mujo zasjeo pred televizor s pivom i grickalicama, prebacio na prijenos boks meča za prvaka svijeta, a Fata uzdahne i ode u kuhinju. Taman što je stavila kavu, čuje Muju kako psuje u… više »

VIC DANA

Mujo i nova dijeta

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Mujo se nakon svadbe brzo počeo debljati i za par mjeseci nabacio više od stotke, pa ga zabrinuta Fata pošalje doktoru. Ovaj ga detaljno pregleda, uzme rezultate pretraga i… više »

VIC DANA

Mujo i bikovi

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Mujo poveo Fatu na stočni sajam, pa se nakon par obilazaka zaustave pred bikovima, a neki se tip dere: - Moj bik more s kravom svaki dan! Fata pogleda Muju ispod oka: - Aha, je's' čuo, Mujo?… više »

VIC DANA

Mujo i težak život

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Mujo došao nakon posla na građevini u kafanu, naruči duplu i sune je uz težak uzdah, pa ga Haso upita: - Š'a je, bolan, Mujo, š'a te muči? Mujo slegne ramenima: - E moj… više »

VIC DANA

Mujo i njegova kruška

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Mujo u dvorištu pijucka pivo i peče roštilj s komšijom Hasom, pa će Haso nakon što je dugo gledao jednu neuglednu krušku kraj ograde: - Mujo, bolan,… više »

VIC DANA

Tužni Mujo i zdravlje

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Mujo ušao u kafanu, sjeo za šank i zaredao rakijama, a suze samo slijede jedna drugu. Primjeti to konobar Haso pa ga upita: - Š'a je bilo, bolan Mujo, š'a s' tako… više »

VIC DANA

Mujo i gledanje kroz ključaonicu

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Mujo se napenalio pred kupaonicom i gleda kroz ključanicu, kad upada komšija Haso i pita ga već s vrata: - Mujo, bolan, šta radiš to? Mujo se ni ne osvrne: - Gledam Fatu… više »

VIC DANA

Mujo i put kroz šumu

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Mujo i komšinica Habiba krenuli iz grada kući kroz šumu, a već je pomalo počeo padati mrak, pa se Fata stalno nervozno okreće. Muji to dojadilo pa je upita:. - Šta je,… više »

VIC DANA

Fata i nestašna kćer

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Fata ulovila malu Habibu kako se vraća kući rano ujutro, pa se stane derati na nju: - Habiba, bona, đe s' ti dosad, a?! Mala slegne ramenima: - Izašla s rajom.... Fata se nastavi… više »

Olakšajete si simptome na pametan način/Pixabay
VIC DANA

Mujo i doček Nove

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Mujo krenuo s jaranima slaviti Novu, a Fata ga upozorava na vratima: - Mujo, bolan, paz' š'a radiš, rek'o s' mi da 'š postat drugi čovjek, pa nemoj doć' kuć' p'jan k'o… više »

skrolaj na vrh