Vic dana
VIC DANA

Mujo i pogodak na lotu

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Mujo ulijeće u kuću nakon posla i s vrata upita Fatu: - Fato, bona, šta b' ti naprav'la da ja dobijem na lotu? Fata bez razmišljanja ispali: - Uzela b' ti pola u rastavi i… više »

VIC DANA

Mali Mujica i gorke suze

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Mali Mujica sjedi na ulazu u zgradu i plače, pa mu priđe susjeda, zagrli ga i pokuša utješiti: - 'Ajde, bolan, 'ajde... bi'će u redu.... š'a je bilo, š'a… više »

VIC DANA

Pijani Mujo i Fata

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uhu: - Pijanduro jedna obična, 'o'š još pit'? Mujo šuti, a… više »

VIC DANA

Mujo i svađanje s Fatom

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Mujo sjedi u kafani i dolazi mu Haso pa ga pita: - Mujo, bolan, čuo sam jutros deranje iz tvog stana, š'a je bilo, jesil' se posvađ'o s Fatom? Mujo klimne:  - Jašta sam,… više »

VIC DANA

Fata, mali Mujica i pandur

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Fata dovela malog Mujicu u policijsku stanicu i kaže zapovjedniku: - Ja b' 'tjela da moj Muj'ca postane pol'cajac! Zapovjednik je zbunjeno upita: - A što? Fata odlučno odvrati: - Zato… više »

VIC DANA

Mujo pandur kod Boga

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Mujo pandur poginuo na poslu pa stigao pred Boga koji ga upita: - Reci, sinko, jesi ti činio dobro? Mujo klimne, a Bog nastavi: - A jesi li činio zla? Mujo uzdahne: - A znalo se dogodit'...… više »

VIC DANA

Mujo u auto školi

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Mujo krenuo u autoškolu i nakon par sati vožnje instruktor mu naloži da stane na pumpi. Prilazi im lik koji radi na pumpi i kucne na prozor, pa ga Mujo spusti: - Morate ugasit' motor… više »

VIC DANA

Mujo na pravoj operaciji

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Mujo se ozbiljno razbolio i doktor ga zabilježi za hitnu operaciju. Već za dva dana dolazi Mujo u bolnicu, sestre ga počnu pripremati za operaciju, kad u operacijsku dvoranu ulazi… više »

VIC DANA

Mujo u seks shopu

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Mujo uletio u seks shop, gleda malo po policama pa upita prodavačicu: - Imate l' kondome s okusom borovnice? Ova odmahne glavom: - Jok... Mujo gleda dalje, pa upita: - A s okusom maline?… više »

VIC DANA

Mujo lovac na sudu

objavljeno prije 2 mjeseca

Mujo ubio zeca u vrtu i susjedi ga prijavili policiji, pa ga ovi privedu u stanicu i izvedu pred suca koji ga upita: - Mujo, jeste l' vi član lovačkog društva? Mujo odmahne glavom: -… više »

VIC DANA

Mujo kod ravnatelja

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Mujo se šokirao na roditeljskom sastanku kad je ugledao ocjene malog Mujice u imeniku, pa odluči otići kod ravnatelja. Uđe on u kancelariju, sjedne i očajnim glasom zavapi: - Ovaj moj… više »

VIC DANA

Mujo i dugovječnost

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju: - Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti? Mujo se nakašlje: -… više »

VIC DANA

Plavuša i nova kilaža

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Plavuša srela u gradu frendicu (isto plavušu), pa sjednu one na kavu. Nakon malo priče, plavuša se pohvali: - Znaš, draga, izgubila sam čak četiri kilograma! Druga… više »

VIC DANA

Mujo i šanse kod Fate

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Mujo se pali na Fatu već par mjeseci, a ona ga ne šljivi ni pola posto, pa je on jedne večeri presretne na ulazu u kafanu i upita: - Fato, bona, kak'e su moje šanse kod tebe?… više »

VIC DANA

Mujo i novi komšija

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Mujo se vratio iz kafane i priguzi se Fati koja gleda televiziju u krevetu, pa nakon nekog vremena ispali: - Danas sam vid'o onog novog komšiju, stvarno je frajer... priča se da je… više »

skrolaj na vrh