Vic dana
VIC DANA

Fata, Mujo i prva bračna noć

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Mujo i Fata se oženili nakon kratke veze, pa nakon vjenčanja Mujo sav napaljen kuca na vrata od apartmana za mladence u hotelu, no Fata ne otvara. Mujo pokuša otvoriti vrata, ali bila… više »

VIC DANA

Mujo i kasni sati

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Mujo se zarakijao s jaranima i došao kući u kasne sate, pa ga Fata upita ujutro za doručkom: - Kad si doš'o sinoć kući, nesrećo? Mujo slegne ramenima: - Oko deset... Fata se… više »

VIC DANA

Mujo traži posao

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Mujo dolazi na zavod za zapošljavanje i nakon dugog čekanja uđe kod referenta, sjedne i odmah krene: - Jarane, ja doš'o tražit' neki pos'o, imam kući desetero djece, treba to… više »

VIC DANA

Mali Mujica i večera

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Mali Mujica nakon cijelog popodneva u dvorištu uletava u kuću i viče već s vrata Fati: - Mamo, mamo, ja sam gladan! Fata mu složi večeru na brzaka, no kad je Mujica sjeo za stol, tužno… više »

VIC DANA

Mujo i prometna policija

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Mujo se zarakijao s jaranima u kafani, pa u gluho doba noći krene kući autom. Nakon par ulica zaustave ga panduri s klasičnim pitanjem: - Dr'veče... jeste l' pop'li šta? Mujo se… više »

VIC DANA

Plavuša u restoranu

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Plavuša dobila posao u restoranu kao domaćica, a gazda joj prvi dan rastumačio kako prima pozive i rezervacije.  Prvu večer zvoni telefon kao lud, pa se ona javi po tko zna koji… više »

VIC DANA

Fata pred spavanje

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Mujo zalegao u krevet, a Fata još u kupaoni... već je lagano u polusnu, kad ulazi Fata u spavaćici, stane pred ogledalo pa se okreće i gleda... nakon par minuta upita ona Muju: - Mujo,… više »

VIC DANA

Mujo i novi posao

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Mujo krenuo na razgovor za posao - lijepo se sredio, obukao novo odijelo i izglancao cipele, pa samouvjereno ulazi i sjeda na stolac. Tip za stolom čita njegov životopis pa ga upita za… više »

VIC DANA

Pijani Mujo i pogrdna imena

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Mujo dotetura kući pred zoru, pijan k'o zemlja, a Fata ga dočeka na vratima i zaurla: - Pijanduro jedna, sad se kuć' dolazi, vid' na šta ličiš!!! Mujo pijano odmahne rukom: -… više »

VIC DANA

Plavuša kupuje papagaja

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Plavuša odlučila da je vrijeme da si nabavi papagaja, pa povede frendicu iste boje kose u pet shop. Gledaju njih dvije papagaje i prva plavuša upita: - Čuj, ne mogu se odlučiti… više »

VIC DANA

Mujo i Fatino kuhanje

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Mujo i Fata poslije ručka sjeli pred televizor, pa će Mujo nakon jedno pola sata: - Jooo... Fato, bona, zaboravio ti reć'... pozvo'o sam Hasu danas na večeru... Fata ga prijeko pogleda i… više »

VIC DANA

Mali Mujica i curice na plaži

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Mali Mujica šeta plažom i nakon pola sata dođe do Muje sav nesretan: - Babo, babo, nijedna cur'ca neće pričat' samnom?! Mujo se nasmije: - E, moj Muj'ce, mora'ćeš primjen't moj… više »

VIC DANA

Fata s Mujom kod ginekologa

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Mujo doveo Fatu kod ginekologa, sjeo u čekaonicu i zgrabio neki magazin pa lista, a Fata uđe u ordinaciju i kad se sjela, reče doktoru: - Doktore, ja b' vas mol'la da i Mujo bude tu samnom...… više »

VIC DANA

Mujo i napaljena Fata

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Mujo krenuo navečer u izlazak i zasjeo za šank u kafani. Nakon pola sata skonta da ga ženska s kraja šanka mjerka od glave do pete, pa joj se nasmije i digne rakijicu kao… više »

VIC DANA

Mujo i gazdina žena

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Mujo se probudi prilično loše volje i nazove gazdu na posao: - Gazda, samo da s' javim, bolestan sam nešto pa ne mogu doć' na pos'o... Gazda zabrinuto upita: - Dobro je, Mujo,… više »

skrolaj na vrh