Vic dana
VIC DANA

Mujo i komarci

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Mujo otišao s jaranima na vikend do mora, pa se navečer opako napio rakije i zaspao na plaži. Hrče Mujo sve u šesnaest, kad iznad njega dolete dva komarca, pa će jedan drugom: -… više »

VIC DANA

Naramak viceva o plavušama

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Zašto plavuše bacaju sijeno na cestu? Žele nahraniti zebru. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Što… više »

VIC DANA

Mujo i Fatina ljubav

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Pitao Mujo jarane u kafani kako da provjeri da li ga Fata voli, pa mu komšija Ibro preporuči: - 'Vako, jarane - dođ' kući, pa pa'ni k'o da s' mrtav, tako š' vidit' š'a će… više »

VIC DANA

Mujo direktor i sekretarica

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Mujo direktor bacio oko na svoju sekretaricu, pa joj jedan dan kaže da treba ostati duže i čim su ostali otišli, on se počne muvati oko nje i uskoro je digne na stol, raširi joj… više »

VIC DANA

Mujo i ovisnik

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Mujo ode u kafanu na rakijicu i malo priče s jaranima, pa oni nakon par rundi završe na dnevnim događanjima. Nakon reda politike, Haso ispali listajući novine: - Vi'š ti to, sve… više »

VIC DANA

Mujo s ljubavnicom

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Mujo došao kod ljubavnice kad joj je muž otišao na službeni put i već se s vrata bacio na nju - strgnuo joj odjeću i bacio na krevet. Guzi Mujo k'o veliki, kad odjednom začuju… više »

VIC DANA

Mujo i plavuše

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Mujo zasjeo s jaranima u kafanu i nakon par rundi krenu oni pričati viceve, pa kad je Haso krenuo s vicevima o plavušama, nikad kraja... Sluša njega Mujo, pa ga nakon jednog… više »

VIC DANA

Mujo i telegram

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Fata otišla na poštu poslati Muji telegram na bauštelu da napokon dođe malo kući, no kako je škrta, upita službenicu na šalteru: - Jel' telegram jeftiniji… više »

VIC DANA

Mujo i gledanje komada na ulici

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Mujo i Haso sjeli na terasu od kafane i pijuckaju rakijicu, odmjeravajući i komentirajući ženske u prolazu. Odjednom iza ugla nalete blizanke, pa će Mujo: - Haso, bolan, koju b' ti? Haso… više »

VIC DANA

Mujo i novi zet

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Mujo ulazi u kafanu sav sretan i odmah viče: - Konobar, runda za sve, 'ćer m' se udaje! Raja se oduševila, svi mu čestitaju, pa nakon par rakija upita ga Haso: - Dobro je, bolan,… više »

VIC DANA

Mujo kod kardiologa

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Mujo došao na pregled kod kardiologa i nakon što ga je ovaj pregledao, uzme sve nalaze i zavrti glavom: - Gospod'ne, vama treba hitna operacija srca...  Mujo uzdahne, a… više »

VIC DANA

Mujo i novi iPhone

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Mujo došao u kafanu i pred sebe na stol ponosno stavi novi telefon, pa ga Haso upita: - Mujo, bolan, jel' ti to novi telefon? Mujo ponosno klimne: - Jest', vala, novi ajfon! Haso ga… više »

VIC DANA

Mujo i gledanje u kavu

objavljeno prije 4 mjeseca

Mujo i Haso sjeli na jutarnju kavu i nakon što je Mujo popio svoju, počne on vrtiti šalicu i gledati u nju, pa ga Haso upita: - Mujo, bolan, jel' ti gledaš u… više »

VIC DANA

Mujo mladi tata

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Mujo šeće čaršijom sa sinovima, a oni k'o Daltoni - četvorica, jedan drugom do uha kad iza ugla naleti Haso, Mujin jaran iz osnovne škole. Pozdrave se oni srdačno, pa će… više »

VIC DANA

Mujo na zavodu za zapošljavanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Mujo se došao prijaviti na zavod za zapošljavanje, pa ga službenica pita podatke, i kad su došli do zanimanja, Mujo ispali: - Pomoćni bagerist'! Službenica se zbuni: -… više »

skrolaj na vrh