Vic dana
VIC DANA

Mujo i selidba

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Mujo se selio u novi stan, pa stavio ormar na leđa i ide uz stepenice, kad na trećem katu naleti na nove susjede koji ga zbunjeno pogledaju i upitaju: - Komšija, bolan, pa zar… više »

VIC DANA

Mujo i uletavanje Fati

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Mujo izašao s jaranima u disko i primjeti Fatu kako zanosno pleše i mrda guzom, pa joj se počne približavati i skupljati hrabrost da joj uleti. Dođe on njoj s leđa, pa kad je… više »

VIC DANA

Mujo i Smrt

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Mujo pijucka pivo u dnevnoj pred televizorom, kad netko zakuca na vrata. Mujo nastavi s pivom, no taj i dalje uporno kuca, pa se on s uzdahom digne i otvori vrata, a tamo - Smrt u kapuljači s… više »

VIC DANA

Mali Mujica i banane

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Mali Mujica uzeo bananu prije odlaska u dvorište na igranje, pa sjedne na granu drveta i navali na nju. Skupili se klinci ispod drveta, pa će mali Ibro posprdno: - Muj'ce, bolan,… više »

VIC DANA

Mujo i vožnja u pijanom stanju

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo se dobro napio s jaranima i u kasne sate odlučio krenuti kući. Uđe on u svog Golfa, krivuda ulicama kad najednom sijevne palica i panduri ga zaustave. Mujo opsuje, spusti prozor i… više »

VIC DANA

Ludi Mujo i bolnica

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Mujo nazove bolnicu i javi se sestra: - Dobar dan, psihijatrija, izvol'te... Mujo upita: - Dobar dan, rec'te m', jel' soba 5 prazna? Sestra se zbuni: - Kako to mislite? Mujo ponovi: - Pa jel'… više »

Možda bismo trebali biti malo oprezniji / ISTOCK
VIC DANA

Mujo, Fata i ljubav

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Mujo i Fata se seksaju sve u šesnaest, pa kad su oboje svršili, izvale se na leđa i zapale po cigaru. Fata nakon par dimova upita Muju: - Mujo, bolan, voliš l' ti mene?… više »

VIC DANA

Mujo i pogodak na lotu

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mujo ulijeće u kuću nakon posla i s vrata upita Fatu: - Fato, bona, šta b' ti naprav'la da ja dobijem na lotu? Fata bez razmišljanja ispali: - Uzela b' ti pola u rastavi i… više »

VIC DANA

Mali Mujica i gorke suze

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Mali Mujica sjedi na ulazu u zgradu i plače, pa mu priđe susjeda, zagrli ga i pokuša utješiti: - 'Ajde, bolan, 'ajde... bi'će u redu.... š'a je bilo, š'a… više »

VIC DANA

Pijani Mujo i Fata

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Mujo se jedva dovukao kući mrtav pijan u sitne sata, a bijesna Fata ga dočeka u kuhinji i zvizne mu jednu za uhu: - Pijanduro jedna obična, 'o'š još pit'? Mujo šuti, a… više »

VIC DANA

Mujo i svađanje s Fatom

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Mujo sjedi u kafani i dolazi mu Haso pa ga pita: - Mujo, bolan, čuo sam jutros deranje iz tvog stana, š'a je bilo, jesil' se posvađ'o s Fatom? Mujo klimne:  - Jašta sam,… više »

VIC DANA

Fata, mali Mujica i pandur

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Fata dovela malog Mujicu u policijsku stanicu i kaže zapovjedniku: - Ja b' 'tjela da moj Muj'ca postane pol'cajac! Zapovjednik je zbunjeno upita: - A što? Fata odlučno odvrati: - Zato… više »

VIC DANA

Mujo pandur kod Boga

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Mujo pandur poginuo na poslu pa stigao pred Boga koji ga upita: - Reci, sinko, jesi ti činio dobro? Mujo klimne, a Bog nastavi: - A jesi li činio zla? Mujo uzdahne: - A znalo se dogodit'...… više »

VIC DANA

Mujo u auto školi

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Mujo krenuo u autoškolu i nakon par sati vožnje instruktor mu naloži da stane na pumpi. Prilazi im lik koji radi na pumpi i kucne na prozor, pa ga Mujo spusti: - Morate ugasit' motor… više »

VIC DANA

Mujo na pravoj operaciji

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Mujo se ozbiljno razbolio i doktor ga zabilježi za hitnu operaciju. Već za dva dana dolazi Mujo u bolnicu, sestre ga počnu pripremati za operaciju, kad u operacijsku dvoranu ulazi… više »

skrolaj na vrh