Zagreb
ARHIVALIJA MJESECA

Arhivalija za mjesec listopad

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

HR-DAZG-38-Ured za katastar ( 1883./1959. ), kut.894. Popis kućnih brojeva, imena, prezimena i nadimaka (prisvarka) porezne općine Zaprešić iz 1894.godine (tada sela) u svrhu popisa… više »

KVIZ

Prijavite svoje ekipe za KOZu još jučer!

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

U nedjelju, 9. listopada, s početkom u 19 sati održat će se nova KOZa, kviz općeg znanja. Kviz će se sastojati od raznovrsnih pitanja podijeljenih u pet standardnih kategorija: Opći kaos… više »

1. LISTOPADA

Tijela nisu za roštilj

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vegetarijanstva (1. listopada) i Svjetskog dana životinja s farma (2. listopada), udruga Prijatelji životinja pozvala je sve da se odluče na pozitivne… više »

DOĐITE

Vikend zdravlja na Velesajmu

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Širok raspon tema obuhvaća i problem pretilosti kao uzročnika mnogih problema, zatim audiometriju u prevenciji gubitka sluha, prirodno liječenje neplodnosti u Daruvarskim toplicama te… više »

UPOZORENJE

Čaša Save na Zrinjevcu

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Instalacija pod nazivom Čaša Save, skulptura u obliku predimenzionirane čaše unutar koje se, zahvaljujući dvostrukim stijenkama, nalazi voda iz rijeke Save, postavljena je danas… više »

DOĐITE

Humanitarni koncert za Indigo njuške

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo slavi svoj treći rođendan.  Uz predstavljanje rada Udruge, te uz slavljeničku tortu, proslavu rođendana će uveličati i glazbeni… više »

NAPOKON

Moderniji i atraktivniji Zoološki vrt otvorio vrata posjetiteljima

objavljeno prije 7 mjeseci

U 2015. godini Grad Zagreb posjetilo je više od milijun turista. Glavni grad Republike Hrvatske u zadnjih nekoliko godina bilježi konstantan rast broja posjetitelja, a kako bi se taj… više »

VJEŽBAJTE!

Tjedan otvorenih vrata Synergy fitness centra

objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana

Synergy, novootvoreni fitness centar i ovim putem sas poziva na Tjedan otvorenih vratakoji se održava od 26.9. do 1.10. Nalaze se u samom središtu Zagreba, u Praškoj ulici 10, a… više »

PROSVJEDNA AKCIJA

Oslobodite prostor za bicikliste i pješake!

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Prosvjednim performansom ispred zgrade Gradske uprave danas na međunarodni Dan bez automobila aktivisti i aktivistice Zelene akcije zahtijevali su promjenu gradske politike kojom se omogućava… više »

ZV

Sajmovi zdravog življenja i IZVOR na Velesajmu

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Drugu polovicu sajamske poslovne godine na Zagrebačkom velesajmu otvaramo terminom rezerviranog za Sajmove zdravog življenja (Organica, APItera, Mystic) i IZVOR, sajam županija, izvornih… više »

WTF?

Gajeva se raskopava, slijedi dvomjesečni kaos u gradu

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Gajeva ulica postaje gradilište i tako će biti barem sljedeća dva mjeseca, a ako vrijeme ne posluži izvođače, tko zna ... Što reći o Bandićevoj ideji da raskopa jednu od žila… više »

TRIBINA

Kako se krećemo Donjim gradom?

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Grad Zagreb i Udruga "Sindikat biciklista" u suradnji s Gradskom četvrti Donji grad pozivaju stanovnike Donjeg grada i sve ostale zainteresirane građane… više »

MLJAC

Počeo prvi Zagreb Burger Festival

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Najbolji zagrebački burger restorani počeli su služiti svoje najbolje kreacije u samom centru grada, na Strossmayerovom trgu. Punih jedanaest dana svi će ljubitelji burgera moći uživati u… više »

DOĐITE

CeKaTe u kvARTu: Dan Vrbana, subota 17. rujna

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

CeKaTe u suradnji s kvartovskim Mjesnim odborima i Vijećima gradskih četvrti nastavlja programe oživljavanja javnih gradskih površina te izvođenja lokalne kulturne i umjetničke ponude… više »

KOMENTAR

Burni život bora sa Savice

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Moj omiljeni dio u ekranizaciji klasika H.G. Welsa „Vremeplov" je kada izumitelj sjedne u svoj vremenski stroj i kada se putujući kroz vrijeme, prostor oko njega mijenja munjevitom… više »

skrolaj na vrh