Zdravlje nema prethodne stranice
ODLIČNO

Stiže prvo cjepivo protiv malarije

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Prvo svjetsko cjepivo protiv malarije bit će iduće godine dostupno u Keniji, Malaviju i Gani, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija. Radi se o prvom cjepivu protiv te… više »

EH, DA ...

Koliko je ovisnika u Hrvatskoj?

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

U Hrvatskoj je trenutno registrirano oko 6700 opijatskih ovisnika koji su na supstitucijskoj terapiji, te još oko 1500 koji su ovisni o drugim sredstvima, a 90% ovisnika prima… više »

SJAJNO

Pronađen lijek protiv demencije?

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Britansko Vijeće za medicinska istraživanja (MRC) je 2013. prvi put zaustavilo propadanje moždanih stanica u životinja, što je bila vijest koja je obišla svijet. No, aktivna… više »

ZAPAMTITE :)

Zelenilo je dobro za zdravlje starijih

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Zelenilo je blagotvorno za zdravlje, to je jasno svima, a izgleda da najviše odgovara onima koje je možda i najpotrebnije - starijim osobama.  Nalazi koje je objavio International… više »

ODLIČNO

Nema prodaje lijekova u specijaliziranim prodavaonicama

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) izvijestila je u srijedu da su tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. i Bayer d.o.o. pristale na zadržavanje postojećeg modela izdavanja lijekova s acetilsalicilatnom… više »

OPREZNO

Kako zdravlje srca utječe na mozak

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Zdravlje mozga umnogome ovisi i o zdravlju srca, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje provedeno na prestižnom sveučilištu Johns Hopkins. Kako piše Journal of the American… više »

PRIPAZITE

Otkaz uzrokuje moždani udar?

objavljeno prije 13 dana i 18 sati

Otkaz je izuzetno stresna situacija u životu svake osobe, a istraživanje provedeno u Japanu pronašlo je čvrstu vezu između otkaza i moždanog udara. Pokazalo se kako osobama koje su… više »

PRIRODA JE SPAS

Krv komodskog varana ključna za nove antibiotike

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Krv komodskog varana sadrži važan kemijski spoj koji bi se, po mišljenju američkih znanstvenika mogao iskoristiti u procesu zacjeljivanja inficiranih rana. Zato su odlučili stvoriti… više »

PRIDRUŽITE SE

Nacionalno istraživanje Udruge Sve za NJU

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Udruga SVE za NJU provodi prvo veliko nacionalno istraživanje o iskustvima i percepciji oboljelih od raka dojke. Do sada je 400-injak žena ispunilo upitnik i tako dalo svoj glas za… više »

STRAŠNO

Pušenje je uzrok svake desete smrti

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

Pušenje uzrokuje svaku desetu smrt u svijetu, polovicu u samo četiri države - Kini, Indiji, SAD-u i Rusiji, pokazala je najnovija sudija. Unatoč višedesetljetnim kampanjama… više »

BORBA

Svjetska zdravstvena organizacija protiv krivotvorenih lijekova

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svaki drug lijek kupljen preko interneta krivotvoren, a od korištenja takvih lijekova godišnje umre i do milijun… više »

PRIPAZITE

Mlađi od 3 godine ne bi smjeli imati pristup interaktivnim ekranima

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Francuska Udruga za ambulantnu pedijatriju (AFPA) izrazila je zabrinutost nakon istraživanja provedenog na 428 djece mlađe od tri godine, čiji su rezultati pokazali da ih čak 47 posto gotovo… više »

INICIJATIVA

Otvara se dnevna bolnica za ovisnike o internetu

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Ovisnost o internetu i društvenim mrežama, a i igricama, još uvijek nemaju službenu medicinsku dijagnozu, no stručnjaci su uvjereni u nužnost pružanja sustavne stručne pomoći… više »

PRIPAZITE

Manjak sna povećava rizik za rak prostate

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Manjak sna donosi raznorazne probleme, a naročito muškarcima - novo je istraživanje pokazalo da u odnosu na muškarce koji u prosjeku spavaju 7 sati, muškarci koji spavaju… više »

OPREZ

Nedovoljno sna uništava nam kosti?

objavljeno prije 25 dana i 20 sati

Nekvalitetni san koji je dosad već bio povezan s rizikom od razvoja raznih kroničnih bolesti mogao bi pridonositi i gubitku koštane mase, pokazalo je novo istraživanje. Istraživanje,… više »

skrolaj na vrh