Zdravlje
MA DA?

Pretilost loše djeluje na mozak

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Mozak načelno gubi bijelu tvar - dio mozga koji prenosi informacije - sa starenjem. Međutim, tim sa Sveučilišta Cambridge utvrdio je da je gubitak povećan kada osoba ima prekomjernu… više »

RJEŠENJE?

Kako menopauza ubrzava starenje

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Prema istraživačima, nesanica je česta nuspojava menopauze koja ujedno pokreće promjene potaknute starenjem u žena te bi navedeni faktori mogli utjecati na povećani rizik bolesti… više »

HUMANITARNO

Novo Nordisk pomaže sanaciju KBC Osijek

objavljeno prije 10 mjeseci

Donacijom ukupne vrijednosti 170.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Osijek, NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. pomogao je pri sanaciji štete na pedijatrijskom odjelu prouzrokovane olujnim… više »

OPREZ

Veza menopauze i dijabetesa tipa 2

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Žene koje u menopauzu uđu prerano imaju prosječno 37% veći rizik za dijabetes tipa 2, dok žene koje u menopauzu uđu nakon 55. godine imaju prosječno 23% veći rizik. Znanstvenici vjeruju kako… više »

PAMET U GLAVU!

Pet najopasnijih ovisnosti koje vas mogu uništiti

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Britanski psihijatar i neuoropsihofarmakolog David Nutt i njegove kolege napravili su popis od najopasnijih pet supstanci koji najlakše izazivaju ovisnost iako se odgovor na pitanje… više »

ZDRAVO I FINO

Potaknite rad štitnjače uz čudotvorni napitak

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Bolest šitnjače poznata kao hipotireoza u velikom je porastu u suvremenom svijetu. Ukoliko patite od te bolesti, znate da štitnjača ne proizvodi dovoljne količine hormona koji… više »

SAVJETI

Voće vam može spasiti zdravlje

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Voće je važan dio prehrane, jer ćemo konzumacijom svježih plodova napuniti svoje tijelo potrebnim vitaminima i mineralima, no to nije sve. Novo istraživanje kineskih znanstvenika pokazalo je… više »

LJEKOVITO

Omega-3 masne kiseline učinkovite i protiv raka

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Omega-3 masne kiseline odlična su zaštita od razne bolesti, a novo je istraživanje pokazalo i da su izuzetno učinkovite u borbi s nekim oblicima karcinoma.  Znanstvenici s… više »

OPREZ

Kakva je veza alkohola i raka?

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Alkohol, jedna od najjačih droga koje izazivaju ovisnost, a legalna je, i karcinom neraskidivo su vezani, tvrde rezultati novog istraživanja. Istraživači u stručnom časopisu Addiction… više »

USPJEH

Čudesno tvrd metal iz laboratorija

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Spoj zlata i titana fantastičan je novi metal koji će pronaći široku primjenu u medicini zbog svoje tvrdoće. Materijal je četiri puta tvrđi od čistog titana i pogodan je za izradu… više »

ŠTETA

Povučene kapsule kanabisa iz ljekarni

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Kapsule kanabisovog ulja dočekane su nakon godinu dana natezanja, no već nakon desetak dana u ljekarnama - povučene su iz prodaje. Naime, kapsule su počele ispuštati ulje, a iz… više »

OPREZ

E-cigarete oštećuju stanice u ustima

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Laboratorijska testiranja su pokazala kako toksične supstance i nanočestice koje nastaju radom e-cigareta mogu prouzročiti odumiranje do 85% stanica iz korištenih kultura. Znanstvenici… više »

OPREZ

Televizija slabi kosti

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Gledanje televizije štetno je na više načina za naš organizam, a najnovije australsko istraživanje pokazalo je zabrinjavajuće podatke - što više vremena… više »

STVARNO?

Otkrivanjem lijeka za rak mogli bismo izliječiti HIV

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

Godine istraživanja drastično su promijenile liječenje virusa HIV i dovele ga koliko toliko pod kontrolu, ali još uvijek kaskamo u traženju lijeka.… više »

MA DA?

Loše navike koje nam čuvaju zdravlje

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Dijete vam siše palac ili grize nokte? Vjerojatno ste ljuti zbog takvih navika, no istraživanje je pokazalo da su zapravo vrlo korisne u borbi protiv - alergija. Istraživanje je… više »

skrolaj na vrh