Zdravlje
ŠTETA

Povučene kapsule kanabisa iz ljekarni

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Kapsule kanabisovog ulja dočekane su nakon godinu dana natezanja, no već nakon desetak dana u ljekarnama - povučene su iz prodaje. Naime, kapsule su počele ispuštati ulje, a iz… više »

OPREZ

E-cigarete oštećuju stanice u ustima

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Laboratorijska testiranja su pokazala kako toksične supstance i nanočestice koje nastaju radom e-cigareta mogu prouzročiti odumiranje do 85% stanica iz korištenih kultura. Znanstvenici… više »

OPREZ

Televizija slabi kosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Gledanje televizije štetno je na više načina za naš organizam, a najnovije australsko istraživanje pokazalo je zabrinjavajuće podatke - što više vremena… više »

STVARNO?

Otkrivanjem lijeka za rak mogli bismo izliječiti HIV

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Godine istraživanja drastično su promijenile liječenje virusa HIV i dovele ga koliko toliko pod kontrolu, ali još uvijek kaskamo u traženju lijeka.… više »

MA DA?

Loše navike koje nam čuvaju zdravlje

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Dijete vam siše palac ili grize nokte? Vjerojatno ste ljuti zbog takvih navika, no istraživanje je pokazalo da su zapravo vrlo korisne u borbi protiv - alergija. Istraživanje je… više »

PRIZNANJE

PharmaS postao partner farmaceutske izvrsnosti

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Projekt je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave… više »

ODLIČNO

Europski parlament protiv reklamiranja kofeina kao "dobrog"

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Europski parlament je izglasao veto na tehničku mjeru kojom se na energetskim pićima dopuštaju tvrdnje poput „kofein pridonosi povećanju performansi" i „kofein pridonosi… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
ZDRAVI FILM

Klinci pojma nemaju - o zdravoj prehrani

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

U petoj godini provedbe edukativnog projekta "Vrtim zdravi film" sudjelovalo je više od 4200 djece iz 89 osnovnih škola diljem Hrvatske, a projekt su u školama provodili… više »

ZDRAVLJE

Migrena dolazi - genetski?

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Istraživanje je proveo međunarodni tim znanstvenika okupljen u International Headache Genetics Consortium. Znanstvenici iz Australije, Danske, Estonije, Finske, Njemačke, Islanda Nizozemske,… više »

ZDRAVLJE

Brak i zdrav život temelj su dugovječnosti

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Zdrav život je izraz koji mnogim muškarcima ne znači puno, a jedini način na koji ga mogu shvatiti je da ih njihova draga, više ili manje uspješno, nagovaranjem natjera… više »

PRIPAZITE

Apneja je loša za pamćenje

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Apneja ili privremeni opetovani prestanak disanja u snu je relativno česta pojava kod pacijenata s multiplom sklerozom, dodaju američki znanstvenici s University of Michigan. Stručni časopis… više »

NAPOKON

Prva pošiljka kapsuliranog kanabisa stigla u Hrvatsku

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Ovoga tjedna bit će objavljene i kliničke smjernice koje je, zbog dolaska kapsula kanabisa u Hrvatsku, izradilo Povjerenstvo za analizu i preporuke primjene indijske konoplje i kanabinoida.… više »

ZANIMLJIVO :)

Koliko zapravo jedu mala djeca?

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Djeca s prevelikom tjelesnom masom u dobi od 4 do 18 imaju prosječno jednak broj obroka kao i njihovi vršnjaci, pokazuju podaci prikupljeni od oko 2500 djece. Uz to, obje skupine djece… više »

GROZNO

Financijska kriza ubija, bez dvojbe

objavljeno prije 11 mjeseci

Financijska kriza pogubna je za zdravlje, a to se naročito manifestiralo u stopi smrtnosti od karcinoma, pokazalo je istraživanje. "Zbog posljedica ekonomske krize koja je počela 2008., od… više »

SJSJNO

Otkrivena molekula koja napada stanice melanoma

objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana

Molekula koja šteti kancerogenim stanicama, a pritom ne oštećuje zdrave san je znanstvenika već desetljećima, a Francuzi tvrde da su uspjeli! Molekulu nazvanu HA15 razvila je… više »

skrolaj na vrh