Zdravlje
DOKAZANO NIJE ZDRAVO

Ne pripremajte hranu u mikrovalnoj

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

Znanstvenike brine sve veća uporaba mikrovalne pećnice za pripremanje hrane, budući da ta vrsta pećnice zrači, a zračenje je opasno ako se mikrovalna često rabi. Također, hrana iz plastičnih… više »

ZAPAMTITE

Alkohol je vrlo loš za - dišne puteve

objavljeno prije 11 mjeseci i 19 dana

Ljubitelji alkohola imaju nižu stopu dušičnog monoksida u dahu u odnosu na odrasle osobe koje ne piju alkoholna pića. To su važni rezultati jer je dušični monoksid, kojeg tijelo… više »

MA DA?

Pretilost loše djeluje na mozak

objavljeno prije 11 mjeseci i 19 dana

Mozak načelno gubi bijelu tvar - dio mozga koji prenosi informacije - sa starenjem. Međutim, tim sa Sveučilišta Cambridge utvrdio je da je gubitak povećan kada osoba ima prekomjernu… više »

RJEŠENJE?

Kako menopauza ubrzava starenje

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Prema istraživačima, nesanica je česta nuspojava menopauze koja ujedno pokreće promjene potaknute starenjem u žena te bi navedeni faktori mogli utjecati na povećani rizik bolesti… više »

HUMANITARNO

Novo Nordisk pomaže sanaciju KBC Osijek

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Donacijom ukupne vrijednosti 170.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Osijek, NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. pomogao je pri sanaciji štete na pedijatrijskom odjelu prouzrokovane olujnim… više »

OPREZ

Veza menopauze i dijabetesa tipa 2

objavljeno prije 11 mjeseci i 24 dana

Žene koje u menopauzu uđu prerano imaju prosječno 37% veći rizik za dijabetes tipa 2, dok žene koje u menopauzu uđu nakon 55. godine imaju prosječno 23% veći rizik. Znanstvenici vjeruju kako… više »

PAMET U GLAVU!

Pet najopasnijih ovisnosti koje vas mogu uništiti

objavljeno prije 11 mjeseci i 27 dana

Britanski psihijatar i neuoropsihofarmakolog David Nutt i njegove kolege napravili su popis od najopasnijih pet supstanci koji najlakše izazivaju ovisnost iako se odgovor na pitanje… više »

ZDRAVO I FINO

Potaknite rad štitnjače uz čudotvorni napitak

objavljeno prije 11 mjeseci i 28 dana

Bolest šitnjače poznata kao hipotireoza u velikom je porastu u suvremenom svijetu. Ukoliko patite od te bolesti, znate da štitnjača ne proizvodi dovoljne količine hormona koji… više »

SAVJETI

Voće vam može spasiti zdravlje

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Voće je važan dio prehrane, jer ćemo konzumacijom svježih plodova napuniti svoje tijelo potrebnim vitaminima i mineralima, no to nije sve. Novo istraživanje kineskih znanstvenika pokazalo je… više »

LJEKOVITO

Omega-3 masne kiseline učinkovite i protiv raka

objavljeno prije 1 godinu

Omega-3 masne kiseline odlična su zaštita od razne bolesti, a novo je istraživanje pokazalo i da su izuzetno učinkovite u borbi s nekim oblicima karcinoma.  Znanstvenici s… više »

OPREZ

Kakva je veza alkohola i raka?

objavljeno prije 1 godinu

Alkohol, jedna od najjačih droga koje izazivaju ovisnost, a legalna je, i karcinom neraskidivo su vezani, tvrde rezultati novog istraživanja. Istraživači u stručnom časopisu Addiction… više »

USPJEH

Čudesno tvrd metal iz laboratorija

objavljeno prije 1 godinu

Spoj zlata i titana fantastičan je novi metal koji će pronaći široku primjenu u medicini zbog svoje tvrdoće. Materijal je četiri puta tvrđi od čistog titana i pogodan je za izradu… više »

ŠTETA

Povučene kapsule kanabisa iz ljekarni

objavljeno prije 1 godinu

Kapsule kanabisovog ulja dočekane su nakon godinu dana natezanja, no već nakon desetak dana u ljekarnama - povučene su iz prodaje. Naime, kapsule su počele ispuštati ulje, a iz… više »

OPREZ

E-cigarete oštećuju stanice u ustima

objavljeno prije 1 godinu

Laboratorijska testiranja su pokazala kako toksične supstance i nanočestice koje nastaju radom e-cigareta mogu prouzročiti odumiranje do 85% stanica iz korištenih kultura. Znanstvenici… više »

OPREZ

Televizija slabi kosti

objavljeno prije 1 godinu

Gledanje televizije štetno je na više načina za naš organizam, a najnovije australsko istraživanje pokazalo je zabrinjavajuće podatke - što više vremena… više »

skrolaj na vrh