Zdravlje
EHH ...

Pušačima je teže naći posao

objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana

Pušenje je već odavno prestalo biti društveno prihvatljivo ponašanje u razvijenim zemljama, a sve više se ista politika prenosi i kod nas. No, ovakav drastičan… više »

HMM

Aspirin kao prevencija raka?

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

USPSTF preporuča da osobe od 50 do 69 godina s povećanim rizikom od krvožilnih bolesti, koje nisu sklone krvarenju unutarnjih organa, u idućih deset godina uzimaju aspirin kao sredstvo prve… više »

BRAVO!

Brak pomaže u borbi s karcinomom

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Brak je sjajna stvar ukoliko su u njemu odnosi i komunikacija na dobroj razini, a osim što daje mir i sigurnost, dokazano je i ljekovit. Naime, istraživanje provedeno u Kaliforniji… više »

PRIPAZITE

Povezanost stresa i srčanog udara

objavljeno prije 11 mjeseci i 19 dana

Stres obično navodimo kao uzrok kad netko dobije srčani udar, no zapravo do sada nije bilo poznato koji mehanizam je odgovoran za takav rezultat. Novo američko istraživanje pokazalo je da… više »

DADILJE

Koje se zemlje najbolje brinu za zdravlje stanovništva

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Finska je "najgore je mjesto u EU za jesti, piti i inhalirati" (dim iz e-cigarete), smatraju u Epicentru, Europskom informativnom centru za politiku, neovisnoj inicijativi šest vodećih… više »

SAVJETI

Pustite tinejdžere da spavaju, treba im!

objavljeno prije 11 mjeseci i 25 dana

Već je poznato kako pomanjkanje sna kod odraslih osoba može rezultirati povećanjem rizika za zdravlje srca i krvnih žila, pretilost i dijabetes tipa 2. U novom istraživanju je utvrđeno i kako… više »

EPIDEMIJA

Na svijetu je više pretilih nego pothranjenih

objavljeno prije 11 mjeseci i 26 dana

U svijetu je trenutačno više pretilih nego pothranjenih, a novo istraživanje je pokazalo da je broj gojaznih osoba i dalje u porastu te da je potrebno poduzeti hitne korake kako bi se… više »

STVARNO?

Kako video igre utječu na mozak

objavljeno prije 1 godinu

Igranje igrica na računalima i konzolama ima i neke pozitivne učinke na mozak igrača, no jednako tako postoje i one loše, koje su puno primjetnije. Podaci prikupljeni od oko 200… više »

POTEZI

Pretilost je novo pušenje

objavljeno prije 1 godinu

Medicinske, javno-zdravstvene, organizacije za zaštitu djece kao i one za borbu protiv pretilosti oduševljeno su primile prošlotjedno uvođenje poreza na šećer u… više »

INICIJATICA

Treba smanjiti količine šećera u sokovima

objavljeno prije 1 godinu

Znanstvenici s Queen Mary University of London bavili su se posljedicama postupnog smanjenja udjela šećera u sokovima i sličnim napicima za 40% do 2021 godine. Pokazalo se kako bi… više »

UPOZORENJA

Stižu cigarete s drastičnim fotografijama na pakiranjima

objavljeno prije 1 godinu

Upozorenje s fotografijom trebalo bi se nalaziti na 65 posto površine ambalaže. Sa svake bočne strane stajat će dodatno upozorenje. S jedne bi strane pisalo da pušenje ubija, a… više »

NAPOKON

Manje antibiotika u uzgoju stoke

objavljeno prije 1 godinu

Regulativa o veterinarskim lijekovima izglasana je u Europskom parlamentu, što praktično znači da će napokon neki antibiotici biti proglašeni samo za upotrebu na ljudima.… više »

OPREZ ...

Mršavljenje je odlična prevencija dijabetesa tipa 2

objavljeno prije 1 godinu

Dijabetes tipa 2 jedna je od onih bolesti s kojima se može živjeti, no jednako tako mogu i poprilično utjecati na kvalitetu vašeg života. Stoga, ako imate dvadesetak godina i barem… više »

SAVJETI

Kako je najbolje prestati pušiti

objavljeno prije 1 godinu

Prestati pušiti nije baš lako, tvrde oni koji su pokušali i odustali, a jedno je britansko istraživanje dalo jednostavan savjet za učinkovito ostavljanje cigareta -… više »

PODRŠKA

Kako partner pomaže u prestanku pušenja

objavljeno prije 1 godinu

Prestanak pušenja puno je lakša misija ako se u cijelu priču svojom bezuvjetnom podrškom uključi i partner, pokazalo je istraživanje provedeno na škotskom… više »

skrolaj na vrh