Zdravlje
PRIZNANJE

PharmaS postao partner farmaceutske izvrsnosti

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Projekt je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave… više »

ODLIČNO

Europski parlament protiv reklamiranja kofeina kao "dobrog"

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Europski parlament je izglasao veto na tehničku mjeru kojom se na energetskim pićima dopuštaju tvrdnje poput „kofein pridonosi povećanju performansi" i „kofein pridonosi… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
ZDRAVI FILM

Klinci pojma nemaju - o zdravoj prehrani

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

U petoj godini provedbe edukativnog projekta "Vrtim zdravi film" sudjelovalo je više od 4200 djece iz 89 osnovnih škola diljem Hrvatske, a projekt su u školama provodili… više »

ZDRAVLJE

Migrena dolazi - genetski?

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

Istraživanje je proveo međunarodni tim znanstvenika okupljen u International Headache Genetics Consortium. Znanstvenici iz Australije, Danske, Estonije, Finske, Njemačke, Islanda Nizozemske,… više »

ZDRAVLJE

Brak i zdrav život temelj su dugovječnosti

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Zdrav život je izraz koji mnogim muškarcima ne znači puno, a jedini način na koji ga mogu shvatiti je da ih njihova draga, više ili manje uspješno, nagovaranjem natjera… više »

PRIPAZITE

Apneja je loša za pamćenje

objavljeno prije 11 mjeseci i 10 dana

Apneja ili privremeni opetovani prestanak disanja u snu je relativno česta pojava kod pacijenata s multiplom sklerozom, dodaju američki znanstvenici s University of Michigan. Stručni časopis… više »

NAPOKON

Prva pošiljka kapsuliranog kanabisa stigla u Hrvatsku

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Ovoga tjedna bit će objavljene i kliničke smjernice koje je, zbog dolaska kapsula kanabisa u Hrvatsku, izradilo Povjerenstvo za analizu i preporuke primjene indijske konoplje i kanabinoida.… više »

ZANIMLJIVO :)

Koliko zapravo jedu mala djeca?

objavljeno prije 11 mjeseci i 27 dana

Djeca s prevelikom tjelesnom masom u dobi od 4 do 18 imaju prosječno jednak broj obroka kao i njihovi vršnjaci, pokazuju podaci prikupljeni od oko 2500 djece. Uz to, obje skupine djece… više »

GROZNO

Financijska kriza ubija, bez dvojbe

objavljeno prije 1 godinu

Financijska kriza pogubna je za zdravlje, a to se naročito manifestiralo u stopi smrtnosti od karcinoma, pokazalo je istraživanje. "Zbog posljedica ekonomske krize koja je počela 2008., od… više »

SJSJNO

Otkrivena molekula koja napada stanice melanoma

objavljeno prije 1 godinu

Molekula koja šteti kancerogenim stanicama, a pritom ne oštećuje zdrave san je znanstvenika već desetljećima, a Francuzi tvrde da su uspjeli! Molekulu nazvanu HA15 razvila je… više »

STRAŠNO

Superbakterija otporna na sve antibiotike je stigla

objavljeno prije 1 godinu

Superbakterije otporne na sve antibiotike već su dugo prijetnja katastrofe koja je uzrokovana pretjeranom upotrebom te vrste lijekova, a američki su dužnosnici izvijestili da su upravo… više »

ODLUKA

EU protiv kancerogenih tvari

objavljeno prije 1 godinu

Komisija predlaže uvođenje novih ili izmijenjenih graničnih vrijednosti za izloženost za 13 kancerogenih tvari u okviru Direktive o kancerogenim i mutagenim tvarima. Te se granične… više »

STRAŠNO!

Superbakterije će nas tamaniti kao muhe

objavljeno prije 1 godinu

Superbakterije bi mogle biti opasnije od svih ratova na kugli zemaljskoj, jer smo pretjeranim korištenjem antibiotika doveli sami sebe u opasnost - procjene govore da će za tridesetak… više »

COOL

Depresiju ćemo liječiti - halucinogenim gljivama?

objavljeno prije 1 godinu

Halucinogene gljive obično se smatraju prilično opasnim načinom drogiranja, no izgleda da je ipak pronađena i medicinska primjena za njih - liječenje depresije. Kod 8 pacijenata kojima nisu… više »

PRIPAZITE

Manjak sna vodi u dijabetes tipa 2

objavljeno prije 1 godinu

Manjak sna loš je za zdravlje iz više razloga, a jedan od glavnih je znatno povećanje rizika za razvoj dijabetesa tipa 2. Cijeli niz ranijih istraživanja ukazao je na povećanje… više »

skrolaj na vrh