Zdravlje
PRIDRUŽITE SE

Nacionalno istraživanje Udruge Sve za NJU

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Udruga SVE za NJU provodi prvo veliko nacionalno istraživanje o iskustvima i percepciji oboljelih od raka dojke. Do sada je 400-injak žena ispunilo upitnik i tako dalo svoj glas za… više »

STRAŠNO

Pušenje je uzrok svake desete smrti

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Pušenje uzrokuje svaku desetu smrt u svijetu, polovicu u samo četiri države - Kini, Indiji, SAD-u i Rusiji, pokazala je najnovija sudija. Unatoč višedesetljetnim kampanjama… više »

BORBA

Svjetska zdravstvena organizacija protiv krivotvorenih lijekova

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svaki drug lijek kupljen preko interneta krivotvoren, a od korištenja takvih lijekova godišnje umre i do milijun… više »

PRIPAZITE

Mlađi od 3 godine ne bi smjeli imati pristup interaktivnim ekranima

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Francuska Udruga za ambulantnu pedijatriju (AFPA) izrazila je zabrinutost nakon istraživanja provedenog na 428 djece mlađe od tri godine, čiji su rezultati pokazali da ih čak 47 posto gotovo… više »

INICIJATIVA

Otvara se dnevna bolnica za ovisnike o internetu

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Ovisnost o internetu i društvenim mrežama, a i igricama, još uvijek nemaju službenu medicinsku dijagnozu, no stručnjaci su uvjereni u nužnost pružanja sustavne stručne pomoći… više »

PRIPAZITE

Manjak sna povećava rizik za rak prostate

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Manjak sna donosi raznorazne probleme, a naročito muškarcima - novo je istraživanje pokazalo da u odnosu na muškarce koji u prosjeku spavaju 7 sati, muškarci koji spavaju… više »

OPREZ

Nedovoljno sna uništava nam kosti?

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Nekvalitetni san koji je dosad već bio povezan s rizikom od razvoja raznih kroničnih bolesti mogao bi pridonositi i gubitku koštane mase, pokazalo je novo istraživanje. Istraživanje,… više »

SAZNAJEMO

Od mliječnih do trajnih zuba

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Svakodnevno pranje zubi radi zaštite i održavanja higijene usne šupljine odsada je moguće i bez fluora i sintetskih dodataka. Iz laboratorija domaće kompanije Elbi Medikal… više »

BRAVO

Hrvati drastično smanjili unos soli

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Hrvatska je tijekom deset godina kampanje smanjenja prekomjernog unosa kuhinjske soli u organizam postigla značajne rezultate po kojima je u samom svjetskom vrhu, ponajviše… više »

STVARNO?

Igranje Tetrisa učinkovito u sprečavanju PTSP-a

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Igranje Tetrisa u bolnici samo nekoliko sati nakon doživljene automobilske nesreće može pridonijeti sprečavanju pojave posttraumatskog stresnog poremećaja PTSP-a, pokazalo je novo… više »

OPREZ

Maraton može naškoditi zdravlju

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Maratoni mogu naškoditi zdravlju, piše magazin American Journal of Kidney Diseases, uoči maratona u Londonu koji se održava 23. travnja. Magazin je objavio rezultate… više »

OPASNO?

Kako zaustaviti pandemiju depresije?

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Depresija je sve češća pojava, štoviše, znatno se uvećala u zadnjih desetak godina jer podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako od depresije pati 322… više »

OPREZ

Olovo utječe na inteligenciju

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Olovo je opasno za zdravlje, a sada se pokazalo da nije ništa manje pogubno za inteligenciju - veća prisutnost olova u krvi u djetinjstvu povezana je s nižim IQ-om u odrasloj dobi,… više »

WTF?!

U Hrvatskoj ima oko 400 tisuća ovisnika o internetu

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Alkoholizam i narkomanija dobili su opasnog konkurenta - internet! Iako međunarodne psihološke organizacije još uvijek nisu priznale ovisnost o internetu kao posebnu ovisnost,… više »

BRAVO!

Počeši s razlogom ide korak dalje

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Zajednička kampanja Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Ožujskog piva Počeši s razlogom za rano otkrivanje raka testisa, koja je prošle godine izazvala veliko zanimanje… više »

skrolaj na vrh