Zdravlje
SAZNAJEMO

Od mliječnih do trajnih zuba

objavljeno prije 23 dana

Svakodnevno pranje zubi radi zaštite i održavanja higijene usne šupljine odsada je moguće i bez fluora i sintetskih dodataka. Iz laboratorija domaće kompanije Elbi Medikal… više »

BRAVO

Hrvati drastično smanjili unos soli

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Hrvatska je tijekom deset godina kampanje smanjenja prekomjernog unosa kuhinjske soli u organizam postigla značajne rezultate po kojima je u samom svjetskom vrhu, ponajviše… više »

STVARNO?

Igranje Tetrisa učinkovito u sprečavanju PTSP-a

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Igranje Tetrisa u bolnici samo nekoliko sati nakon doživljene automobilske nesreće može pridonijeti sprečavanju pojave posttraumatskog stresnog poremećaja PTSP-a, pokazalo je novo… više »

OPREZ

Maraton može naškoditi zdravlju

objavljeno prije 25 dana i 1 sat

Maratoni mogu naškoditi zdravlju, piše magazin American Journal of Kidney Diseases, uoči maratona u Londonu koji se održava 23. travnja. Magazin je objavio rezultate… više »

OPASNO?

Kako zaustaviti pandemiju depresije?

objavljeno prije 26 dana i 1 sat

Depresija je sve češća pojava, štoviše, znatno se uvećala u zadnjih desetak godina jer podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako od depresije pati 322… više »

OPREZ

Olovo utječe na inteligenciju

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Olovo je opasno za zdravlje, a sada se pokazalo da nije ništa manje pogubno za inteligenciju - veća prisutnost olova u krvi u djetinjstvu povezana je s nižim IQ-om u odrasloj dobi,… više »

WTF?!

U Hrvatskoj ima oko 400 tisuća ovisnika o internetu

objavljeno prije 29 dana i 2 sata

Alkoholizam i narkomanija dobili su opasnog konkurenta - internet! Iako međunarodne psihološke organizacije još uvijek nisu priznale ovisnost o internetu kao posebnu ovisnost,… više »

BRAVO!

Počeši s razlogom ide korak dalje

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Zajednička kampanja Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Ožujskog piva Počeši s razlogom za rano otkrivanje raka testisa, koja je prošle godine izazvala veliko zanimanje… više »

EH, DA ...

Genetičke mutacije odgovorne za prerano starenje mozga

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Mutacije gena otkrivene u trećine američke populacije mogle bi objasniti zbog čega mozak nekih osoba stari brže od drugih, stoji u studiji objavljenoj u američkom znanstvenom časopisu Cell… više »

STRAŠNO!!

Preko 60 posto Hrvata je - debelo

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Po podacima Svjetske zdravstvene organizacije, čak 64 posto muškaraca i 52 posto žena u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu težinu, a situacija je alarmantna i s djecom, budući da ih je… više »

Protiv zagađenog zraka borite se vitaminima B

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Velike doze vitamina B pokazale su se najučinkovitijima u borbi protiv oštećenja prouzročenih česticama koje imaju promjer manji od 2,5 mikrometara. Zbog tako malog promjera ovakve… više »

DOBRO?!

Život se stalno produžava

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Prema rezultatima istraživanja objavljenima u stručnom medicinskom časopisu Lancet, djevojčice rođene u Južnoj Koreji 2030., prema očekivanjima, živjet će najdulje (prosječno 90,8 godina),… više »

PRIKLJUČITE SE!

Udruga SVE za NJU poziva žene da sudjeluju u velikom nacionalnom istraživanju

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Udruga SVE za NJU provodi prvo veliko nacionalno istraživanje o iskustvima i percepciji oboljelih od raka dojke. Cilj je ovog anonimnog istraživanja prikupiti podatke za sveobuhvatnu analizu… više »

ZANIMLJIVO

Pokemon GO dobar je za - srce

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Pokemon GO poharao je svijet, no na žalost liječnika i znanstvenika, pokazao se kao zvijezda repatica. Zašto bi liječnici žalili za zaraznom igricom na mobitelu? Zato što je… više »

SAVJETI

Svakodnevna šetnja spasit će vam život

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Mnogi ljudi koji boluju od raznih bolesti pluća i organa za disanje neskloni su izaći iz svojih domova ukoliko je vani vlažno ili hladno. Pacijenti koji boluju od kronične opstruktivne… više »

skrolaj na vrh