Zdravlje

Zdraviji život smanjuje pojavu raka za trećinu

objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca

Zdraviji život mogao bi za trećinu smanjiti broj oboljelih od najčešćih oblika raka u razvijenim zemljama svijeta, odnosno za četvrtinu u siromašnijim zemljama, navodi se u… više »

Čudotvorni napitak izgara kalorije umjesto vas

objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca

Ponekad vam je potrebna sreća kako biste postali poznati, a upravo to događa se ovih dana proizvođaču sokova Celsius Holding Inc. Tvrka čiji energetski napitci, prema njihovim tvrdnjama,… više »

ouch!

Bol je u našem umu

objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci

Profesor sa Sveučilišta u Sydneyu dugo je proučavao zašto nekim ljudima treba analgetik i prije nego što sjednu na zubarski stolac, dok neki sportaši mogu ostati… više »

karpalni tunel

Sjedenjem ispred računala do upale tetive

objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci

Nepomično sjedenje za računalom može uzrokovati sindrom karpalnog tunela, sve češću tegobu koja je posljedica čestih ponavljajućih pokreta u području korijena šake. Taj niz… više »

oprez

Solariji i dalje opasni?

objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci

Zakoni kojima je tinejdžerima u SAD zabranjeno korištenje solarija nisu postigli svoj cilj, pokazalo je istraživanje i razočaralo liječnike koji su se nadali da bi se time mogao… više »

spas za Afriku?

Švicarci otkrili moguću zaštitu od HIV-a?

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Švicarski stručnjaci otkrili su tvar koju, kako tvrde, žene mogu u obliku vaginalnog gela koristiti za uspješnu zaštitu od infekcije HIV-om. Supstanca se može jeftino… više »

Folna kiselina i vitamin B ne sprječavaju rak

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Folna kiselina, vitamini B6 i B12 ne smanjuju rizik od raka u žena s povećanom sklonosti kardiovaskularnim bolestima, prema istraživanju objavljenom u utorak u časopisu Journal of the… više »

olakšajte bolove

Tai chi protiv artritisa

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Tradicionalna kineska tjelovježba tai chi može ublažiti bolove i olakšati hodanje osobama koje trpe artritis koljena, kažu znanstvenici. Znanstvenici su pratili skupinu osoba starijih… više »

NE (ZDRAVO)

Ne uzimajte vitamin C ako bolujete od raka

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Znanstvenici iz laboratorija Onkološkog odjela bolnice Sloan-Kettering u New Yorku nedavno su, provodeći pokuse na kancerogenim stanicama štakora, ustvrdili kako suplement… više »

U nedjelju se obilježava Svjetski dan srca

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

"Spoznajte svoj rizik" ovogodišnja je poruka Hrvatskog kardiološkog društva i Međunarodne srčane federacije u povodu Svjetskog dana srca, koji se svake godine… više »

Konac je kolovoza, čuvajte se ambrozije

objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci

Iako ne postoje precizni podaci, broj alergičnih osoba na ambroziju je dostigao broj alergičnih na grinje, koje su do sada bile najčešći uzročnik alergijskog rinitisa.Pelud ambrozije… više »

Bio-sladoled bez šećera

objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci

Trgovine Bio&bio odnedavno u ponudi imaju i BioIce, ledeno osvježenje spravljeno od organski uzgojenog voća s nekoliko okusa. Ledeni štapići pakirani su po 10 komada, a prije… više »

Mehaničko srce stiglo, no prekasno za Matea

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Slučaj Matea Orehovca, mladog Siščanina koji je prije dva mjeseca umro od posljedica zatajenja srca budući da nije dočekao tranplantaciju srca niti mehaničko srce koje bi mu… više »

Rješenje za glaukom

Leće koje mjere očni tlak

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Ubacivanjem specijalnih elektroprovodljivih vlakana u leće, znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji uspjeli su kontinuirano pratiti tlak u ljudskom oku. Istovremeno su ubrizgavali… više »

Novi gumeni bomboni za zdrave zube djece

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Gumeni bomboni mogli bi se pretvoriti u svojevrsno ‘oružje’ za borbu protiv propadanja zubi. Djeci omiljenim medvjedićima za žvakanje trebalo bi dodati prirodni zaslađivač… više »

skrolaj na vrh