Zdravlje

Nova metoda otkrivanja Alzheimera

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Automatizirani sistem za mjerenje volumena moždanog tkiva magnetnom rezonancom može pomoći liječnicima da točnije i u ranijoj fazi dijagnosticiraju Alzheimerovu bolest. Kod te bolesti odumiru… više »

Stariji se bolje provode u krevetu

objavljeno prije 10 godina

70-godišnjaci su češće intimni i dobro se provode, tvrde švedski znanstvenici. Muškarci i žene u ovim godinama više se seksaju nego prije 30 godina, a… više »

Opereš zube i izgubiš volju za cigaretama

objavljeno prije 10 godina

Žvakaće gume, flasteri, hipnoza, akupunktura, pa čak i škola - svi su u službi odvikavanja od pušenja. A kako se Hrvatskoj bliži datum zabrane pušenja na javnim mjestima,… više »

Toplinski udar događa se i najzdravijima

objavljeno prije 10 godina

Velika vrućina i sparina idealno su vrijeme za toplinski udar, koji može u nekim slučajevima završiti čak i smrću. Podaci govore da čak 30 posto toplinskih udara završi kobno.… više »

Crohnova bolest češće se pojavljuje kod žena

objavljeno prije 10 godina

Sve se češće govori o tzv. bolestima modernog doba i zapadne civilizacije. Jedna od njih je i Crohnova bolest, kronična upalna bolest crijeva koja uzrokuje upalu ili oticanje probavnog… više »

Swayze jači i od raka gušterače

objavljeno prije 10 godina

Prije pet mjeseci svjetski mediji šokirali su javnost viješću da glumac Patrick Swayze umire. Zvijezdi filmova ‘Duh’ i ‘Prljavi ples’ preostalo je, nakon… više »

Dijabetes tip 2 može se ranije otkriti

objavljeno prije 10 godina

Znanstvenici su otkrili kako nas naše tijelo upozorava na moguće posljedice dijabetesa i godinama unaprijed, samo ga do sada nismo mogli čuti. Fetuin – A je enzim koji proizvodi… više »

Dječji smijeh škaklja mozak majke

objavljeno prije 10 godina

Sada su dokazali kako žena na pogled svog nasmijanog djeteta dobiva stimulanse u određenome predjelu mozga zaduženom za sreću. Profesor fakulteta u Hjustonu, dr. Lane Strathearn, koji je… više »

Nakon zraka, voda nam je najpotrebnija za život

objavljeno prije 10 godina

Ovih dana ugostiteljski lokali i dućani imaju mnogo posla. Žedna usta traže mnogo tekućine. Nije čudno što u ovim toplim danima naš organizam gubi mnogo više tekućine… više »

Neredovit ciklus nije nimalo bezazlen

objavljeno prije 10 godina

Izostanak menstruacije može biti znak poremećaja u prehrani poput anoreksije ili niskog nivoa estrogena, što pojačava rizik od osteoporoze. Ali to nije sve. Potaknuto nepravilnim radom… više »

Ono si što ti mama jede

objavljeno prije 10 godina

Trudne žene koje u svoj organizam unose nezdravu hranu mogu očekivati da će njihovi potomci patiti od pretilosti i biti slabog zdravlja. ‘Gušenje’ u čokoladi, keksima i… više »

Porast spolnih bolesti kod starijih

objavljeno prije 10 godina

Broj oboljelih od spolno prenosivih bolesti udvostručio se među ljudima starijim od 45 godina, pokazalo je novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Istraživači su pratili broj… više »

Kleopatrina pasta za tijelo bez dlačica

objavljeno prije 10 godina

Egipatska ‘Kleopatrina’ depilacija jedna je od novih tehnika depiliranja, a njezina je prednost što ne izaziva alergiju i u potpunosti je prirodna. Šećerna pasta,… više »

Započnite godišnji u Mira Day Spa centru

objavljeno prije 10 godina

Pripremite svoju kožu za ljetne radosti koristeći ljetno promotivno razdoblje u novootvorenom Mira Day Spa centru u Splitu i uživajte u Spa tretmanima po povoljnijim cijenama. Mira Day Spa… više »

Manje pušenja

Englezi naglo bez cigareta

objavljeno prije 10 godina

Rekordan broj pušača u Engleskoj prestao je pušiti u prvih devet mjeseci nakon uvođenja zabrane pušenja u javnim prostorima, pokazalo je novo ispitivanje.Studija… više »

skrolaj na vrh