Zdravlje
Zaista možemo biti alergični na mirise / Pexels
ZANIMLJIVO!

8 stvari koje radimo, a mogu uzrokovati glavobolju...

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Mamurluk nećemo ni spominjati - to bi ipak bilo malo previše očigledno. Ali zato ćemo se usredotočiti na 9 drugih stvari koje radimo, a mogle bi uzrokovati popriličnu glavobolju.… više »

Foto: mliu92
ZNATE LI?

Pesticidi drastično smanjuju plodnost žena

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Zdrava prehrana nije samo moda, već i nužda, pogotovo ako ste žena koja želi imati djecu, pokazalo je novo istraživanje. Naime, istraživanje znanstvenika s Harvarda povezuje izloženost… više »

PRIPREMITE SE

Gripa stigla u Hrvatsku, cijepljenje počinje 3. studenoga

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Sezona gripe je na vratima, a na sreću gotove su i pripreme za nju. Čak 310 tisuća doza cjepiva raspodijeljeno je u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite te zavodima za javno… više »

SAVJETI

Moždani udar možete spriječiti

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Svjetski dan moždanog udara se i ove godine u svijetu obilježava 29. listopada, a tema ovogodišnje kampanje je 'Koji je tvoj razlog da spriječiš moždani udar?' u cilju… više »

ZNATE LI?

Kad je najbolje vrijeme za - operaciju?

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Operacija je neugodna stvar, ma kako rutinska bila, a vjerovali ili ne, postoji doba dana kad je puno bolje obavljati operacije - popodne. Naime, nalazi objavljeni u znanstvenom časopisu… više »

PRIPREMITE SE!

Cijepljenje protiv gripe počinje 3. studenoga

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Sezona gripe u Europi još nije počela, iako su pojedinačni slučajevi laboratorijski potvrđene gripe detektirani u nekoliko europskih zemalja.  Idealno je cijepiti se prije početka… više »

Grickanje noktiju nije nimalo bezopasno (Pexel)
BLJAK...

6 odvratnih navika koje mogu opasno naštetiti zdravlju

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Svatko od nas zasigurno se uhvatio s usred jedne od ovih navika. No osim što su pomalo odvratne, one mogu naštetiti zdravlju na načine o kojima dosad možda nismo… više »

DAJTE I VI!

Danas je Dan dobrovoljnih davatelja krvi - priključite se!

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Hrvatskoj se obilježava 25. listopada, jer na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog… više »

KAMPANJA

Počeši s razlogom - kampanja koja spašava živote

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Zajednička kampanja Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Ožujskog piva Počeši s razlogom za rano otkrivanje raka testisa i ove godine bilježi uspjeh u broju spašenih života. I… više »

ZANIMLJIVO!

Višim cijenama do više zdravlja

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Šećer je jedan od glavnih neprijatelja zdravlja, s tim se slaže golema većina stručnjaka, no kako smanjiti unos šećera kad ga proizvođači guraju gdje god stignu? Podaci… više »

Oprezno s lijekovima.../Foto: Pexels
DA ZNATE...

5 supstanci koje najviše izazivaju ovisnost

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Ovaj kratak no nimalo ugodan popis sastvavila je grupa kemijskih stručnjaka, forenzičara i farmakologa, a nije im pritom bilo nimalo lako s obzirom na postojanje velikog broja supstanci… više »

SAVJETI

Gripa - simptomi, liječenje i kako je izbjeći

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Gripa - što je to zapravo, koji su simptomi gripe i kako ju izbjeći - ove informacije mogu biti korisne za vaše zdravlje. Gripa je vrlo specifična bolest… više »

STVARNO?

Psihodelične gljive kao lijek za najtežu depresiju

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Halucinogeni sastojak iz psihodeličnih gljiva može pomoći u "resetiranju" mozga ljudi s neizlječivom depresijom - utvrdili znanstvenici s Imperial College London, a piše Nature.… više »

PROVJERITE VID!

Svjetski je dan vida - napravimo prvi korak i provjerimo svoj vid #PutVisionFirst

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Svjetski dan vida globalni je događaj koji se obilježava svake godine drugog četvrtka u listopadu, a ove godine je to na dan 12.10.2017. Glavni cilj mu je senzibiliziranje javnosti i… više »

ZANIMLJIVO

Googleov test za depresiju uzburkao javnost

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Google je u partnerstvu s Nacionalnim udruženjem za mentalne bolesti (NAMI) napravio test koji omogućava američkim korisnicima vidjeti trebaju li potražiti pomoć u borbi s depresijom. Sve… više »

skrolaj na vrh