Zdravlje
STVARNO?

Sve se manje cijepe djeca obrazovanih žena

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Istraživanja su pokazala da u razvijenim zemljama svijeta postoji snažna povezanost između stupnja obrazovanosti majke i odluke o cijepljenju djece protiv zaraznih bolesti koje se mogu… više »

NARAVNO

Činjenice o mjesečnici treba učiti u školi

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Dječake i djevojčice tijekom srednjoškolskog obrazovanja treba poučiti o mjesečnici jer bi djeca trebala znati biološke činjenice o tom prirodnom procesu u ženskom organizmu,… više »

ZAPAMTITE :)

Sastojak hrane koji spašava život

objavljeno prije 3 mjeseca i 16 dana

Banane vam mogu spasiti život, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Alabami čije je istraživanje pokazalo da svakodnevno konzumiranje hrane bogate kalijem, poput banana, može spriječiti… više »

Foto: Pexels
Hmmm

Ima li smisla bojati se tuge?

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Posljednjih se godina sve više raspravlja o tome što je to sreća, a postoji i cijeli niz savjeta koji ukazuju na to kako postići taj nevjerojatan osjećaj. No koliko god taj… više »

SJAJNO!

Testira se univerzalno cjepivo protiv gripe

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Sezonsko cjepivo protiv gripe, prvo u svijetu namijenjeno borbi protiv svih tipova virusa klinički će se testirati u predstojećem dvogodišnjem razdoblju na više od 2000… više »

INICIJATIVA

Dan borbe protiv depresije - 1. listopada

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Depresija je sve raširenija, a svrha ove inicijative je usmjeravanje pozornosti profesionalnih i laičkih krugova na rastući problem depresije i razumijevanje opterećenja koje depresija… više »

PRIPAZITE

Nečisti zrak utječe na bubrege

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Udisanje zagađenog zraka može povećati rizik od bubrežnih bolesti, pokazalo je novo američko istraživanje. "Onečišćenje zraka je faktor rizika za razvoj bubrežnih bolesti", kaže dr.… više »

EH, DA ...

Pretilost utječe na kvalitetu i broj spermija

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Pretilost definitivno nije stanje u kojem bi se željeli zateći, a istraživanja tvrde da uz sve ostale probleme koje donosi smeta i u - seksu. Naime, rezultati novog istraživanja u kojemu je… više »

PORAZNO

Hrvatska je sedma najnezdravija zemlja svijeta

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Zdrav život puni stupce i ekrane, a s druge strane ponašanje ljudi koji to čitaju i klimaju glavama daleko je od pametnog - što najbolje pokazuje istraživanje o nezdravim… više »

Foto: Pexels
KAD ZABOLI

Tri fantastična čaja za prehladu

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Topli čaj pravi je blagoslov za bolno grlo ako ga pijemo od svježih sastojaka koji nisu izgubili svoju zdravstvenu vrijednost. Možda ste već pronašli svoju omiljenu jesensko - zimsku… više »

STRAŠNO

Hrvati gutaju lijekove svakodnevno

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

U Hrvatskoj se svakoga dana popije gotovo 1000 doza lijeka na tisuću stanovnika. Koliko se u tome prate upute liječnika? Rezultati istraživanja provedenog na 125 pacijenata zabrinjavaju.… više »

Foto: Pexels
NJAM!

Šljive - naš novi najbolji prijatelj

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Zajedno s maslinama, grožđem i smokvama, suhe šljive jedno su od rijetkih voća na koje su arheolozi pronaišli na nalazištima još iz neolitičkog doba. Naime, moguće… više »

Foto: mliu92
PRIPAZITE

Antidepresivi u trudnoći povećaju rizik psihičkih problema kod djece

objavljeno prije 4 mjeseca

Uzimanje antidepresiva tijekom trudnoće povezano je s povećanim rizikom pojave psihijatrijskih poremećaja kod djece, posebno poremećaja raspoloženja, pokazalo je novo istraživanje. Sveukupni… više »

LOŠE, LOŠE...

Farmaceuti nakon odobravanja lijeka ne provode istraživanja

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

U utrci za odobravanjem novih lijekova američka savezna agencija za hranu i lijekove FDA često od farmaceutskih tvrtki zahtijeva da provedu istraživanje mogućih nuspojava i ispitaju druge… više »

Foto: Pexels
SUPER!

Hoćemo li se uskoro moći cijepiti protiv zubnog karijesa?

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Ako ste dosad o oralnom zdravlju briniuli redovitim odlascima zubaru, uskoro ćete možda od njega moći zatražiti i cjepivo protiv karijesa.  Kineski znanstvenici pod… više »

skrolaj na vrh