Zdravlje
PODACI

Najveći ubojica su i dalje kardiovaskularne bolesti

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Kardiovaskularne bolesti uzrokovale su 2015. godine trećinu svih smrti u svijetu, po posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Te je godine u svijetu umrlo 56 milijuna ljudi, od… više »

ZAPAMTITE :)

Koliko je opasan klor u bazenima?

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Ako se katkad koristite javnim bazenima možda se pitate je li klor u vodi štetan po zdravlje. Klor se, naposljetku, koristi i u izbjeljivačima, a i miris u bazenu zna biti težak. … više »

COOL

Psi potiču tjelesnu aktivnost

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Vlasnici pasa imaju znatno veće izglede za postizanje preporučenog trajanja tjelesne aktivnosti, pokazalo je istraživanje provedeno na osobama starije životne dobi Nalazi objavljeni u… više »

PORAZNO

Sedam milijuna ljudi umire zbog pušenja

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Od posljedica pušenja godišnje u svijetu umre više od sedam milijuna ljudi, a ta loša navika nije prijetnja samo zdravlju pojedinca, nego i okolišu,… više »

GROZNO

Alzheimerova bolest sve raširenija

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Više je mogućih razloga porasta, a neki od njih su starenje američkog stanovništva, povećanje broja bolesnika u kojih je u ranoj fazi dijagnosticirana ta bolest te činjenica da… više »

UKLJUČITE SE

Pregledajte besplatno madeže na Jarunu

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

U subotu, 27. svibnja, će se od 10 do 18 sati na zagrebačkom Jarunu (Malo jezero) održati javnozdravstvena akcija "Djeluj sada". Akcija će biti održana u organizaciji Gradskog ureda za… više »

SAZNAJEMO

Kako se zaštititi od komaraca

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Željno iščekivani topli i sunčani dani su tu, no užitke u ljetnim radostima često mogu pokvariti komarci. Ukoliko se na njih pravovremeno ne pripremimo, umanjit će nam užitke boravka u… više »

ODLIČNO

Lijek protiv migrene prošao testiranja

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Farmaceutska tvrtka Eli Lilly and Co. u petak je izvijestila da su pacijenti s povremenom i kroničnom migrenom prijavili manji broj iscrpljujućih glavobolja nakon uzimanja njihova novog… više »

OTKRIĆE

Majčinim mlijekom i protiv raka?

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Svima su dobro poznate prednosti majčina mlijeka za dojenče, no švedski su znanstvenici nedavno ustanovili da jedan njegov sastojak učinkovito ubija kancerogene stanice tumora… više »

gripa prehlada bolest mu
COOL

Predviđanje epidemije gripe po - društvenim mrežama

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Analizom objava na Twitteru je moguće pratiti širenje virusa gripe u realnom vremenu, objavili su američki znanstvenici s Northeastern University Po njihovim riječima, uz pomoć… više »

NAPREDAK?

Duži život za zaražene HIV-om

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Mlade osobe zaražene HIV-om koje primaju najnovije lijekove imaju očekivanu životnu dob usporedivu s ostatkom populacije, objavio je znanstveni časopis The Lancet. Prema podacima britanskih… više »

SAVJETI

Kako uspješno kontrolirati unos soli

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Sol je nužno potrebna našem organizmu, no kad se unosi u prevelikim količinama može lako napraviti puno više štete nego koristi, pa je potrebno kontrolirati unos soli i… više »

SAVJETI

Kako odabrati pravu mineralnu vodu?

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Mineralna voda u ovim je krajevima često tek dodatak vinu u popularnom gemištu, no zapravo se radi o stvarno zdravom napitku koji nam može pomoći očuvati zdravlje, ali jedino u slučaju… više »

ZAPAMTITE :)

Gluten ne bi trebalo izbacivati iz prehrane

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Gluten je prvi na listi za odstrel zadnjih godina, no nalazi američkih znanstvenika ukazuju na moguće rizike koji prate izbacivanja glutena iz prehrane. Istraživači s Harvarda i Columbia… više »

ODLIČNO

Stiže prvo cjepivo protiv malarije

objavljeno prije 6 mjeseci i 29 dana

Prvo svjetsko cjepivo protiv malarije bit će iduće godine dostupno u Keniji, Malaviju i Gani, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija. Radi se o prvom cjepivu protiv te… više »

skrolaj na vrh