Zdravlje
OPREZ

Stres nas ubija od malih nogu

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Izloženost psihičkim traumama u djetinjstvu može ostaviti traga na zdravlju krvnih žila kasnije u životu, pokazalo je britansko istraživanje. Rezultati istraživanja sugeriraju da stres u… više »

OPREZ

Dugo spavanje tijekom dana ukazuje na dijabetes

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Ljudi koji dugo pate od neke bolesti i imaju neprepoznati dijabetes osjećaju se umornima tijekom dana. Međutim, znanstvenici kažu da nema dokaza da drijemanje uzrokuje ili povećava rizik od… više »

OPREZ

Rana menopauza nosi rizike

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Dob u kojoj žena uđe u menopauzu pomaže u predviđanju rizika od budućih zdravstvenih problema, rekao je dr. Taulant Muka sa sveučilišta Erasmus u Rotterdamu u Nizozemskoj. "Žene kod… više »

PODACI

Tko vjeruje u cijepljenje, a tko ne?

objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana

Zbog izbijanja ospica, hripavca i drugih infektivnih bolesti koje su se nedavno pojavile na mjestima gdje je korištenje cjepiva nisko, znanstvenici koji stoje iza ovog… više »

HMMM

Odobreno ispitivanje čipova za ugradnju u mozak

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Korištenjem računalnog modela znanstvenici sa sveučilišta UCLA (University of California, Los Angeles) koji su osnovali Kernel uspjeli su kopirati uzorke neuralnih signala koje… više »

JESTE LI ZNALI?

Đumbir - sjajan lijek protiv mučnine

objavljeno prije 8 mjeseci

Đumbir je ljekoviti korijen koji sadrži 0,25-3% eteričnog ulja, i pet do osam posto gingerola - uljaste guste tekućine ljutog ukusa bez mirisa. Dokazano uklanja mučninu, poboljšava… više »

SJAJNO

Orašastim plodovima protiv upala

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Orašasti plodovi izuzetno su zdravi po svome sastavu, a uz to imaju jednu vrlo važnu karakteristiku - smanjuju rizik za upalne procese u organizmu, tvrdi novo istraživanje provedeno na… više »

ZDRAVO I FINO

Kušajte kruh i peciva od pira - oduševit ćete se

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Pir se smatra jednom od najstarijih vrsta žitarica, a poznato je da potječe iz Azije. Spominje se čak i uu Starom zavjetu. Ova žitarica, srodnik pšenice, postala je popularna jer ne… više »

MA DA?

Najbolji motiv za prestanak pušenja je - novac

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Veće izglede za prestanak pušenja imaju osobe koje za to dobiju novac, posebno ako financijske poticaje nastave primati u ratama još 6 mjeseci nakon što ostave cigarete,… više »

ZANIMLJIVO

Marihuana jače djeluje na bol kod muškaraca

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

U Sjedinjenim Američkim Državama sve se više istražuje potencijalna primjena marihuane za ublažavanje bola, pogotovo stoga što se sve veći broj država odlučio legalizirati ovu… više »

NAVALITE!

Čudesni bosiljak - sjajan antioksidans i antibiotik koji čisti krv

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Volite li Pesto Genovese, činite veliko dobro svome zdravlju, no vjerojatno niste znali da postoji čak šezdeset vrsti bosiljka koje su različite po izgledu i okusu. Ta lisnata i… više »

STRAVA

Hoće li se vratiti velike boginje?

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

Velike boginje odavno su iskorijenjene, no zagrijavanje ruskog permafrosta preplašilo je znanstvenike koji najavljuju mogućnost povratka ove opake bolesti. Naime, otapanjem leda na… više »

NAPOKON

Bortba protiv pretilosti - porezima

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Britanija je odlučila slijediti primjer Belgije, Francuske Mađarske i Meksika koji su također u borbi protiv problema pretilosti odlučili posegnuti za oporezivanjem pića s dodanim… više »

OPREZ

Depresija je povezana s kroničnom boli

objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana

Depresija je jedna od bolesti modernog doba koja se širi poput požara, a uz sve probleme koje uzrokuje osobama koje pate od nje, pogađa i njihove partnere koji imaju puno veću… više »

Umjereno sunčanje je zdravo
SAVJETI

Pretjerano sunčanje nije dobro iz više razloga

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Pretjerana izloženost sunčevim zrakama je u novoj studiji provedenoj u Brazilu povezana sa smanjenjem koncentracije vitamina D u krvi Povećanje prisutnosti pigmenta u potamnjeloj koži može… više »

skrolaj na vrh