Zdravlje
HUMANITARNO

Novo Nordisk pomaže sanaciju KBC Osijek

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Donacijom ukupne vrijednosti 170.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Osijek, NOVO NORDISK Hrvatska d.o.o. pomogao je pri sanaciji štete na pedijatrijskom odjelu prouzrokovane olujnim… više »

OPREZ

Veza menopauze i dijabetesa tipa 2

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Žene koje u menopauzu uđu prerano imaju prosječno 37% veći rizik za dijabetes tipa 2, dok žene koje u menopauzu uđu nakon 55. godine imaju prosječno 23% veći rizik. Znanstvenici vjeruju kako… više »

PAMET U GLAVU!

Pet najopasnijih ovisnosti koje vas mogu uništiti

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Britanski psihijatar i neuoropsihofarmakolog David Nutt i njegove kolege napravili su popis od najopasnijih pet supstanci koji najlakše izazivaju ovisnost iako se odgovor na pitanje… više »

ZDRAVO I FINO

Potaknite rad štitnjače uz čudotvorni napitak

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Bolest šitnjače poznata kao hipotireoza u velikom je porastu u suvremenom svijetu. Ukoliko patite od te bolesti, znate da štitnjača ne proizvodi dovoljne količine hormona koji… više »

SAVJETI

Voće vam može spasiti zdravlje

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Voće je važan dio prehrane, jer ćemo konzumacijom svježih plodova napuniti svoje tijelo potrebnim vitaminima i mineralima, no to nije sve. Novo istraživanje kineskih znanstvenika pokazalo je… više »

LJEKOVITO

Omega-3 masne kiseline učinkovite i protiv raka

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Omega-3 masne kiseline odlična su zaštita od razne bolesti, a novo je istraživanje pokazalo i da su izuzetno učinkovite u borbi s nekim oblicima karcinoma.  Znanstvenici s… više »

OPREZ

Kakva je veza alkohola i raka?

objavljeno prije 8 mjeseci i 4 dana

Alkohol, jedna od najjačih droga koje izazivaju ovisnost, a legalna je, i karcinom neraskidivo su vezani, tvrde rezultati novog istraživanja. Istraživači u stručnom časopisu Addiction… više »

USPJEH

Čudesno tvrd metal iz laboratorija

objavljeno prije 8 mjeseci i 5 dana

Spoj zlata i titana fantastičan je novi metal koji će pronaći široku primjenu u medicini zbog svoje tvrdoće. Materijal je četiri puta tvrđi od čistog titana i pogodan je za izradu… više »

ŠTETA

Povučene kapsule kanabisa iz ljekarni

objavljeno prije 8 mjeseci i 6 dana

Kapsule kanabisovog ulja dočekane su nakon godinu dana natezanja, no već nakon desetak dana u ljekarnama - povučene su iz prodaje. Naime, kapsule su počele ispuštati ulje, a iz… više »

OPREZ

E-cigarete oštećuju stanice u ustima

objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana

Laboratorijska testiranja su pokazala kako toksične supstance i nanočestice koje nastaju radom e-cigareta mogu prouzročiti odumiranje do 85% stanica iz korištenih kultura. Znanstvenici… više »

OPREZ

Televizija slabi kosti

objavljeno prije 8 mjeseci i 9 dana

Gledanje televizije štetno je na više načina za naš organizam, a najnovije australsko istraživanje pokazalo je zabrinjavajuće podatke - što više vremena… više »

STVARNO?

Otkrivanjem lijeka za rak mogli bismo izliječiti HIV

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Godine istraživanja drastično su promijenile liječenje virusa HIV i dovele ga koliko toliko pod kontrolu, ali još uvijek kaskamo u traženju lijeka.… više »

MA DA?

Loše navike koje nam čuvaju zdravlje

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Dijete vam siše palac ili grize nokte? Vjerojatno ste ljuti zbog takvih navika, no istraživanje je pokazalo da su zapravo vrlo korisne u borbi protiv - alergija. Istraživanje je… više »

PRIZNANJE

PharmaS postao partner farmaceutske izvrsnosti

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Projekt je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD) kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave… više »

ODLIČNO

Europski parlament protiv reklamiranja kofeina kao "dobrog"

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Europski parlament je izglasao veto na tehničku mjeru kojom se na energetskim pićima dopuštaju tvrdnje poput „kofein pridonosi povećanju performansi" i „kofein pridonosi… više »

skrolaj na vrh