Zdravlje
ZAPAMTITE :)

Sastojak hrane koji spašava život

objavljeno prije 8 mjeseci i 19 dana

Banane vam mogu spasiti život, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Alabami čije je istraživanje pokazalo da svakodnevno konzumiranje hrane bogate kalijem, poput banana, može spriječiti… više »

Foto: Pexels
Hmmm

Ima li smisla bojati se tuge?

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Posljednjih se godina sve više raspravlja o tome što je to sreća, a postoji i cijeli niz savjeta koji ukazuju na to kako postići taj nevjerojatan osjećaj. No koliko god taj… više »

SJAJNO!

Testira se univerzalno cjepivo protiv gripe

objavljeno prije 8 mjeseci i 23 dana

Sezonsko cjepivo protiv gripe, prvo u svijetu namijenjeno borbi protiv svih tipova virusa klinički će se testirati u predstojećem dvogodišnjem razdoblju na više od 2000… više »

INICIJATIVA

Dan borbe protiv depresije - 1. listopada

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Depresija je sve raširenija, a svrha ove inicijative je usmjeravanje pozornosti profesionalnih i laičkih krugova na rastući problem depresije i razumijevanje opterećenja koje depresija… više »

PRIPAZITE

Nečisti zrak utječe na bubrege

objavljeno prije 8 mjeseci i 26 dana

Udisanje zagađenog zraka može povećati rizik od bubrežnih bolesti, pokazalo je novo američko istraživanje. "Onečišćenje zraka je faktor rizika za razvoj bubrežnih bolesti", kaže dr.… više »

EH, DA ...

Pretilost utječe na kvalitetu i broj spermija

objavljeno prije 8 mjeseci i 27 dana

Pretilost definitivno nije stanje u kojem bi se željeli zateći, a istraživanja tvrde da uz sve ostale probleme koje donosi smeta i u - seksu. Naime, rezultati novog istraživanja u kojemu je… više »

PORAZNO

Hrvatska je sedma najnezdravija zemlja svijeta

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Zdrav život puni stupce i ekrane, a s druge strane ponašanje ljudi koji to čitaju i klimaju glavama daleko je od pametnog - što najbolje pokazuje istraživanje o nezdravim… više »

Foto: Pexels
KAD ZABOLI

Tri fantastična čaja za prehladu

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Topli čaj pravi je blagoslov za bolno grlo ako ga pijemo od svježih sastojaka koji nisu izgubili svoju zdravstvenu vrijednost. Možda ste već pronašli svoju omiljenu jesensko - zimsku… više »

STRAŠNO

Hrvati gutaju lijekove svakodnevno

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

U Hrvatskoj se svakoga dana popije gotovo 1000 doza lijeka na tisuću stanovnika. Koliko se u tome prate upute liječnika? Rezultati istraživanja provedenog na 125 pacijenata zabrinjavaju.… više »

Foto: Pexels
NJAM!

Šljive - naš novi najbolji prijatelj

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Zajedno s maslinama, grožđem i smokvama, suhe šljive jedno su od rijetkih voća na koje su arheolozi pronaišli na nalazištima još iz neolitičkog doba. Naime, moguće… više »

Foto: mliu92
PRIPAZITE

Antidepresivi u trudnoći povećaju rizik psihičkih problema kod djece

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Uzimanje antidepresiva tijekom trudnoće povezano je s povećanim rizikom pojave psihijatrijskih poremećaja kod djece, posebno poremećaja raspoloženja, pokazalo je novo istraživanje. Sveukupni… više »

LOŠE, LOŠE...

Farmaceuti nakon odobravanja lijeka ne provode istraživanja

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

U utrci za odobravanjem novih lijekova američka savezna agencija za hranu i lijekove FDA često od farmaceutskih tvrtki zahtijeva da provedu istraživanje mogućih nuspojava i ispitaju druge… više »

Foto: Pexels
SUPER!

Hoćemo li se uskoro moći cijepiti protiv zubnog karijesa?

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

Ako ste dosad o oralnom zdravlju briniuli redovitim odlascima zubaru, uskoro ćete možda od njega moći zatražiti i cjepivo protiv karijesa.  Kineski znanstvenici pod… više »

Foto: Pexels
HMMM

Hoće li posteljina potaknuti alergije?

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Grinje - mikroskopski nametnici koji se hrane mrtvim stanicama kože, koliko ljudi, toliko životinja, nezaobilazni su obitavaoci naših kreveta. Žive u posteljini i itekako su… više »

UČESTALO

Djeca i bolovi od rasta

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Koliko vam se puta dijete požalilo na grčeve, bolove u mišićima ruku i nogu tijekom noći? Vjerojatno dosta puta, a obično se radi o bolovima povezanih s rastom, kažu stručnjaci koji… više »

skrolaj na vrh