Zdravlje
PORAZNO

Sedam milijuna ljudi umire zbog pušenja

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Od posljedica pušenja godišnje u svijetu umre više od sedam milijuna ljudi, a ta loša navika nije prijetnja samo zdravlju pojedinca, nego i okolišu,… više »

GROZNO

Alzheimerova bolest sve raširenija

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Više je mogućih razloga porasta, a neki od njih su starenje američkog stanovništva, povećanje broja bolesnika u kojih je u ranoj fazi dijagnosticirana ta bolest te činjenica da… više »

UKLJUČITE SE

Pregledajte besplatno madeže na Jarunu

objavljeno prije 8 mjeseci

U subotu, 27. svibnja, će se od 10 do 18 sati na zagrebačkom Jarunu (Malo jezero) održati javnozdravstvena akcija "Djeluj sada". Akcija će biti održana u organizaciji Gradskog ureda za… više »

SAZNAJEMO

Kako se zaštititi od komaraca

objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana

Željno iščekivani topli i sunčani dani su tu, no užitke u ljetnim radostima često mogu pokvariti komarci. Ukoliko se na njih pravovremeno ne pripremimo, umanjit će nam užitke boravka u… više »

ODLIČNO

Lijek protiv migrene prošao testiranja

objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana

Farmaceutska tvrtka Eli Lilly and Co. u petak je izvijestila da su pacijenti s povremenom i kroničnom migrenom prijavili manji broj iscrpljujućih glavobolja nakon uzimanja njihova novog… više »

OTKRIĆE

Majčinim mlijekom i protiv raka?

objavljeno prije 8 mjeseci i 12 dana

Svima su dobro poznate prednosti majčina mlijeka za dojenče, no švedski su znanstvenici nedavno ustanovili da jedan njegov sastojak učinkovito ubija kancerogene stanice tumora… više »

gripa prehlada bolest mu
COOL

Predviđanje epidemije gripe po - društvenim mrežama

objavljeno prije 8 mjeseci i 14 dana

Analizom objava na Twitteru je moguće pratiti širenje virusa gripe u realnom vremenu, objavili su američki znanstvenici s Northeastern University Po njihovim riječima, uz pomoć… više »

NAPREDAK?

Duži život za zaražene HIV-om

objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana

Mlade osobe zaražene HIV-om koje primaju najnovije lijekove imaju očekivanu životnu dob usporedivu s ostatkom populacije, objavio je znanstveni časopis The Lancet. Prema podacima britanskih… više »

SAVJETI

Kako uspješno kontrolirati unos soli

objavljeno prije 8 mjeseci i 16 dana

Sol je nužno potrebna našem organizmu, no kad se unosi u prevelikim količinama može lako napraviti puno više štete nego koristi, pa je potrebno kontrolirati unos soli i… više »

SAVJETI

Kako odabrati pravu mineralnu vodu?

objavljeno prije 8 mjeseci i 20 dana

Mineralna voda u ovim je krajevima često tek dodatak vinu u popularnom gemištu, no zapravo se radi o stvarno zdravom napitku koji nam može pomoći očuvati zdravlje, ali jedino u slučaju… više »

ZAPAMTITE :)

Gluten ne bi trebalo izbacivati iz prehrane

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Gluten je prvi na listi za odstrel zadnjih godina, no nalazi američkih znanstvenika ukazuju na moguće rizike koji prate izbacivanja glutena iz prehrane. Istraživači s Harvarda i Columbia… više »

ODLIČNO

Stiže prvo cjepivo protiv malarije

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Prvo svjetsko cjepivo protiv malarije bit će iduće godine dostupno u Keniji, Malaviju i Gani, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija. Radi se o prvom cjepivu protiv te… više »

EH, DA ...

Koliko je ovisnika u Hrvatskoj?

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

U Hrvatskoj je trenutno registrirano oko 6700 opijatskih ovisnika koji su na supstitucijskoj terapiji, te još oko 1500 koji su ovisni o drugim sredstvima, a 90% ovisnika prima… više »

SJAJNO

Pronađen lijek protiv demencije?

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Britansko Vijeće za medicinska istraživanja (MRC) je 2013. prvi put zaustavilo propadanje moždanih stanica u životinja, što je bila vijest koja je obišla svijet. No, aktivna… više »

ZAPAMTITE :)

Zelenilo je dobro za zdravlje starijih

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Zelenilo je blagotvorno za zdravlje, to je jasno svima, a izgleda da najviše odgovara onima koje je možda i najpotrebnije - starijim osobama.  Nalazi koje je objavio International… više »

skrolaj na vrh