Zdravlje
ODLIČNO

Nema prodaje lijekova u specijaliziranim prodavaonicama

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) izvijestila je u srijedu da su tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. i Bayer d.o.o. pristale na zadržavanje postojećeg modela izdavanja lijekova s acetilsalicilatnom… više »

OPREZNO

Kako zdravlje srca utječe na mozak

objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana

Zdravlje mozga umnogome ovisi i o zdravlju srca, pokazalo je vrlo zanimljivo istraživanje provedeno na prestižnom sveučilištu Johns Hopkins. Kako piše Journal of the American… više »

PRIPAZITE

Otkaz uzrokuje moždani udar?

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Otkaz je izuzetno stresna situacija u životu svake osobe, a istraživanje provedeno u Japanu pronašlo je čvrstu vezu između otkaza i moždanog udara. Pokazalo se kako osobama koje su… više »

PRIRODA JE SPAS

Krv komodskog varana ključna za nove antibiotike

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Krv komodskog varana sadrži važan kemijski spoj koji bi se, po mišljenju američkih znanstvenika mogao iskoristiti u procesu zacjeljivanja inficiranih rana. Zato su odlučili stvoriti… više »

PRIDRUŽITE SE

Nacionalno istraživanje Udruge Sve za NJU

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Udruga SVE za NJU provodi prvo veliko nacionalno istraživanje o iskustvima i percepciji oboljelih od raka dojke. Do sada je 400-injak žena ispunilo upitnik i tako dalo svoj glas za… više »

STRAŠNO

Pušenje je uzrok svake desete smrti

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Pušenje uzrokuje svaku desetu smrt u svijetu, polovicu u samo četiri države - Kini, Indiji, SAD-u i Rusiji, pokazala je najnovija sudija. Unatoč višedesetljetnim kampanjama… više »

BORBA

Svjetska zdravstvena organizacija protiv krivotvorenih lijekova

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svaki drug lijek kupljen preko interneta krivotvoren, a od korištenja takvih lijekova godišnje umre i do milijun… više »

PRIPAZITE

Mlađi od 3 godine ne bi smjeli imati pristup interaktivnim ekranima

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Francuska Udruga za ambulantnu pedijatriju (AFPA) izrazila je zabrinutost nakon istraživanja provedenog na 428 djece mlađe od tri godine, čiji su rezultati pokazali da ih čak 47 posto gotovo… više »

INICIJATIVA

Otvara se dnevna bolnica za ovisnike o internetu

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Ovisnost o internetu i društvenim mrežama, a i igricama, još uvijek nemaju službenu medicinsku dijagnozu, no stručnjaci su uvjereni u nužnost pružanja sustavne stručne pomoći… više »

PRIPAZITE

Manjak sna povećava rizik za rak prostate

objavljeno prije 9 mjeseci i 22 dana

Manjak sna donosi raznorazne probleme, a naročito muškarcima - novo je istraživanje pokazalo da u odnosu na muškarce koji u prosjeku spavaju 7 sati, muškarci koji spavaju… više »

OPREZ

Nedovoljno sna uništava nam kosti?

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Nekvalitetni san koji je dosad već bio povezan s rizikom od razvoja raznih kroničnih bolesti mogao bi pridonositi i gubitku koštane mase, pokazalo je novo istraživanje. Istraživanje,… više »

SAZNAJEMO

Od mliječnih do trajnih zuba

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Svakodnevno pranje zubi radi zaštite i održavanja higijene usne šupljine odsada je moguće i bez fluora i sintetskih dodataka. Iz laboratorija domaće kompanije Elbi Medikal… više »

BRAVO

Hrvati drastično smanjili unos soli

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Hrvatska je tijekom deset godina kampanje smanjenja prekomjernog unosa kuhinjske soli u organizam postigla značajne rezultate po kojima je u samom svjetskom vrhu, ponajviše… više »

STVARNO?

Igranje Tetrisa učinkovito u sprečavanju PTSP-a

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Igranje Tetrisa u bolnici samo nekoliko sati nakon doživljene automobilske nesreće može pridonijeti sprečavanju pojave posttraumatskog stresnog poremećaja PTSP-a, pokazalo je novo… više »

OPREZ

Maraton može naškoditi zdravlju

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Maratoni mogu naškoditi zdravlju, piše magazin American Journal of Kidney Diseases, uoči maratona u Londonu koji se održava 23. travnja. Magazin je objavio rezultate… više »

skrolaj na vrh