Zdravlje
JESTE LI ZNALI?

Đumbir - sjajan lijek protiv mučnine

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Đumbir je ljekoviti korijen koji sadrži 0,25-3% eteričnog ulja, i pet do osam posto gingerola - uljaste guste tekućine ljutog ukusa bez mirisa. Dokazano uklanja mučninu, poboljšava… više »

SJAJNO

Orašastim plodovima protiv upala

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Orašasti plodovi izuzetno su zdravi po svome sastavu, a uz to imaju jednu vrlo važnu karakteristiku - smanjuju rizik za upalne procese u organizmu, tvrdi novo istraživanje provedeno na… više »

ZDRAVO I FINO

Kušajte kruh i peciva od pira - oduševit ćete se

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Pir se smatra jednom od najstarijih vrsta žitarica, a poznato je da potječe iz Azije. Spominje se čak i uu Starom zavjetu. Ova žitarica, srodnik pšenice, postala je popularna jer ne… više »

MA DA?

Najbolji motiv za prestanak pušenja je - novac

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

Veće izglede za prestanak pušenja imaju osobe koje za to dobiju novac, posebno ako financijske poticaje nastave primati u ratama još 6 mjeseci nakon što ostave cigarete,… više »

ZANIMLJIVO

Marihuana jače djeluje na bol kod muškaraca

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

U Sjedinjenim Američkim Državama sve se više istražuje potencijalna primjena marihuane za ublažavanje bola, pogotovo stoga što se sve veći broj država odlučio legalizirati ovu… više »

NAVALITE!

Čudesni bosiljak - sjajan antioksidans i antibiotik koji čisti krv

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Volite li Pesto Genovese, činite veliko dobro svome zdravlju, no vjerojatno niste znali da postoji čak šezdeset vrsti bosiljka koje su različite po izgledu i okusu. Ta lisnata i… više »

STRAVA

Hoće li se vratiti velike boginje?

objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana

Velike boginje odavno su iskorijenjene, no zagrijavanje ruskog permafrosta preplašilo je znanstvenike koji najavljuju mogućnost povratka ove opake bolesti. Naime, otapanjem leda na… više »

NAPOKON

Bortba protiv pretilosti - porezima

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Britanija je odlučila slijediti primjer Belgije, Francuske Mađarske i Meksika koji su također u borbi protiv problema pretilosti odlučili posegnuti za oporezivanjem pića s dodanim… više »

OPREZ

Depresija je povezana s kroničnom boli

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Depresija je jedna od bolesti modernog doba koja se širi poput požara, a uz sve probleme koje uzrokuje osobama koje pate od nje, pogađa i njihove partnere koji imaju puno veću… više »

Umjereno sunčanje je zdravo
SAVJETI

Pretjerano sunčanje nije dobro iz više razloga

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Pretjerana izloženost sunčevim zrakama je u novoj studiji provedenoj u Brazilu povezana sa smanjenjem koncentracije vitamina D u krvi Povećanje prisutnosti pigmenta u potamnjeloj koži može… više »

ČUDNO

Vegani u problemima u Italiji

objavljeno prije 9 mjeseci i 15 dana

Jedni tvrde kako je veganstvo samo pomodan trend, a drugi da je riječ o zdravom stilu života, te da bi restrikcije za vegane značile kršenje njihovih ljudskih prava. "Veganska dijeta… više »

ZANIMLJIVO

Pušenje je povezano s dopaminom

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Dopamin je uključen u niz funkcija, uključujući učenje, motivaciju i kontrolu ponašanja, napominju znanstvenici sa sveučillišta u Luebecku. Stručni časopis Biological Psychiatry… više »

DILEME

Što s umnjacima?

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Umnjak, zadnji zub koji izraste u stražnjem dijelu, obično se pojavi do 20. godine. Premda potpuno prirodna pojava, umnjak često uzrokuje probleme jer u čeljusti nema dovoljno prostora za… više »

DOKAZANO NIJE ZDRAVO

Ne pripremajte hranu u mikrovalnoj

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Znanstvenike brine sve veća uporaba mikrovalne pećnice za pripremanje hrane, budući da ta vrsta pećnice zrači, a zračenje je opasno ako se mikrovalna često rabi. Također, hrana iz plastičnih… više »

ZAPAMTITE

Alkohol je vrlo loš za - dišne puteve

objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana

Ljubitelji alkohola imaju nižu stopu dušičnog monoksida u dahu u odnosu na odrasle osobe koje ne piju alkoholna pića. To su važni rezultati jer je dušični monoksid, kojeg tijelo… više »

skrolaj na vrh