Život
COOL

Samsung Galaxy S9 i S9 + (ne) mjere krvni tlak

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Samsung zadnjih pet godina instalira optičke senzore u Galaxy S i Note seriju koji mogu mjeriti brzinu otkucaja srca. U Galaxy S9 i s9 + senzor je napredniji i zahvaljujući posebnom softveru… više »

ZANIMLJIVO!

Većina mladih Europljana više nije religiozna

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Opširna studija provedena na velikom broju mladih u nekoliko europskih država, pokazala je da se većina njih ne smatra pripadnicima nijedne religije. Istraživanje je… više »

26. 3.

Danas je Svjetski dan ljubičaste vrpce

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Epilepsija je poremećaj živčanog sustava koji se događa zbog prekomjernog i nepravilnog izbijanja živčanih impulsa u mozgu, praćen abnormalnostima u elektroencefalogramu. Jedna je od… više »

3, 2, 1... KRENI!

Kako dobiti uvid u sve podatke koje je Facebook prikupio o vama

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Svakodnevno se diže sve više prašine oko toga koliko podataka i na koji način Facebook skuplja o svakome od nas. Što radi s tom podacima? U koje ih… više »

NOVOSTI

Lenovo S5 - sjajan model s blockchain podrškom

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Lenovo Mobile vraća brend na tržište nakon godine dana šutnje. Upravo su predstavili tri pametna telefona: Lenovo S5 s blockchain podrškom, Lenovo K5 i K5 Play - od kojih… više »

ZNATE LI?

Seksualni narcisi su nevjerni partneri

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Pretjerani fokus na sebe te općenito "uzimanje sebi za pravo" povezani su s narcisoidnošću, što znači da takva osoba u vezi misli isključivo na ostvarivanje svojih želja i… više »

STVARNO?

Ljubav ili požuda - pogled otkriva sve

objavljeno prije 25 dana i 12 sati

Ne treba biti pjesnik da bi se zaključilo kako je romantičnije reći da je "ljubav u poljupcima", nego da je ljubav u "uzorcima automatskih pogleda". No, na žalost, ova druga tvrdnja je bliža… više »

STANJE

Hrvatska je u europskom vrhu po smrtnosti od karcinoma, kako to promijeniti?

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

U Hrvatskoj se godišnje dijagnosticira više od 21.000 novo oboljelih od malignih bolesti, a nakon bolesti srca i krvnih žila, rak ubija najviše hrvatskih građana.Podaci o… više »

WOW!

IBM ima računalo manje od zrna soli

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Na IBM Think 2018 konferenciji imalo je svjetsku premijeru računalo koje je doslovno manje od zrna soli. Zvuči kao utopija, ali nije! IBM računalo ima nekoliko stotina tisuća tranzistora na… više »

EH, DA...

Finci su najsretniji na svijetu... na papiru

objavljeno prije 25 dana i 17 sati

Finska je zauzela prvo mjesto u nedavno objavljenom UN-ovom Svjetskom izvješću o sreći ali bez obzira na te zaključke donesene na temelju objektivnih parametara, Finci su i… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

U potrazi za smislom života

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Dragi moj prijatelju, primjetio si, baš uvijek kad mi je teško, zapravo najteže, pomislim na tebe i sigurnost koju mi uliješ brigom o meni, od vrtića još.… više »

ODLIČNO!

Doktorski nogometni klub i veterani Hajduka promoviraju zdrav život

objavljeno prije 25 dana i 20 sati

U dvorani Pigik u 17:30 odigrana je prijateljska utakmica veterana Hajduka i Doktorskog nogometnog kluba (DNK). Utakmica je završila rezultatom 2:2 no pobjeda nije bila povod igranju… više »

ZNATE LI?

Pseće godine - kako ih zapravo računamo?

objavljeno prije 25 dana i 21 sat

Pseće godine nisu tako jednostavna stvar kako se čini na prvi pogled - vlasnici pasa obično računaju da je jedna ljudska godina jednaka sedam psećih, ali tu nema pravila i proces starenja… više »

INFOGRAFIKA

Samsung - 18 godina rada na poboljšavanju kamera

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Samsung je objavio sažetak 18-godišnjeg procesa poboljšanja kamera na mobilnim telefonima. Prvi integrirani mobitel s kamerom SCH-V200 je pokrenut u Koreji 2000. godine.… više »

ZAPAMTITE :)

Praznici i seks - hoće li ga biti ovoga puta?

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Nedostatak seksa jedna je od najčešćih jadikovki s područja intime. Uz sav taj blagdansko-praznični stres koji se pomiješa s uobičajenim stresom, teško je redovito se… više »

skrolaj na vrh