Život
DANAS

Svjetski dan bolesnika, 11. veljače

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Svjetski dan bolesnika ima za cilj poticati svijest o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od bolesnika zaslužuje. Naime, unatoč… više »

SVIĐA NAM SE...

Ameri zabranjuju prodaju mobitela kojima ne možete sami promijeniti bateriju?

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Baterija pametnog telefona postala je uglavnom nedostupna vlasnicima - da bi je zamijenili, morate otići u servis i, naravno, masno platiti... no, Amerima se to izgleda ne sviđa. Ukratko,… više »

EH, DA...

Riješena dilema - brada ili ne

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Brada je od davnina simbol muškosti, no nekako se krajem prošlog i početkom ovoga stoljeća zagubila u trendovima ovakvih i onakvih -seksualaca... ipak, da ne bi sve bilo tako… više »

EH, DA... :)

Zašto ženama fali seksa?

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Manjak seksa nezgodna je stvar u vezi, a najčešće se zbog toga žale muškarci - što zapravo jednostavno nije istina, jer kad se pogledaju podaci tisuća istraživanja,… više »

OPASNOSTI

Svijet treba učinkovitije sprječavati pandemije

objavljeno prije 11 dana i 4 sata

Svijet mora snažnije raditi na sprječavanju izbijanja snažnih zaraznih bolesti poput vrsta gripe koje mogu prijeći sa životinje na čovjeka i mogu ubiti milijune ljudi, rekao je u subotu… više »

SAVJETI :)

Vičete na djecu? Nemojte, napravite radije ovo...

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

Vikanje na djecu najgora je stvar koju možete napraviti - podiže razinu stresa još više, a pozitivnog učinka jednostavno nema.  Naime, ako vičete, djeca vjerojatno neće… više »

VALKYRIE II

Boeing razvija novu hiperzvučnu letjelicu

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Boeing razvija novu hiperzvučnu vojnu letjelicu koja će moći obići Zemlju u tri sata brzinom pet puta većom od brzine zvuka, javljaju mediji.  Ime tajanstvenog konceptualnog… više »

NOVOSTI

OnePlus X2 - fake news

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Carl Pei, suosnivač OnePlus potvrdio je putem Twittera da su glasine oko postojanja ili razvoja nasljednika OnePlus X modela - lažna vijest.  Ovih dana proširila se vijest da… više »

Koliko su šanse da se nešto takvo dogodi? / ISTOCK
MA DA?

Smisao života je - seks!

objavljeno prije 12 dana

Tko smo, što smo, otkud smo došli, kuda idemo, koji je smisao života... ovakva pitanja svima se prije ili kasnije motaju po glavi, a odgovor je izgleda jako jednostavan - seks… više »

EH, DA... :)

Koji to muškarci privlače žene?

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Kakvi muškarci privlače žene? Pitanje na koje bi gotovo svaki muškarac želio znati odgovor, pa nije loše znati što o tome kažu žene - u istraživanju su sudjelovale… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

Stabilnost uma recept je za sreću

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Da, jesam, jaka, neosvojiva tvrđava, stabilna, čvrsta, nepokolebljiva. Ne baš kao nekada, ali svakako neslomljiva, nepokolebljiva, iako prepuna ožiljaka, zato i mudrija, s novim ciljem… više »

EHang 184

EHang 184 - prva putnička bespilotna letjelica na svijetu

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Na jugu Kine na putovanje se otisnula prva putnička bespilotna letjelica na svijetu. Oni koji su je stvorili tvrde - ovo je revolucija. Njezino je ime EHang 184. Ona je prva bespilotna… više »

MA DA?

Čovjek iz Cheddara imao je plave oči i - tamnu kožu

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Prvi moderni Britanac imao je tamnu kožu i plave oči, objavili su znanstvenici u srijedu nakon DNK analize ostataka čovjeka koji je živio prije 10 tisuća godina. Poznatom "čovjeku iz… više »

Otkrivena galaksija nalazi se na udaljenosti od 3.8 milijardi svjetlosnih godina
JESTE LI ZNALI?

Po prvi puta otkriveni planeti izvan naše galaksije

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

Cijelih 26 godina nakon što smo po prvi puta locirali planete izvan Sunčevog sustava, napravili smo korak dalje.  Kako bi "pogledali" izvan naše galaksije,… više »

WOW!

Laser koji bi svjetlost mogao pretvoriti u materiju?

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

Više od 11 desetljeća poznato nam je da su materija i energija izmijenjive. Razvoj nuklearne energije pokazao nam je da se materija može pretvoriti u… više »

skrolaj na vrh