Život
RAVNOPRAVNOST?!

Nobelovu nagradu dobila su 822 muškarca i samo 48 žena

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

Nagrada koja se dodjeljuje iz fonda Alberta Nobela od 1901. Nobelovom oporučnom voljom namijenjene su onim pojedincima ili organizacijama koji su stekli najveće zasluge na području fizike,… više »

STVARNO?

Na najtočnijoj karti svijeta Zemlja izgleda potpuno drukčije

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

Kako tvrdi Japanac Hajime Nakurawa, uspio je napraviti AuthaGraph World Map s kojom je uspješno riješio ovaj zadatak. Prve projekcije napravio je 1999. godine kad svijet… više »

ČINJENICE

Što žene bolje rade od muškaraca

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

Ravnopravnost spolova i dalje je, nažalost, bajka koju bi žene voljele pročitati, ali ne mogu, a Dan žena je upravo ono vrijeme godine kad su takve teme u fokusu javnosti... i opet… više »

EH, DA ...

Dan žena - kakav je stvarno položaj žena u Hrvatskoj

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

U povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, Državni zavod za statistiku (DZS) dao je pregled najvažnijih pokazatelja iz područja stanovništva, obrazovanja i tržišta rada kada je… više »

HE HE

Noćna erekcija - što trebate znati

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Noćne erekcije nerijetko mogu probuditi svog šefa, a bogami i njegovu partnericu koja mirno spava kraj njega, no ako mislite da se radi o nuspojavi snova nabijenih seksualnim sadržajem… više »

SLIČNOSTI

Zašto partneri počinju nalikovati jedan na drugoga?

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

Sličnost partnera nešto što ste sigurno već primjetili, a možda i vama prijatelji govore takve stvari. Neki se ljute, drugima je drago, treći su sretni što ih nisu… više »

EH, DA ...

Kako istaknuti svoj poklon u gomili drugih

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Ne postoji neka univerzalna formula koje ćemo se držati ili koju možemo primijeniti kako bi naš poklon uvijek bio skoro pa savršen poklon. Stvar je mnogo kompleksnija jer ipak… više »

ZANIMLJIVO

Jahanje je odlično za - inteligenciju?

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

Želite bistro dijete? Novo istraživanje pokazuje da jahanje pospješuje pamćenje, učenje i kognitivne sposobnosti djece. Znanstvenici s tokijskog poljoprivrednog fakulteta otkrili su da… više »

COOL

Čudesne lubanje otkrivene u Kini zbunile znanstvenike

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Denisovanci su još uvijek misterija za znanstvenike, a nakon što su pronađeni njihovi ostaci u Sibiru, dokazujući da postoji još usporednih linija razvoja ljudi, novu… više »

EH, DA ...

Nejednakost spolova tužna je istina

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Muškarci i žene imaju jednaka prava, no tri od četiri ispitanika rekli su da žene još uvijek doživljavaju društvenu, političku i financijsku nejednakost, zaključak je… više »

ZANIMLJIVO

Žensko poduzetništvo u svijetu - podaci koji iznenađuju

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Žensko poduzetništvo temelji se ponajprije na dvjema platformama - želji za uspjehom ili potrebi za preživljavanjem, a pristup financijskim uslugama i lakoća poslovanja su uvjeti koji… više »

STVARNO?

Amazonu su oblikovali - urođenici

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Amazona, pluća Zemlje nije takva kakva jest nastala potpuno prirodnim putem, a niti smo mi Europljani uglavnom odgovorni za njezin izgled i sastav biljaka, već - urođenici iz pretkolumbovske… više »

Seksi rublje je uvijek dobar poticaj
BAŠ TAKO

Što muškarci obavezno vide tijekom seksa

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

Muškarce se i inače optužuje da ne primjećuju ništa - niti nove frizure, niti cipele, torbe, haljine... no, kad je seks u pitanju, to je jako daleko od istine. Naime, tijekom… više »

PRIMJENITE

6 savjeta za sretnu vezu

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Veza se treba paziti i maziti, održavati i uzgajati kako bi bila sretna - unatoč tome što svi ovo znaju (u teoriji), brojni ljudi ostaju u lošim vezama jer ne znaju prepoznati… više »

EH, DA ...

Niti smo kreativni, a bome ni tolerantni

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Kreativnost je osobina kojom se "snalažljivi Hrvati" vole hvaliti na sva usta, a možda još i više našim "talentom"... no, kad se krute brojke izvuku iz istraživanja,… više »

skrolaj na vrh