Znanost
WES

Besplatna stručna radionica Workshop on Embedded Systems

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Budući inženjeri, uprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kada imaju mogućnost doći u doticaj sa problemima iz prakse. To… više »

OPASNOST

Hoće li nam opet doći El Nino?

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Izgledi da se tijekom 2017. ponovno javi globalni atmosfersko-oceanski fenomen El Nino iznose 50 do 60 posto, izvijestila je u petak Svjetska meteorološka organizacija (WHO) nakon… više »

HMM

Hoće li ljudi izumrijeti za tridesetak godina?

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Jeff Nesbit, bivši direktor zakonodavnih i javnih poslova Nacionalne zaklade za znanost pozabavio se posljednjim predviđanjima o sposobnostima umjetne inteligencije te zaključio… više »

PROBLEM

Puca gigantski glečer na Grenlandu

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

NASA je objavila kako su njihove nadzorne kamere prije nekoliko dana uhvatile dugačku pukotinu na Petermannovom glečeru koji se nalazi na sjevernoj strani Grenlanda, koji spaja ledeni… više »

NAPREDAK

Kina lansira Tianzhou-1, prvi teretni svemirski brod

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Opskrbni svemirski brod Tianzhou-1 lansirat će se u 07.41 po mjesnom vremenu uz pomoć rakete Long March-7 Y2 iz Centra za lansiranje satelita Wenchang u južnoj pokrajini Hainan, izvijestila… više »

Ogroman asteroid proleće kraj Zemlje 19. travnja

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Asteroid imena 2014-JO25, širok otprilike 650 metara, proći će kraj Zemlje u srijedu 19. travnja. Asterorid će se kretati prema u Jupiteru te će od Zemlje biti udaljen 1,8 milijuna… više »

WOW!

Revolucionaran uređaj za ekstrakciju vode iz zraka

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Znanstvenici s MIT-a i Berkeleya zajedničkim su snagama dizajnirali uređaj koji će iz zraka ekstrahirati vodu i tako pomoći stanovništvu pogođenom sušom. Za sada je riječ samo o… više »

ZANIMLJIVO

Život na Marsu traže u - pustinji Atacama

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Kamenje, pijesak, vrućina, iznimna suhoća: pustinja Atacama u Čileu je mjesto koje je na Zemlji najsličnije Marsu i zato zaokuplja pažnju znanstvenika koji traže moguće dokaze postojanja… više »

COOL

Enceladus ima uvjete za život

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

NASA je jučer predstavila nova otkrića, odnosno rezultate istraživanja života izvan naše planete. Radi se o otkriću vodika na Enceladusu, koji po mišljenju NASA-e "ima neke… više »

OOHO

Stižu jestivi baloni vode

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Jestivi vodeni baloni, koji mogu poslužiti kao zamjena za plastične boce i čaše u prodaji će se naći za otprilike godinu dana. Ove balone napravila su tri inženjera još 2014.… više »

POGLEDAJTE!

Noćas je Ružičasti Mjesec, pogledajte ga!

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Travanjski puni Mjesec je ime Ružičasti Mjesec dobio po vrsti ružičastog cvijeća koji cvate u rano proljeće i može se vidjeti diljem SAD-a i Kanade. U prizoru punog Mjeseca možemo uživati od… više »

ZANIMLJIVO

Najstarije životinje na svijetu su - meduze

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Posljednjih desetak godina zoolozi se spore oko toga jesu li spužve ili meduze najstarije životinje na svijetu, a američki znanstvenici, primjenjujući nove metode zaključili su da je čast… više »

WOW!

Super Zemlja ima atmosferu

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Egzoplanet GJ 1132b otkriven 2015. godine dobio je nadimke Zemljin blizanac i super Zemlja, a sada se pokazalo da je još sličniji našem planetu nego što smo mislili -… više »

WOW!

Otkrili otisak stopala dinosaura sauropoda dug 1,7 m

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Sauropodi su dinosauri iz skupine Saurischia. Bili su najveće kopnene životinje na Zemlji, ali i najveći dinosauri. Potječu od prosauropoda. U periodu kasne jure sauropodi su bili… više »

ZANIMLJIVO

Pluća ne služe samo za disanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Stručnjaci sa Sveučilišta u San Franciscu otkrili su, proučavajući pluća miševa, potpuno novu ulogu koju pluća imaju. Koristeći mikroskopsku kameru u plućima živog… više »

skrolaj na vrh