Znanost
Nevjerojatno!

Otvorene 3 500 godina stare egipatske grobnice, a u njima je sve u gotovo savršenom stanju

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Egipatsko ministarstvo kulture u subotu je najavilo otkriće dvije arhaične grobnice u nekropolisu Draa Abou Nada. Spomenuto mjesto dijelom je Thebe koja je pod… više »

MALI ZELENI?

NASA priprema veliku konferenciju za novinare - što li će otkriti?

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Nasa upravlja svemirskim teleskopom Kepler koji služi u svrhu otkrivanja drugih planeta sličnih Zemlji, to jest, onih na kojima je moguć život. Jedno od posljednjih… više »

WOW!

Pronađen cijeli kostur čovjeka star preko 3.5 milijuna godina

objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana

Najkompletniji kostur ljudskog pretka star oko 3,6 milijuna godina pronađen je nedavno u Južnoafričkoj republici. Očekuje se da će ovo otkriće pomoći istraživačima da bolje razumiju pojavu i… više »

Umjetnički prikaz K2-18b, njegove zvijezde K2-18 i susjednog planeta
MALI ZELENI?

Otkriven planet možda naseljen vanzemaljicima

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Slabo poznati planet udaljen 111 svjetlosnih godina od Zemlje, mogao bi biti umanjena verzija našeg planeta, a prema najnovijim istraživanjima, na njemu bi… više »

UPS?

Asteroid Phaeton dolazi nam jaaako blizu

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Phaethon, asteroid nazvan po sinu grčkog boga sunca prolazi toliko blizu Zemlje da ga je čak i NASA označila kao - potencijalno opasnog. Phaethon će Zemlji biti najbliži 16. prosinca, na… više »

ZAPAMTITE!

Supermjesec je noćas, ne propustite ga!

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Supermjesec nastaje kada se pun Mjesec približno poklopi s Mjesečevim perigejom, odnosno točkom u orbiti koja je najbliža Zemlji. Zbog toga se Mjesec doima do 14 posto većim i čak 30… više »

WOW!

Voyager 1 ponovno ima aktivne generatore

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Voyager 1, sonda koja je najudaljeniji objekt stvoren od strane naše civilizacije uspješno je aktivirala svoja četiri generatora, priopćila je NASA. Zahvaljujući ovom podvigu… više »

Može li se predvidjeti erupcija?
TEŠKO...

Mogu li se predvidjeti vulkanske erupcije?

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Na Baliju se sa strahom iščekuje neizbježna erupcija vulkana Agung. Tisuće je ljudi evakuirano, a zatvorene su i nacionalne zračne luke. Pepeo je prekrio zrak, a rijeke lave… više »

Svemirskog otpada ima napretek
Mali zeleni

Svemirski otpad pada na Zemlju češće nego što smo mislili

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Prošlog petka na kanadskom je noćnom nebu bilo vidljivo misteriozno svjetlo, čija je tajna naposlijetku otkrivena: radilo se o letu letjelice za opskrbu koja se vraćala s Međunarodne… više »

OPASNOST?

Gigantske erupcije vulkana su češće nego što se mislilo

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Vulkanske super erupcije koje mogu zaprijetiti našoj civilizaciji izbacivanjem milijarda tona pepela u zrak događaju se češće nego se mislilo, otkriva istraživanje objavljeno u… više »

WOW!

Misteriozna tvrđava pronađena na dnu turskog jezera

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Tijekom podvodnog iskopavanja, arheolozi i ronioci su u jezeru van pronašli tvrđavu staru 3000 godina u najvećem turskom jezeru Van. Vjeruju da datira iz civilizacije Urartu, kada je… više »

Veliki koraljni greben
Ima li nade?

Umjetnim razmnožavanjem pokušavaju spasiti Veliki koraljni greben

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Znanstvenici su uspjeli stvoriti umjetni koralj od ličinki skinutih s oštećenih dijelova Velikog koraljnog grebena u Australiji. Istaživači su… više »

BRAVO

Uspješno presađen koralj Velikog koraljnog grebena

objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana

Znanstvenici su uspjeli uzgojiti koralj australskog Velikog koraljnog grebena i prenijeti ga na drugo mjesto tog bisera svjetske baštine, što im vraća nadu da će moći obnoviti… više »

DOĐITE!

Nikola Tesla - Mind From the Future u Džamiji

objavljeno prije 7 mjeseci

Multimedijska izložba u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara, pod nazivom NIKOLA TESLA - MIND FROM THE FUTURE otvara se sutra, u subotu 25. studenoga. Izložba je… više »

Hoće li nova saznanja išta promijeniti? / Pixabay
SLAŽETE SE?

Što više koristimo Facebook, to smo nesretniji

objavljeno prije 7 mjeseci

Opsežno istraživanje posvećeno povezanosti osjećaja sreće i korištenja Facebooka dokazalo je da dugoročno korištenje spomenute aplikacije ima negativan utjecaj na naše… više »

skrolaj na vrh