Znanost
CASSINI

Prostor između Saturna i prstenova iznenađujuće bez prašine

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Prostor između Saturna i njegovih prstenova je, kako se čini, "relativno lišen prašine", priopćila je u utorak NASA to iznenađujuće otkriće na temelju podataka koje je prikupio… više »

dna, dnk
ZANIMLJIVO

Špilje su pune DNK izumrlih ljudskih bića

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

DNK izumrlih ljudskih bića mogu se pronaći u sedimentima u špiljama, čak i u odsustvu kostura, javlja BBC o istraživanjima znanstvenika iz madridskog Prirodoslovnog muzeja i Instituta… više »

COOL

Cassini među Saturnovim prstenovima

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

NASA-ina letjelica Cassini, koja još od 2004. kruži oko Saturna te je znanstvenicima priskrbila više od 3000 znanstvenih izvješća o "drugim svjetovima" u srijedu je prvi… više »

WES

Besplatna stručna radionica Workshop on Embedded Systems

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Budući inženjeri, uprkos tome što imaju dobru teorijsku podlogu za posao koji ih čeka nakon školovanja, rijetko kada imaju mogućnost doći u doticaj sa problemima iz prakse. To… više »

OPASNOST

Hoće li nam opet doći El Nino?

objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana

Izgledi da se tijekom 2017. ponovno javi globalni atmosfersko-oceanski fenomen El Nino iznose 50 do 60 posto, izvijestila je u petak Svjetska meteorološka organizacija (WHO) nakon… više »

HMM

Hoće li ljudi izumrijeti za tridesetak godina?

objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana

Jeff Nesbit, bivši direktor zakonodavnih i javnih poslova Nacionalne zaklade za znanost pozabavio se posljednjim predviđanjima o sposobnostima umjetne inteligencije te zaključio… više »

PROBLEM

Puca gigantski glečer na Grenlandu

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

NASA je objavila kako su njihove nadzorne kamere prije nekoliko dana uhvatile dugačku pukotinu na Petermannovom glečeru koji se nalazi na sjevernoj strani Grenlanda, koji spaja ledeni… više »

NAPREDAK

Kina lansira Tianzhou-1, prvi teretni svemirski brod

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Opskrbni svemirski brod Tianzhou-1 lansirat će se u 07.41 po mjesnom vremenu uz pomoć rakete Long March-7 Y2 iz Centra za lansiranje satelita Wenchang u južnoj pokrajini Hainan, izvijestila… više »

Ogroman asteroid proleće kraj Zemlje 19. travnja

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Asteroid imena 2014-JO25, širok otprilike 650 metara, proći će kraj Zemlje u srijedu 19. travnja. Asterorid će se kretati prema u Jupiteru te će od Zemlje biti udaljen 1,8 milijuna… više »

WOW!

Revolucionaran uređaj za ekstrakciju vode iz zraka

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Znanstvenici s MIT-a i Berkeleya zajedničkim su snagama dizajnirali uređaj koji će iz zraka ekstrahirati vodu i tako pomoći stanovništvu pogođenom sušom. Za sada je riječ samo o… više »

ZANIMLJIVO

Život na Marsu traže u - pustinji Atacama

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Kamenje, pijesak, vrućina, iznimna suhoća: pustinja Atacama u Čileu je mjesto koje je na Zemlji najsličnije Marsu i zato zaokuplja pažnju znanstvenika koji traže moguće dokaze postojanja… više »

COOL

Enceladus ima uvjete za život

objavljeno prije 8 mjeseci

NASA je jučer predstavila nova otkrića, odnosno rezultate istraživanja života izvan naše planete. Radi se o otkriću vodika na Enceladusu, koji po mišljenju NASA-e "ima neke… više »

OOHO

Stižu jestivi baloni vode

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Jestivi vodeni baloni, koji mogu poslužiti kao zamjena za plastične boce i čaše u prodaji će se naći za otprilike godinu dana. Ove balone napravila su tri inženjera još 2014.… više »

POGLEDAJTE!

Noćas je Ružičasti Mjesec, pogledajte ga!

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Travanjski puni Mjesec je ime Ružičasti Mjesec dobio po vrsti ružičastog cvijeća koji cvate u rano proljeće i može se vidjeti diljem SAD-a i Kanade. U prizoru punog Mjeseca možemo uživati od… više »

ZANIMLJIVO

Najstarije životinje na svijetu su - meduze

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Posljednjih desetak godina zoolozi se spore oko toga jesu li spužve ili meduze najstarije životinje na svijetu, a američki znanstvenici, primjenjujući nove metode zaključili su da je čast… više »

skrolaj na vrh