« Žene
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
UPS :)

Vježbanjem do boljeg seksa

Vježbanje potiče lučenje testosterona, jača cirkulaciju u "strateškim" dijelovima tijela te može intenzivirati orgazme

Navalite na vježbanje
Navalite na vježbanje (Shutterstock)
Više o

seks

,

vježbanje

,

bolji seks

Vježbanje nije samo sjajna stvar za zdravlje, već jednako tako utječe i na kvalitetu seksa - potiče lučenje testosterona, jača cirkulaciju u "strateškim" dijelovima tijela te može intenzivirati orgazme, a mi vam donosimo na koji naći prolijevanje znoja utječe na ljudski seksualni život.

Bolja fleksibilnost - Iako je za isprobavanje novih poza potrebna mašta uspjeh vratolomija ovisi o gipkosti tijela. Ako niste dovoljno fleksibilni i pokušavate poze iz Kama Sutre postoji velika mogućnost da istegnete neki mišić, a to ne bi bilo baš zgodno za vrijeme seksa, zar ne? Najbolje vježbe za gipkost su pilates i joga.

Jača se protok krvi - Kao što smo već gore naveli, vježbanje popravlja cirkulaciju tako što održava zdravlje krvnih žila. Zdrave i fleksibilne žile znače jači protok krvi u spolne organe, a to za muškarce znači čvršća erekcija. No nemaju samo momci korist od vježbanja. Naime, istraživanje Sveučilišta Texas pokazalo je da su djevojke koje su gledale pornografiju 169 posto "napaljenije" nakon vježbanja nego kada nisu prolile ni kapljicu znoja.

Pomaže vam da dođete u raspoloženje - Svakodnevne brige, bilo da se radi o poslu, financijama ili djeci, mogu poremetiti vaš seksualni život. Pošto emocije kod žena igraju ključnu ulogu za dolaženje u raspoloženje za seks, razmišljanje o svakodnevnim brigama mogu smanjiti njihovo uživanje u spolnom odnosu. Srećom vježbanje može pomoći da naučite kako su koncentraciju usmjerite na samo jedan trenutku, te da se potpuno prepustite svim čarima romantičnog valjanja ispod plahti.

Popravlja izdržljivost - Prosto rečeno, što su muškarci u boljoj formi to mogu duže izdržati u krevetu.

Postajete pouzdaniji - Ako slučajno patite od erektilne disfunkcije, prije nego što posegnete za Viagrom pokušajte problem ukloniti vježbanjem. Naime, veliko istraživanje Sveučilišta Harvard, na uzorku od 31 tisuće muškaraca, pokazalo je da momci koji svakodnevno vježbaju od 20 do 30 minuta imaju 30 posto manje problema s erekcijom nego ispitanici koji svoje slobodno vrijeme provode pred televizorom. Inače neaktivni muškarci  koji su sudjelovali u studiji Sveučilišta Kalifornija prijavili su nakon devetomjesečnog odlaska u teretanu da imaju više spolnih odnosa te da im je seksualni život pouzdaniji i kvalitetniji.

Povećava se količina testosterona - Dizanje utega može muškarcima pojačati lučenje spolnog hormona, a koncentracija testosterona ostaje na vrhuncu 48 sati nakon vježbanja. U pravilu, održavanje linije može spriječiti smanjivanje testosterona u organizmu, a time i smanjivanje seksualne požude. Britanski znanstvenici tvrde kako je opseg struka veći od 104 centimetra pouzdaniji pokazatelj manjka testosterona nego ukupna tjelesna težina.

13.02.2017. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh