« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
WOW!

Zanimanje uvelike određuje bračnog partnera

Za liječnike je poznato da se najčešće žene medicinskim sestrama, dok liječnice ipak preferiraju svoje kolege, a slično medicinskim sestrama razmišljaju i sekretarice koje love menadžere

Sestre vole doktore, to se zna...
Sestre vole doktore, to se zna... (Shutterstock)
Više o

brak

,

zanimanje

Zanimanje vas definira na više načina, a jedan od neočekivanijih je - dobrim dijelom vam određuje bračnog partnera, pokazalo je istraživanje Bloomberg Businessa provedeno na prilično velikom uzorku od preko 3.5 milijuna američkih kućanstava.

Zanimljivi podaci pokazuju sljedeće - nastavnici i profesori najčešće životnog partnera pronalaze u zbornicama, a piloti (iako su i njima profesorice drage) najčešće završe sa stjuardesama. Njima, pak, piloti nisu prvi izbor već - menadžeri.

Ugostiteljski radnici su još jedno od zanimanja koje na kraju najčešće završi s kolegom ili kolegicom sa šanka ili iz kuhinje, a konobari još vole i kućne pomoćnice i sobarice.

Za liječnike je poznato da se najčešće žene medicinskim sestrama, dok liječnice ipak preferiraju svoje kolege. Slično kao sestre vole i sekretarice i ostale administrativne radnice - njima su menadžeri prvi izbor.

Još par primjera najčešćih odabira prema zanimanju:

Farmerice - farmeri, laboratorijski tehničari
Glazbenice - glazbenici, dizajneri
Građevinski radnici - kućne pomoćnice
IT menadžeri - učiteljice
Policajci - administrativne radnice
Policajke - profesori
Stručnjaci za financije - učiteljice
Stručnjakinje za financije - menadžeri i trgovci

Dobro... a sad pitanje - što vi ono radite u životu? 

19.03.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh